rss      tw      fb
Keres

Szakszervezeti demonstrációk - Forgalomlassító demonstráció Csongrád, Zala és Borsod megyében

Csongrád, Zala és Borsod-Abaúj-Zemplén megye több pontján demonstrálnak a Liga Szakszervezetek felhívására szerda reggel 7 órától - jelentették az MTI tudósítói. A forgalomlassító akcióhoz szinte valamennyi rendvédelmi szakszervezet csatlakozik tagszervezeti szinten. Részt vesz a megmozdulásokon az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége és a Munkástanácsok is..

Lapszemle: Feljelentés az IKR ügyében

Hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést fog tenni a szocialista kabinet idején a bábolnai IKR Zrt. 6 milliárd forintnyi banki hiteléhez adott állami készfizető kezességgel kapcsolatban az elszámoltatási kormányhivatal.

Alig változott a forint szerda reggel

Az eurót 268 forint körül, a svájci frankot pedig 225 forint körül jegyezték 7 órakor.

HÖOK: a következő tanévre is várják mentorok jelentkezését

A szeptemberben induló tanévre is várják a hátrányos helyzetű hallgatókat segítő mentorok jelentkezését a felsőoktatásban, a programra még két napig, július 1-jéig lehet pályázni.

Lapszemle: Az állami rendszerben is csak az egyéni járulékbefizetések után járna nyugdíj

Az állami nyugdíjrendszerben is csak az egyéni járulékbefizetések után járna nyugdíj, s az így felhalmozott összeget lehetne örökölni a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) által a kormány részére készített Nemzeti Nyugdíjpolitikai Koncepcióról szóló előterjesztés szerint - közölte szerdán korán reggel a Pénzcentrum.hu.

Egy napra leállnak a "kacsahajók" Philadelphiában

Egy napra kegyeletből leállnak a philadelphiai "kacsahajók" a jövő héten, a két magyar diák halálát okozó tavalyi vízi baleset július 7-i évfordulóján - közölte kedden a vízi járműveket a Delaware folyón üzemeltető Ride the Ducks cég vezetése.

Szakszervezeti demonstrációk - Negyven helyszínen tartanak útlezárásokat

Félpályás útlezárással egybekötött demonstrációt tart ma több szakszervezet az ország 40 pontján, hogy így tiltakozzanak a munka világát, valamint a nyugdíjakat érintő kormányzati intézkedések és tervek ellen.

Csak termékértékesítésnél érvényesíthető a kedvezményes áfa júliustól

Július elsejétől nem mindegy, hogy a kedvezményes áfakulcs alá tartozó termékeket - például a cukrászsüteményt, pékárut, pizzát termékértékesítés keretében, vagy pedig vendéglátó-ipari szolgáltatás keretében szolgálják ki, a 18 százalékos kedvezményes áfa ugyanis csak az első esetben érvényesíthető - derül ki az adóhatóság közleményéből.

Csökkent az üzemanyagok ára

A változással a benzin átlagára 370 forintra, a gázolajé 360 forintra mérséklődik.

Lapszemle: Üdvözlik a gyógyszertárak a patikákra vonatkozó módosítást

Üdvözlik a gyógyszertárak érdekvédelmi szervezetei a Nemzeti Erőforrás Minisztérium patikákra vonatkozó, személyi minimumfeltételekről szóló módosításait, holott korábban több szervezet is a nemtetszését fejezte ki - írta szerdai számában a Napi Gazdaság..

Lapszemle: Menetrend készült az életpályamodellre

Már Orbán Viktor miniszterelnök asztalán van az a tizenhat pontból álló javaslat, amely a közszolgálati életpályák összehangolásához szükséges lépések pontos menetrendjét tartalmazza - számolt be szerdai számában a Magyar Nemzet.

