rss      tw      fb
Keres

 

Idei külföldi hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Lelőtték az isztambuli túszejtőket, de az ügyész is meghalt

A török rendőrség agyonlőtte azt a két szélsőbaloldali fegyverest, aki kedden Isztambulban túszul ejtett egy ügyészt - közölték a hatóságok. A túsz kiszabadult ugyan, de megsebesült, életveszélyes állapotban szállították kórházba, ahol belehalt sebeibe.

Iráni atomprogram - Napok óta zárt ajtók mögött a festői Lausanne egyik luxusszállodájában

Irán és a nagyhatalmak képviselői immáron hosszú napok óta éjt nappallá téve dolgoznak azon, hogy megállapodás szülessen a 12 éve tartó atomválság ügyében. A környezet minden bizonnyal kárpótolja őket a fáradozásokért, a tárgyalások helyszíne ugyanis a Genfi-tó partján található Beu-Rivage luxusszálloda, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a Francia Alpok havas hegycsúcsaira.

Paksi bővítés - A Kreml cáfolja, hogy politikai befolyást akarna szerezni

Oroszország nem akar politikai befolyásra szert tenni az európai uniós tag Magyarországon azzal, hogy atomenergetikai megállapodást kötött Budapesttel, az ügylet kölcsönösen előnyös a feleknek - jelentette ki kedden Dmitrij Peszkov Kreml-szóvivő arra reagálva, hogy a Reuters hírügynökség a paksi atomerőmű bővítésének finanszírozására nyújtott 10 milliárd eurós orosz hitel témájával foglalkozott.

Ukrán válság - A szakadárok egyik orosz parancsnoka elárulta, hogy az orosz hadsereg foglalta el Debalcevét - nyugati katonák jelenléte

Orosz reguláris csapatok orosz tábornokok és más magas rangú katonatisztek irányításával foglalták vissza a múlt hónapban az ukrán fegyveres erőktől a stratégiai fontosságú kelet-ukrajnai Debalceve városát - árulta el a BBC orosz nyelvű szolgálatának adott interjújában a donyecki szakadárok egy, Oroszországból érkezett egységparancsnoka.

Tőzsde - Gyenge indexek New Yorkban

Gyenge kezdés után nap közben mindvégig veszteséges tartományban ingadoztak kedden az árfolyamindexek az amerikai értékpapír piacokon.

Amerikaiak háborús bűnök vádjával beperlik a Hamász vezetőit

Huszonhat amerikai állampolgár beperli a Hamász palesztin radikális szervezet vezetőit háborús bűncselekményekért, amelyeket szerintük az Izraellel szembeni tavalyi háborúban követtek el - jelentette be kedden az amerikaiakat képviselő izraeli szervezet.

Líbia - Menesztették az iszlamista kormány miniszterelnökét

A nemzetközileg el nem ismert líbiai parlament menesztette kedden Omár el-Hászit, az általa támogatott iszlamista kormány miniszterelnökét. A Tripoliban ülésező törvényhozás szóvivője szerint a lépés előmozdíthatja az egységkormány megteremtésére irányuló tárgyalásokat.