rss      tw      fb
Keres

Alkotmányozás - közmeghallgatás az Európai Parlamentben

Szájer József és Szili Katalin is előadást tartott a magyar alkotmányozás témájának szentelt keddi közmeghallgatáson az Európai Parlament (EP) brüsszeli székházában.

Átfogó kutatómunka a Kádár-rendszer hajdú-bihari politikai rendőrségéről

A politikai rendőrség Hajdú-Biharban 1957-1989 címmel jelentette meg hároméves kutatómunkáját Filep Tibor történész, aki könyve keddi debreceni bemutatóján leszögezte: csakis a múlt hiteles feldolgozása motiválta, mert egy bukott diktatúra politikai célú elhárítása a demokráciában nem lehet államtitok.

A könnyűzenei élet szereplői üdvözlik a Közszolgálati Kódex létrejöttét

Üdvözölték a könnyűzenei szektor szereplői a médiatanács által kezdeményezett megbeszélés-sorozatot, illetve a médiatörvény alapján létrejövő Közszolgálati Kódexet - összegezte Kollarik Tamás, a médiatanács tagja a hazai zenei élet meghatározó képviselőivel folytatott tárgyalást a keddi eszmecserét követő sajtótájékoztatón.

Az MSZP piros lapokkal demonstrált a Fidesz székháza előtt Budapesten

A demonstráción - amelyen mintegy százötvenen vettek részt - Horváth Csaba, a párt budapesti szervezetének elnöke azt mondta: futballos hasonlattal élve azoknak mutatnak fel piros lapot, akik a Parlamentben a "legdurvább, legaljasabb" kijelentésektől sem félnek, és piros lapot mutatnak a demokrácia megcsúfolóinak is.

Bíróság előtt a nagykanizsai kórházhoz csatolt somogyi betegek ügye

Április közepén várható ítélet abban a perben, amelyet a kaposvári és a nagyatádi kórház azért indított, mert szerintük az ÁNTSZ jogszabálysértő módon döntött úgy, hogy négy somogyi település lakói a nagykanizsai kórház fekvőbeteg-ellátási körzetébe tartoznak.

Orbán: az már nem kérdés, hogy választójogot kapnak a határon túli magyarok

A miniszterelnök szerint ma már nem a határon túl élő magyarok választójoga a kérdés, hanem annak majdani formája. Orbán Viktor erről a TV2 Tények című műsorának kedden adott interjúban beszélt, amelyben kitért arra is, szerinte az Alkotmánybíróságnak (Ab) sokkal hasznosabbá válik a munkája azzal, hogy a törvényekről már azok elfogadása előtt véleményt mondhat majd.

Alkotmányozás - MSZP-körözvény az alkotmányozásról az EP-képviselőknek

A demokratikus parlamenti ellenzéki pártok távol maradnak az alkotmányozási folyamattól - erősítették meg az MSZP európai parlamenti képviselői abban a körlevélben, amelyet a témáról kedden Brüsszelben rendezett közmeghallgatás apropóján a többi EP-képviselőnek küldtek.

MSZP: áprilisban minden demokrata demonstráljon a kormány ellen!

Az MSZP mindenkit arra kér, hogy keresse fel a lakóhelyén a parlamentbe jutó kormánypárti képviselőt, és kérje számon a Fidesz-KDNP tavalyi választási ígéreteit. Török Zsolt szóvivő keddi közleményében ugyanilyen fontosnak nevezi, hogy áprilisban minden demokrata hallassa a hangját, és vegyen részt a kormány "embertelen politikája" ellen szervezett utcai demonstrációkon.

OGY - Nem tárgyalta a nemzetbiztonsági bizottság a Magyar Hírlap honlapjának feltörését

A bizottság üléséről Vadai Ágnes az MTI kérdésére annyit mondott, hogy nem került napirendre a Magyar Hírlap honlapjának feltörése. Hangsúlyozta: fenntartja eddigi álláspontját, hogy "ez nem a bizottsághoz tartozó téma", ugyanakkor nem zárkózik el attól, hogy a bizottság foglalkozzon az üggyel.

