rss      tw      fb
Keres

 

Idei külföldi hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Nyugat-európai tőzsdék - Fellendültek a piacok

A legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSEurofirst 300-as mutatója előzetes adat szerint 1,26 százalékkal emelkedett, 1597,58 ponton zárt hétfőn, 16,74 százalékkal a tavaly év végi értéke fölött.

Veszélyben a spanyolországi Altamira-barlang sziklarajzai

Spanyol tudósok nyílt levélben hívták fel a figyelmet arra, hogy az emberek jelenlétéből eredő hőmérsékletemelkedés, magasabb páratartalom milyen veszélyt jelent a híres Altamira-barlang páratlan értékű őskori sziklarajzaira.

Japán jelképének, a cseresznyevirágnak Kína az őshazája

Ősi irodalmi források szerint a japán nemzeti jelképként számon tartott cseresznyevirág valójában kínai eredetű, kínai földről származik - írta a kantoni székhelyű Southern Metropolis Daily című lap szakértőket megszólaltatva.

Timmermans: a meglévő uniós ellenőrző mechanizmusokat kell jobban kihasználni az alapvető jogok érvényesüléséhez

Az Európai Bizottság első alelnöke szerint az alapvető jogok EU-n belüli érvényesülését illetően elsősorban a ma is meglévő ellenőrző mechanizmusokat kellene jobban kihasználni, ugyanis a tagállamok körében nem mutatkozik egységes politikai akarat új eszközök létrehozására, és a tagországok kormányait tömörítő Európai Tanácsban a kelleténél kevesebbet foglalkoznak az emberi jogokkal.

EU-munkavállalás - Brit felmérés: a régi EU-tagországokból nő, Kelet-Európából csökken a bevándorlás

A hétfőn zárult brit parlamenti időszakban a közhiedelemmel ellentétben jelentősen csökkent a munkavállalás céljából Nagy-Britanniába települők száma, az összességében csökkenő migráción belül viszont nőtt a bevándorlás a „régi” EU-tagállamokból, a közép- és kelet-európai uniós társállamokból érkezők száma pedig az átlagnál is nagyobb mértékben visszaesett az Oxfordi Egyetem hétfőn ismertetett átfogó felmérése szerint.

Stoltenberg: nem folytatható a védelmi kiadások csökkentése

A NATO európai szövetségesei 1990 óta folyamatosan csökkentik védelmi kiadásaikat, a tavalyi évben 3 százalékkal mérséklődtek a védelmi kiadások, és ez nem fenntartható - jelentette ki az Európai Parlament (EP) külügyi bizottsága előtt Jens Stoltenberg NATO-főtitkár.

Brit választások - Eldördült a startpisztoly, nehéz megjósolni az eredményt

A brit parlament hétfői feloszlásával hivatalosan is kezdetét vette a május 7-ére kiírt brit parlamenti választások kampánya, ám a modern brit politikatörténetben még talán soha nem volt ennyire bizonytalan, hogy az öt és fél heti távolságban lévő célvonalon ki haladhat át majd győztesen.

Robin Williams örökösei a bíróságon harcolnak

Robin Williams özvegye és a néhai színész első két házasságából származó gyermekei bíróságon folytatják a hagyaték egy részéért folyó harcot.

Montenegrói üzleti lehetőségekről tanácskoztak a kamarai fórumon

Montenegró szerepére és kedvező beruházási környezetére hívta fel a figyelmet a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) keleti nyitásért felelős helyettes államtitkára a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) nyugat-balkáni tagozata által szervezett magyar-montenegrói gazdasági fórumon hétfőn, Budapesten.