rss      tw      fb
Keres

A Praktikernek nem volt jó éve a tavalyi

Nem sikerült jól a tavalyi év a Praktiker csoport számára - értékelte 2010-et a csoport vezérigazgatója az MTI-hez eljuttatott közleményben.

BÉT - Emelkedéssel nyithat a részvénypiac

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 99,59 pontos, 0,44 százalékos csökkenéssel, 22.750,58 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 8,8 milliárd forint volt kedden, a vezető részvények vegyesen változtak az előző napi záráshoz képest.

Egyenlítő TV: nem tudják ellenőrizni, mit ír "egy szélsőséges provokátor"

Németh Gábor ezzel a Fidesz keddi közleményére reagált, amely szerint az egyenlito.blog.hu "átlépett egy határt", s ezért felszólították az MSZP-t és a Societast, hogy határolódjon el egy blogbejegyzéshez fűzött hozzászólástól.

Enyhén erősödött a forint a frankkal és a jennel szemben

Enyhén erősödött szerda reggelre a forint a svájci frankkal és a japán jennel szemben, az eurót és az amerikai dollárt a kedd esti szinttel közel azonos árfolyamon jegyezték.

Elkészültek a NAV új szolgálati igazolványai

Elkészültek az új szolgálati igazolványok a Nemzeti Adó- és Vámhivatalban (NAV), amelyeket a különböző területeken dolgozók folyamatosan kapnak majd meg.

Orbán: van értelme annak, hogy polgármesterek legyenek parlamenti képviselők

Orbán Viktor szerint bár volt és van értelme annak, hogy polgármesterek parlamenti képviselők legyenek, mégis az összeférhetetlenség mellett érvel, ugyanis a 2014-től létrejövő 200 fős parlament esetében "nem ülhet bent 50-100 polgármester, mert akkor beszűkülne a politikai osztály, ami egészségtelen lenne." A miniszterelnök erről az MR1 Kossuth Rádió 180 perc című műsorának szerdai adásában beszélt.

Nyitott egyetemet indít a Táncsics Alapítvány

Az MSZP pártalapítványának rendezvénysorozatát április 9-én Mesterházy Attila pártelnök nyitja meg, majd előadást tart Gönczöl Katalin kriminológus és Kertész Ákos író.

Lapszemle: Kész tárgyalni a Demján-vállalkozás a MüPáról

Kész tárgyalni a magán- és az állami szféra együttműködésében (ppp) felépített Művészetek Palotájáról (MüPa) a beruházó, a  Demján Sándor vállalkozásait összefogó Polus Investment vezérigazgatójának, Mécs Imrének a közlése szerint.

Lapszemle: Kiszorítaná a külföldi cégeket a vízszolgáltatásból a kormány

A kormány hosszú távon a vízközmű-szolgáltatás államosítására törekszik, és a folyamatok iránya arra mutat, hogy a feladat kikerül az önkormányzatok hatásköréből  - írja a Népszabadság a szerdai számában szakértőkre hivatkozva.

Lapszemle: Növelte nyereséget az UniCredit Bank

Az UniCredit Bank 2010-ben 21 százalékkal 18,8 milliárd forintra növelte adózott nyereségét - írja a Napi Gazdaság és a Világgazdaság a szerdai számában.

Romagyilkosságok - A vádlottak meghallgatásával folytatódik ma a tárgyalás

A vádirat múlt pénteki ismertetésekor az ügyész elmondta: Kiss Árpád elsőrendű vádlott és testvére, Kiss István másod-, valamint Pető Zsolt harmad-, illetve Csontos István negyedrendű vádlott cselekményeit kezdetben a romák közötti félelemkeltés motiválta. Később kifejezett ölési szándékkal, katonai pontossággal hajtották végre a legapróbb részletekig megtervezett akcióikat, amelyek során kilenc helyszínen hat embert, köztük egy ötéves gyermeket megöltek, ötöt megsebesítettek vadászfegyverekkel.

V. Pécsi Pénzügyi Napok - Nátrán Roland: fenntartható fiskális politikára van szükség

Fenntartható fiskális politikára van szükség, és bebizonyítani kifelé, hogy erre képes az ország vezetése - mondta Nátrán Roland, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán megrendezett ötödik Pécsi Pénzügyi Napokon.

Gurmai: Az európai szocialisták szolidárisak Görögországgal

Az Európai Parlament szocialista frakciójának athéni kihelyezett ülésén a képviselők hangsúlyozták a szolidaritásukat a válság sújtotta Görögországgal - mondta el kedden Gurmai Zita, az EP magyar szocialista képviselője az MTI-nek telefonon. Gurmai, az Európai Szocialisták Pártjának alelnökeként a szintén athéni pártelnöki és miniszterelnöki egyeztetésen is biztosította Jeórjiosz Papandreu görög kormányfőt támogatásukról.

Líbia - Martonyi: széleskörű kontaktcsoport jön létre

Tizenkét-tizenöt tagú lesz a Líbia ügyében létrejövő nemzetközi kontaktcsoport, amelyben valószínűleg nemzetközi szervezetek is részt vesznek - mondta kedden, a nagyszabású londoni Líbia-konferencia után az MTI-nek Martonyi János.

Gyurcsány: szociálisan érzéketlen alkotmánya lesz Magyarországnak

Orbán Viktor nem tanult elődei hibáiból, kormánya felelőtlen ígéreteinek és intézkedéseinek árát ráadásul az előző ciklusokkal ellentétben nem a tehetősebbeknek, hanem az egyébként is megélhetési gondokkal küszködőknek kell megfizetniük - jelentette ki Gyurcsány Ferenc Szolnokon.

LMP-s kerekasztal az atomenergiáról

Nincs szükség a paksi atomerőmű bővítésére, de az üzemidő hosszabbítás szükséges, megújuló energiával pótolható a teljes atomerőművi termelés - egyebek mellett ezek a vélemények is elhangzottak a Lehet Más a Politika (LMP) kerekasztal beszélgetésén kedden Budapesten.

Az AES leállítja a Tiszapalkonyai és a Borsodi Hőerőművet

A kft. a döntésről a közlemény szerint tájékoztatta a tiszapalkonyai telephely 96 dolgozóját. A tervek szerint a munkavállalók létszámát mintegy 20 főre csökkenti, ezzel a létszámmal fogja biztosítani a telephely őrzését és a szükséges karbantartási munkák elvégzését. A Borsodi Hőerőműben működő üzemi tanács képviselőivel tárgyalások folynak arról, hogy a döntés miként érinti a telephely 123 dolgozóját.