rss      tw      fb
Keres

A szakszervezetek érdemi párbeszédet várnak a kormánytól

Valódi érdekegyeztetést, szociális párbeszédet várnak 2011-ben az MTI-nek választ adó szakszervezeti konföderációk vezetői, akik a kormánynak a munkavállalókat érintő eddigi intézkedésit elhibázottnak tartják és arra figyelmeztettek, hogy a bérből és fizetésből élők jövőre szembesülnek igazán helyzetük romlásával.

Minden korábbinál több határozatot hozott tavaly az OVB

Az Országos Választási Iroda honlapja szerint az OVB 2010-ben 88 ülésen összesen 754 határozatot hozott. A korábbi általános választási évben, 2006-ban, amikor országgyűlési és önkormányzati választást is tartottak, januártól decemberig ez a szám 582 volt.

Megalakultak a kormányhivatalok

A közigazgatási hivatalok jogutódjaiként a mai nappal, január 1-jével megalakultak a kormányhivatalok.

EU-elnökség - Szilveszteri bulizók: Magyarország megmutathatja magát

A magyar EU-elnökséget indító szilveszteri bulin az MTI által megkérdezett emberek egybehangzóan azt mondták: az elkövetkező félévben Magyarország megmutathatja magát a külföldnek, és ennek nyomán javulhat az országról kialakított kép.

EU-elnökség - Szilveszteri bulival indult a magyar félév

Nagyszabású szilveszteri bulival kezdődött meg a magyar EU-elnökségi félév; a 2011 első felében esedékes elnökség "felvezetőjét" péntekről szombatra virradóra Európa mi vagyunk címmel rendezték meg a budapesti Millenáris Parkban.

Schmitt: az új év első napján ne fogadjunk meg semmit, csak tegyük a dolgunk bölcsességgel

Az új esztendő első napján vessünk számot az elvégzett és a még ránk váró feladatokkal, ne fogadjunk meg semmit, csak tegyük a dolgunk bölcsességgel, emberséggel - mondta szombaton Schmitt Pál köztársasági elnök, aki televíziós újévi köszöntőjét a Sándor-palotát bejárva mondta el.