Részben eredménytelenül zárultak a bértárgyalások a Philips Kft.-nél

Eredménytelenül zárultak a Video Szakszervezettel folytatott bértárgyalások kedden a székesfehérvári Philips Kft.-nél; a cégnél működő másik érdekképviselet viszont elfogadta a vállalatvezetés béremelésre vonatkozó javaslatát.

LMP: A kormány adja fel a paksi erőmű bővítésének tervét

Az LMP arra szólítja fel a kormányt, hogy azonnal adja fel a paksi erőmű építésének tervét, és állítsa le az előkészítésre és vizsgálatra tett munkálatokat is - írta az MTI-hez eljuttatott közleményében Jávor Benedek.

Romagyilkosságok – A vádlottak meghallgatásával folytatódik a tárgyalás

A vádlottak meghallgatásával folytatódik szerdán a romák sérelmére elkövetett, hat halálos áldozatot követelő támadássorozat büntetőtárgyalása a Pest Megyei Bírságon; a négy férfit ötszörösen minősülő emberöléssel és más bűncselekményekkel vádolja az ügyészség.

LMP-közlemény: Öncenzúra az MTI-nél

Az ökopárt szerint a közszolgálati média vezetői bujkálnak a nyilvánosság elől, a nemzeti hírszolgálat pedig asszisztál ehhez, amikor az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottságának ellenőrző albizottsága mai ülésével kapcsolatos tudósításában ezt az információt elhallgatta.

Nem lesz katolikus iskola és óvoda Tatán

A győri egyházmegye visszalépett attól a tervtől, hogy katolikus iskolát és óvodát létesítsen Tatán, ezért a szerdai testületi ülésen az önkormányzat nem tárgyalja a kérdést, viszont támogatja a református egyház óvodaindítási igényét - közölte Michl József polgármester kedden az MTI-vel.

A horvát kormány korlátozni akarja az INA tulajdonosi összetételét

A jövőben senki nem szerezhet 49 százaléknál nagyobb tulajdoni hányadot az INA részvényeiből, ennek érdekében a horvát kormány szombaton tervezi módosítani a privatizációs törvényt - jelentette ki Jadranka Kosor miniszterelnök kedden, a Poslovni Dnevnik üzleti napilap internetes kiadásának közlése szerint.

Illés Zoltán: környezetvédelemi gyakornoki programra van szükség

Szükség van a közigazgatásban már működő gyakornoki program elindítására a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetvédelmi, természetvédelmi, vízügyi államtitkárságán belül a környezet- és természetvédelem, a vízügy területén is, ahol a pályakezdő fiatalok gyakorlatot tudnak szerezni - hangsúlyozta Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára kedden, a Fidelitas környezetvédelmi kabinetjének ülése utáni sajtótájékoztatón.

Elállt az Országos Rendőr-főkapitányság az angol nyelvi képzéstől

Miután a becsült 60 millió forint helyett a legolcsóbb ajánlat is 10 millióval drágább volt, az ajánlatkérő Országos Rendőr-főkapitányság eredménytelennek nyilvánította az általános- és rendészeti angol nyelvi képzésre kiírt tendert - az eredmény a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Korrigált kissé a forint

A forint korrigálta kissé az előző héten szerzett nyereségét de alapjában véve megőrizte erejét: az eurót kedden délután fél ötkor 267,66 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a hétfő délutáni 267,25 forint után.

OGY - Rákóczi Szövetség: akció a közelgő népszámlálásra Szlovákiában

A Rákóczi Szövetség levélben keresi meg minden, magyar iskolát látogató gyermek szülőjét, hogy közelgő szlovákiai népszámláláson vállalják magyarságukat - ezt Halzl József, a szervezet elnöke az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottsága keddi ülésén mondta kérdésre válaszolva.