Megjelent a Semmelweis Terv végrehajtásáról szóló kormányhatározat

Szeptember végéig kidolgozzák az egészségügyi dolgozók életpályamodelljét, november végéig feláll a mintegy másfél millió lakos ellátásáért felelős térségi egységekre épülő állami egészségszervezési intézményrendszer, az erre épülő új betegút-szervezési rendszernek legkésőbb a jövő év közepéig működnie kell.

OGY - Krónika 7. rész (csődtörvény, ingatlantársaságok)

A csődtörvény, a szabályozott ingatlanbefektetési társaságokról és az alacsony keresetű munkavállalók bérének emelését ösztönző egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitájával folytatta a munkát az Országgyűlés kedden este.

Augusztus végére megalakulhat a Nemzeti Eszközkezelő Társaság

Felállhat   augusztus végére a Nemzeti Eszközkezelő Társaság, amely évente ötezer bérlakás vásárlásával fogja segíteni a törleszteni nem tudó devizaalapú jelzáloghiteleseket.

KIM: háromszor egyeztettek Jóriékkal a konzultációs kérdőívről

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) közlése szerint az adatvédelmi biztos, illetve megbízott munkatársai háromszor folytattak egyeztetést a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatal (KEK KH) vezetésével a "nemzeti konzultáció kérdőívével összefüggésben", s mindhárom alkalommal elégedetten távoztak.

Őrizetbe vették Galambos Lajost, az NBH volt főigazgatóját

A Budapesti Katonai Ügyészség illetékese nem kommentálta a gyanúsítással kapcsolatos információt. Így egyelőre nem tudni, miért vették őrizetbe, és milyen ügyben gyanúsítják a nyugalmazott vezérőrnagyot.

Magyar borok kampánya indul az Egyesült Államokban

Indul a magyar borokat népszerűsítő kampány az Egyesült Államokban július végén vagy augusztusban - mondta George Pataki, New York állam volt kormányzója kedden Badacsonyban, a Laposa-pincészetnél tartott sajtótájékoztatóján.

Szakszervezeti demonstrációk - Negyven helyszínen tartanak útlezárásokat szerdán

Az ország negyven pontján - Tolna kivételével valamennyi megye nagyobb útvonalán - félpályás útlezárásokat tartanak a szakszervezetek szerdán, hogy így tiltakozzanak a kormánynak a munka világát, valamint a nyugdíjakat érintő intézkedései és tervei ellen..

OGY - Krónika 6. rész (közfoglalkoztatás, sporthuliganizmus)

A közfoglalkoztatásról valamint a sporthuliganizmus elleni fellépésről szóló törvények módosításának részletes vitájával folytatódott a parlament ülése kedden este.

Összefoglaló Orbán Viktor uniós elnökségről tartott előadásáról és tárgylásáról az Opellel való együttműködésről

A gazdaságpolitika összehangolását célzó hat jogszabály elfogadását, a nemzeti költségvetések koordinálását szolgáló első európai szemesztert, a közös energiapolitika fő irányainak kidolgozását, valamint Horvátország tervezett csatlakozása kapcsán a bővítés előmozdítását emelte ki a magyar uniós elnökséget értékelve kedden Hannoverben Orbán Viktor. Egynapos németországi látogatásának keretében a magyar miniszterelnök az Opel autógyár rüsselsheimi üzemében tárgyalásokat folytatott a gyár vezetőivel, akik még szorosabb együttműködést ajánlottak Magyarországnak,.

MSZP: a tagság majd negyede adta le voksát a pártszavazáson

Az előzetes részvételi adatok szerint az MSZP megközelítőleg nyolcezer tagja, vagyis a választásra jogosultak mintegy 25 százaléka vett részt a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció Platform által kezdeményezett pártszavazáson - jelentette be Molnár Zsolt, az MSZP szervezési igazgatója, országgyűlési képviselő kedden Budapesten tartott sajtótájékoztatóján. Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán kedden este nagy sikerként értékelte a legfrisebb adatokat, szerinte nem kétséges, hogy a résztvevők túlnyomó többsége igennel szavazott.