rss      tw      fb
Keres

Felmondta a társulási megállapodást Pásztó önkormányzata

Felmondta a Mátraszőlőssel kötött intézményfenntartó társulási megállapodást a község csaknem 23 millió forintos tartozása miatt ez év július 31-ével Pásztó város önkormányzata. Erről a képviselő-testület csütörtökön, rendkívüli ülésen hozott döntést.

A Nielsen szerint stabilizálódott a háztartási vegyiáruk és kozmetikumok piaca

Stabilizálódott a háztartási vegyiáruk és kozmetikumok piaca, kiskereskedelmi forgalmuk nem változott az előző évhez viszonyítva, mintegy 300 milliárd forintot ért el tavaly március és az idén február között, a mennyiséget nézve 1 százalékkal nőtt - állapította meg a Nielsen piackutató vállalat.

Pátkai polgárőrök pere - Vádmódosítás, újabb vádlott

Egymás után két tárgyalást tartott a Pátkán, 2008-ban elkövetett Molotov-koktélos támadással kapcsolatos perben a Fejér Megyei Bíróság csütörtökön; az elsőn az ügyészség vádmódosítást jelentett be, a másikon pedig az időközben elfogott, az ügyészség által újonnan megnevezett elkövető elleni vádiratot ismertették.

OGY - Az albizottság szerint nem jól kezelték a közpénzeket a védett szervezetek

A megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató, állami tulajdonú és más, védett szervezetek "nem a jó gazda gondosságával kezelték a közpénzeket" a 2003 és 2010 közötti időszakban - mondta Herman István Ervin (Fidesz), az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottsága az elmúlt nyolc év kormányzati intézkedéseit vizsgáló albizottságának elnöke az MTI-nek.

Egyesülnek a magyarországi Siemens vállalatok

Egyesülnek a magyarországi Siemens vállalatok, a Siemens Zrt., a Siemens Erőműtechnika Kft. és a Siemens Transzformátor Kft. egyesülésével egységes vállalat jön létre, aminek első lépéseként a transzformátorgyár április 1-jével, a másik cég pedig október 1-jével olvad be a zrt.-be - közölte a cég csütörtökön az MTI-vel.

Népesedési Kerekasztal: legyen felajánlható a családi pótlék

A Népesedési Kerekasztal azt javasolja a kormánynak, tegye lehetővé, hogy a családi pótlékot és más alanyi jogon járó juttatásokat fel lehessen ajánlani egy állami pénzügyi alap számára, amelyből szegényebb családokat támogatnának.

LMP: a kormány semmibe veszi a rendvédelmi dolgozókat

A Lehet Más a Politika szerint a kormány semmibe veszi a rendvédelmi dolgozókat. Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében Vágó Gábor választmányi szóvivő és Dorosz Dávid, az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának tagja felszólítja a kormányt, hogy hajtsa végre saját rendeletét, amelyben elismeri a tűzoltókat megillető túlórapénzek jogosságát.

Könnyebben megismerhetők a környezeti és területrendezési adatok

Április elsejétől használható az az új online informatikai rendszer, mely a környezeti és a területrendezési adatokat együtt, egy térképen jeleníti meg, ezzel átláthatóbbá és gyorsabbá válik az ügyintézés és a döntéselőkészítés a környezeti és területrendezési területeken - áll a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) csütörtöki közleményében.

EU-elnökség - Megerősítették elkötelezettségüket a Galileo navigációs program mellett az EU-miniszterek

Az Európai Unió tagországainak közlekedési ügyekért felelős miniszterei egyöntetűen megerősítették elkötelezettségüket csütörtökön a Galileo műholdas navigációs program végrehajtása mellett - jelentette be a brüsszeli miniszteri ülésen elnöklő Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára.

Biogáz erőműre pályázik Tatabánya

Közös céget alapít a tatabányai önkormányzat és a hulladékkezelő AVE Tatabánya Zrt., mellyel biogáz erőmű létesítésére nyújtanak be pályázatot - tájékoztatta a polgármester csütörtökön az MTI-t.

Alkotmányozás - Szájer és Szili a Facebookon mond köszönetet a konzultáció résztvevőinek

Magyarország nagy sikere, hogy majdnem egymillió állampolgár küldte vissza a konzultációs kérdőívet - mondta Szájer József, a nemzeti konzultációs testület vezetője a miniszterelnök Facebook-oldalára felkerült videóban, amelyben Szili Katalinnal, a testület tagjával megköszönik az embereknek az alkotmányozással kapcsolatos konzultációban való részvételt.

