rss      tw      fb
Keres

 

Könyvajánlók

 

Csendes ulti tíz ülésben

„Kövér roppant arrogánsan elutasított, törődjünk a magunk dolgával, majd ők – a Fideszben – megoldják. Azóta már tudom, milyen sajátos eszközeik voltak… Szinte mindenki, aki nem az ő emberük, zsarolhatóvá vált.” (részlet a könyvből)

DEFICIT = a szándékon túli eredmény

„Miért nem akarnak az egyének, háztartások és vállalatok saját lábukra állni, miért tartják inkább célszerűnek megélhetésük forrásainak biztosításában az államkassza megcsapolását… a piacon elismertetett teljesítményekből származó bevételek szerzése helyett?”

Konteó – harminc válogatott összeesküvés-elmélet

„Tiboru, a sikeres blogger az utolsó fejezetben néhány magyar konteót sorakoztat fel. Ahogy időben közeledünk napjaink piszkos ügyeihez, úgy sötétül el az összeesküvések taglalása.” (Tamás Tibor ajánlójából)

A fideszes rablógazdaság

„…a mozaikdarabokból itt kirajzolódó összkép mégis megdöbbentő. Megdöbbentőek a roppant méretek. Megdöbbentő a hatalmi eszközök gátlástalan, összehangolt, célirányos működtetése.”

Magyar polip – a posztkommunista maffiaállam

Hungarian Polyp – The Post-Communist Mafia State; Die ungarische Krake – Ein postkommunistischer Maffiastaat; Венгерский спрут – Посткоммунистическое мафиозное государство

A magyar gazdaság útja az adósságválságba

„Aki az [euró]övezeten belül van, az a centrumban van, aki azon kívül, az a periférián. A különállást csak a legfejlettebb, legerősebb országok engedhetik meg maguknak.” (Részlet Mihályi Péter könyvéből)