rss      tw      fb
Keres

Alkotmányozás - Tüntetésre készülnek a melegek a tervezet házasságra vonatkozó passzusa miatt

Április 15-én tüntetést tartanak Budapesten a magyar leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzneműek (LMBT) jogait képviselő civil szervezetek, tiltakozva az alkotmánytervezet házasságra vonatkozó passzusa és egyéb, általuk diszkriminatívnak tartott koncepciói ellen - közölték a szervezetek képviselői közös sajtótájékoztatójukon szerdán, Budapesten.

Kinizsi Bank: 36 milliárdos mérlegfőösszeg, 400 milliós eredmény

A veszprémi székhelyű Kinizsi Bank mérlegfőösszege három százalékkal emelkedett tavaly és 36 milliárd forintot ért el, éves adózás előtti eredménye pedig a 400 millió forint volt - jelentette be Lakatos Antal, a pénzintézet elnök-vezérigazgatója sajtótájékoztatón szerdán Veszprémben. A tavalyinál három százalékkal kevesebb eredmény mintegy 50 millió forintnyi banki különadó következménye, egyébként emelkedett volna az előző évihez képest - fűzte hozzá.

KDNP: közel 75 milliárdos pazarlás a MÁV-nál

A kereszténydemokrata Spaller Endre szerint a MÁV adósságának legalább negyede a szocialista kormányok felelőtlen gazdálkodásából ered, a vasúttársaság a szocialista kabinetek nyolc éve alatt közel 75 milliárd forintot fizetett ki csak működési hitelek kamataira.

Stohl András: nincs olyan ember, aki börtönbe akarna menni

Stohl András szerint nincs olyan ember, aki börtönbe akarna menni, így ő maga is felfüggesztett büntetésben bízik; a színész-műsorvezető a közlekedési balesete kapcsán indított büntetőper csütörtöki tárgyalása, a várható ítélethirdetés előtt egy nappal azt mondta az MTI-nek, mindent elfogad és bocsánatot kér.

Alkotmányozás – LMP: a tervezet az esélymegvonás alkotmánya

Az LMP álláspontja szerint a Fidesz által kidolgozott alaptörvény-javaslat jelenlegi formájában az esélymegvonás alkotmánya - mondta szerdai, Vágó Gáborral közösen tartott sajtótájékoztatóján Scheiring Gábor.

Folyamatosan készítik fel Békés megye lakosságát az árvízi védekezésre

Az elmúlt két évben Békésben a polgári védelemhez beosztott csaknem 2.750 ember közül mintegy 800 lakos vett részt a megyei katasztrófavédelem által szervezett felkészítésen - közölte az igazgatóság vezetője szerdán az MTI-vel.

A berlini Die Welt a készülő új magyar alkotmányról

Magyarországnak magyarrá kell lennie címmel közölt cikket a készülő új magyar alkotmányról szerdán internetes kiadásában a Die Welt című német napilap.

A magyar államadós-besorolást adta a Fitch a dollárkötvényre

A közepes befektetési ajánlású magyar szuverén adósosztályzattal látta el a minap kibocsátott magyar dollárkötvényt szerdán a Fitch Ratings, amely szerint a magyar kormány által március elején bejelentett strukturális reformprogram - bár vannak végrehajtási kockázatai - fontos lépés volt a középtávú strukturális költségvetési deficit kezelésében.

Az önkormányzati kötvénykibocsátás kivizsgálását indítványozza az MSZP

A vizsgálatot kezdeményező Botka László országgyűlési képviselő, Szeged polgármestere a plenáris ülés utáni sajtótájékoztatón azt mondta, a Fidesz kommunikációjában az elmúlt időszakban az önkormányzatok az államadóság növekedésének fő felelőseként jelentek meg.

