rss      tw      fb
Keres

 

Idei külföldi hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Rekorderedményt ért el tavaly a Huawei

Rekordösszegű értékesítési árbevétel mellett rekordnyereséget ért el tavaly a kínai Huawei mobil távközlési berendezés és készülék gyártó csoport - tájékoztatta kedden a sencseni székhelyű Huawei Group az MTI-t.

Három évtized után megszűnik a tejkvótarendszer az Európai Unióban

Három évtized elteltével megszűnik a tejkvótarendszer az Európai Unióban: a gazdálkodók április 1-jétől annyi tejet termelhetnek büntetlenül, amennyit csak akarnak. Ez nagy lehetőség az északi országoknak, míg Franciaország az óvatosságot választotta.

Obama elnök apjának szülőföldjére, Kenyába látogat

Barack Obama amerikai elnök eleget tesz korábbi ígéretének, miszerint még mandátumának lejárta előtt ellátogat Kenyába és júliusban fel fogja keresni apja szülőföldjét - közölte hétfőn a Fehér Ház.

Iráni atomprogram - Az éjszaka is folytatják a tárgyalást

A hatok és Irán az éjszaka is folytatja a tárgyalást annak érdekében, hogy a március 31-én lejáró határidőre sikerüljön megkötni a keretmegállapodást Irán nukleáris programjáról - jelentette be hétfőn este az amerikai külügyminiszter.

Autóval megpróbáltak betörni egy egyesült államokbeli katonai létesítménybe

Két női ruhát viselő férfi megpróbált terepjáróval betörni hétfőn egy Maryland állambeli katonai létesítménybe, tűzpárbaj alakult ki, a kocsiban ülők egyike életét vesztette, a másik pedig megsebesült - közölték tisztségviselők, hozzátéve, hogy nem terrortámadás történt.