Pintér Sándor: a magyar-szerb rendőrségi együttműködés kifejezetten jó

Kifejezetten jó a magyar-szerb rendőrségi együttműködés - jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter újságírók előtt csütörtökön Budapesten, miután szerb kollégájával közösen áttekintették a két ország közbiztonságának fokozását célzó kétoldalú egyezmények végrehajtását.

Másfél év felfüggesztett börtönt kapott Benedek Fülöp volt szakállamtitkár

A Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön - helyben hagyva a Heves Megyei Bíróság 2009. decemberi ítéletét - jogerősen másfél év, három év próbaidőre felfüggesztett börtönre és 3 millió forint pénzbüntetésre ítélte egy pákozdi ingatlanügylet során elkövetett hivatali visszaélés miatt Benedek Fülöpöt, az agrártárca volt szakállamtitkárát, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. korábbi vezérigazgató-helyettesét.

EU-elnökség - Fellegi: politikai konszenzus lehet az EU kohéziós politikájának jövőjéről a magyar elnökség alatt

A magyar EU-elnökség elérte időarányos célkitűzését a kohéziós politikában, és jó úton halad afelé, hogy annak jövőjéről politikai konszenzus alakuljon ki a félév végére - mondta Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter csütörtökön a Kohéziós politika jövőjéről rendezett konferencia szünetében tartott sajtótájékoztatón, Budapesten.

Csődvédelmet kért és konszolidál az Electro World

Az elektronikai áruházakat működtető Electro World Kft. jelenleg ideiglenes fizetési moratórium alatt áll, várja a Fővárosi Ítélőtábla döntését a benyújtott csődvédelmi kérelemről, miközben jelentős konszolidációs lépéseket is tesz a nyereséges működés érdekében - mondta Nagy Károly András, az Electro World cégcsoport vezetője csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Emfesz: a nem jogerős bírói végzés szerint semmis a társaság eladása

Semmisnek ítélte a Fővárosi Bíróság a szerdán meghozott elsőfokú ítéletében az Emfesz üzletrészének eladását azzal az indoklással, hogy az erre is szóló meghatalmazás megfogalmazása nem egyértelmű a bíró számára - közölte Góczi István, az Emfesz Kft. ügyvezető igazgatója csütörtökön a Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Az OEP felfüggesztette az eljárást a Thaiföldön elhunyt orvos halála kapcsán megbüntetett gyógyszercég ellen

Felfüggesztette a Thaiföldön elhunyt orvos halála kapcsán megbüntetett gyógyszercég elleni eljárást az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP). Erről az érintett gyógyszercég, a Medico Uno csütörtökön tájékoztatta az MTI-t; az OEP későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.

Médiabiztos: a panaszok főként mobilszolgáltatással kapcsolatosak

A biztos kiemelte: 2011. január 1-je óta 609 panasz érkezett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságon belül működő Média- és Hírközlési Biztos Hivatalához. Ezek közül 591 hírközlési területet, 18 pedig valamilyen médiaszolgáltatást érintő panasz volt. A panaszok kisebb része a túl gyakori reklámsugárzásra, arckép tiltott módon való bemutatására és telefonon történő televíziós szavazások lebonyolítására vonatkozott.

Megérkezett a BKV-hoz az állami támogatás első részlete

A támogatást a kormány a 4-es metró második - Keleti pályaudvar és a Bosnyák tér közötti - szakaszára szánt keretből előlegezte meg - közölte Szűcs Somlyó Mária kommunikációs igazgató.

Gőgös Zoltán: a sertéstartók gondjait nem lehet félvállról venni

A sertéstartók helyzete nehéz és gondjaik nem vehetők félvállról, ahogyan azt a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) teszi - hangoztatta Gőgös Zoltán (MSZP), a mezőgazdasági bizottság alelnöke sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

Megemelt értékesítés az 5 éves államkötvényből az ÁKK aukción

A minden második 12 hónapos diszkont kincstárjegy aukción meghirdetett változó kamatozású 5 éves államkötvényt az előzőnél magasabb névértéken, megemelt összegben értékesítette csütörtökön az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

Adósságcsökkentésre 2,5 milliárd forintra pályázik Pest megye

A Pest megyei önkormányzat 2,5 milliárd forintnyi összeget szeretne elnyerni a központi költségvetésből összesen 4 milliárd forintnyi adósságának csökkentésére; a közgyűlés pénteken hozott határozatot erről.