rss      tw      fb
Keres

Japán - ÁNTSZ: Magyarországon nem kell aggódni a radioaktív szennyezés miatt

Turai István, az Országos Frédéric Joliot-Curie Sugárbiológiai és Sugáregészségügyi Kutató Intézet (OSSKI) megbízott főigazgató főorvosa szerint Magyarországon teljesen indokolatlan az aggodalom a Fukusimából kibocsátott radioaktív szennyezés miatt.

Iszapömlés - Meghosszabbítják a károsultak lejáró albérleti szerződéseit

Meghosszabbítja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a tavaly októberi vörösiszap-katasztrófa károsultjainak albérleti szerződését, mert a féléves időtartamra kötött szerződések nagy része áprilisban lejár - közölte a segélyszervezet devecseri irodájának vezetője szerdán az MTI érdeklődésére.

MNB: az alapkamat jelenlegi szintje mellett 2012 második felében

A Magyar Nemzeti Bank szerdán közzétett inflációs jelentése szerint az alapkamat jelenlegi, 6 százalékos szintje mellett elérhető 2012 második felében a 3 százalékos inflációs cél.

MSZP: Magyarországon veszélybe került az önkormányzatiság

Az MSZP szerint Magyarországon veszélybe került az önkormányzatiság, mert a Fidesz az alkotmánytervezetből kihúzta az alapjogok közül a helyi közösségek önkormányzathoz való jogát. Ezt az ellenzéki párt szerdai részországgyűlésén jelentette ki Botka László szegedi szocialista polgármester a csongrádi megyeszékhelyen.

KDNP: legyen Budapest díszpolgára Ronald Reagan és II.János Pál pápa!

Ronald Reagan, egykori amerikai elnök és II. János Pál pápa posztumusz díszpolgárrá avatását, valamint méltó közterület elnevezését javasolja róluk a Fővárosi Önkormányzatnak a Kereszténydemokrata Néppárt által létrehívott Ronald Reagan Emlékbizottság.

Kárpát-medencei családszervezetek közgyűlése: cél a családok megerősítése

A családok megerősítésének fontosságát hangsúlyozták a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ) tizedik, jubileumi közgyűlésének résztvevői szerdán a Parlamentben. A rendezvényhez kapcsolódva egy hétgyermekes csíkszeredai család tett állampolgársági esküt a Szent Korona előtt.

Lapszemle: Tribuszerné tagadja a csalásokat

Tagadja a vádakat az újabb csalásokkal meggyanúsított, a hatóság félrevezetése miatt a közelmúltban az ügyészségen is feljelentett Tribuszer Zoltánné, az 1990-es évek hírhedtté vált pilótajáték-szervezője az Új Dunántúli Naplónak adott, szerdán megjelent nyilatkozatában.

Romagyilkosságok - Három vádlott nem tesz vallomást

Három vádlott nem tesz vallomást, így a negyedrendű vádlott, a két vádpontban bűnsegédként megvádolt Csontos István meghallgatásával folytatódik a romagyilkosságok büntetőperének második tárgyalása szerdán a Pest Megyei Bíróságon.

BDO: a különadó fékezi az energetikai fejlesztéseket

A különadó jelentősen befolyásolja az energiaszektor vállalatait, mivel csökkenti a likviditásukat, s ezért negatívan hat fejlesztéseikre és további terjeszkedésükre.

GKI: az idén 2,5 százalékkal bővül a gazdaság

A GKI Gazdaságkutató Zrt. azzal számol, hogy az idén 2,5 százalékkal bővül Magyarország gazdasága, a decemberi előrejelzésben még 2,7 százalékos növekedés szerepet - mondta Vértes András, az intézet elnöke sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

Szakértő: a civil szervezetek egyre fontosabb szerepet töltenek be a diplomáciában

A civil szervezetek a hagyományos diplomácia mellett egyre komolyabb szerepet játszanak a nemzetközi kapcsolatokban, feladatuk elsősorban a kapcsolatépítés - mondta Koós Anna, a Biztonságpolitikai és Honvédelmi Kutatások Központjának igazgatója szerdán Budapesten.

Börtönbüntetést kér az ügyészség egy állatkínzóra Kecskeméten

Börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozza a Kecskeméti Városi Ügyészség egy 62 éves férfira, aki az idén februárban egy acélhurokkal befogta szomszédja kutyáját, majd gázolajat öntött az állat hátára és meggyújtotta.

MSZP: a kormány védje meg a devizahiteleseket!

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy tegyen azonnali és határozott, érdemi lépéseket a devizahiteles családok megmentéséért, valamint a tömeges hitelbedőlések elkerülése érdekében hagyjon fel eddigi "hitelrontó" politikájával, és egy, a Bajnai-kormányéhoz hasonló felelős gazdasági kormányzással stabilizálja a forint árfolyamát.

Együttműködik a VOSZ és a családi vállalkozások egyesülete

Együttműködési megállapodást kötött a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) valamint a Felelős Családi Vállalkozásokért Magyarországon Egyesület (FBN-H) - közölték az aláírók közös közleményben szerdán.

A munkanélküliségi ráta nem változott a KSH korrigált adatsorában

A 2010 december-2011 február közötti időszakban a 15-74 éves foglalkoztatottak létszáma 3 millió 743 ezer fő volt, 0,5 százalékkal több az előző év azonos időszakinál, a munkanélküliek száma az egy évvel korábbihoz képest 1,8 százalékkal, 487 ezer főre nőtt, a munkanélküliségi ráta 11,5 százalék volt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal szerdán korrigált adatsorát. A munkanélküliek száma és a munkanélküliségi ráta 2010 február-áprilisa óta nem volt ilyen magas.

Erősödött a forint

Erősödött szerdán reggel a forint keddi árfolyamához képest, az euróval és a dollárral szemben csak csekély, de a svájci frankkal és a japán jennel szemben viszonylag nagyobb mértékben.

Az alapszabály módosítását javasolja az OTP igazgatósága

A bank alapszabályának módosítását javasolja az OTP Bank igazgatósága a részvényeseknek az április 29-re összehívott közgyűlésen. A módosítási javaslatok a szabályozott piacra bevezetett részvények forgalomban tartásának megszüntetésére vonatkozó jogszabályi változásokkal kapcsolatos kötelező módosításokat vezetik be, megszüntetik az audit bizottságot, ezzel egyidejűleg módosítják a felügyelő bizottságra (fb) vonatkozó szabályokat, továbbá felhatalmazzák az igazgatóságot az alapszabály módosítására.

Romagyilkosságok - Felfüggesztették a tárgyalást

Felfüggesztették a romagyilkosságok büntetőperének tárgyalását szerdán a Pest Megyei Bíróságon, miután az elsőrendű vádlott, Kiss Árpád nem válaszolt az anyja nevére, illetve állandó lakhelyére vonatkozó bírói kérdésekre.

GfK: tovább csökkent a fogyasztói bizalom

A lakosság közel fele számít a munkanélküliség növekedésére, a válaszadók túlnyomó része az árak emelkedését várja. Továbbra is kedvezőtlenek a család reáljövedelmére vonatkozó várakozások. a megkérdezettek közel kétharmada reáljövedelmének csökkenésére számít.

Emelkedtek az ipari termelői árak februárban

Az ipari termelői árak az előző havihoz képest 0,2 százalékkal, az egy évvel korábbihoz mérten 6,3 százalékkal nőttek februárban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.