Erdei szerint áprilisban lehet megállapodás a lakáshitelesek megsegítéséről

A Magyar Bankszövetség elnöke szerint április közepére - legkésőbb április második felében - megszülethet a megállapodás a bankok és a kormány között a nehéz helyzetbe került lakáshitelesek megsegítéséről. "Jó megállapodás lesz, mindenki vállalja a terheket" - mondta Erdei Tamás, aki bejelentette azt is: nem kíván "újrázni" az elnöki poszton.

Soltész Miklós: egész Európa jövője a családokon múlik

Egész Európa jövője a családokon múlik, a kormány támogatja az anyák újbóli munkába állását - közölte Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szerdán Budapesten.

Pécsi Tudományegyetem: nem tanácsolták el a rezidenseket a gyermekklinikáról

A Magyar Rezidens Szövetség a múlt héten közölte: a PTE hónapokon át visszatartotta több gyermekgyógyász rezidens ötven százalékos hiányszakmás bérkiegészítését, ráadásul olyan munkaszerződést kívánt velük aláíratni, amelyben ez a tétel nem is szerepelt. Miután a rezidensek ezt nem akarták aláírni, eltanácsolták őket.

A Nissan egy hétre leállítja a gyártást Japánban

A Nissan Motor Co. szerdán bejelentette, a jövő héten hétfőtől péntekig alkatrészhiány miatt leállítja a gyártást japán autógyáraiban, de a földrengés utáni helyreállítási erőfeszítéseknek köszönhetően április közepétől üzemei már újra a rendes munkarendben dolgoznak.

Romagyilkosságok - Csontos: nem vagyok rasszista!

Csontos István negyedrendű vádlott tagadta a romagyilkosságok büntetőperének második, szerdai tárgyalásán a Pest Megyei Bíróságon, hogy rasszista lenne; állítása szerint társai rángatták bele a bűncselekmény-sorozatba.

Influenza - H1N1-vírus okozta egy férfi halálát Békés megyében

Egy 36 éves gyomaendrődi férfi H1N1-vírus következtében vesztette életét március 13-án; halálának pontos diagnózisa ezen a héten készült el - közölte a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének epidemiológusa szerdán az MTI-vel.

Kisorsolták a Közszolgálati Testület civil delegáltjait

Közjegyző jelenlétében kisorsolták a Közszolgálati Testület civil delegáltjait szerdán Budapesten. A 14 tagú, a közszolgálati médiumok felett társadalmi felügyeletet ellátó testületben hat civil érdekképviselet kapott helyet.

Parragh László: a gazdaság élénkítésének egyik eszköze a kamara átalakítása

A komoly versenyképességi problémákkal küzdő, "lepusztult és atomizált" magyar gazdaságot csak erőteljes átszervezéssel lehet rendbe tenni, amelynek egyik eszköze a kamara átalakítása lehet - mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi- és Iparkamara (MKIK) elnöke a témában tartott szakmai konferencián szerdán Nyíregyházán.

A "zöld ombudsman" szerint hasznos a jövő nemzedékek ombudsmanjának intézménye

A jövő nemzedékek ombudsmanja jogintézménye hasznos, tökéletes a környezetvédelem "rendszerhibáinak" kiszűrésére - mondta Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, hozzátéve: el tud képzelni egy, nem az ő vezetése alatt működő, de független hivatalt is.

VM: újból megnyíló támogatási jogcímek az állattartóknak

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) összesen 7,035 milliárd forintot biztosít ez évre az állatbetegségek megelőzésével és leküzdésével kapcsolatos támogatásokra - közölte a szaktárca szerdán az MTI-vel.

Konferencia a gyerekesélyekről - A gyermekszegénység elválaszthatatlan a munkanélküliségtől

A gyermekszegénység kérdése elválaszthatatlan a szülők munkanélküliségének problémájától - mondta Gulyásné Kovács Erzsébet, a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárság stratégiai főosztályvezetője szerdán Budapesten, a Gyerekesélyek - programok a gyerekszegénység ellen című konferencián.

Nefmi: megállapodás az elektronikus szavazás kiterjesztéséről

Annak érdekében, hogy az interneten történő szavazás a jövőben minél szélesebb körben megvalósulhasson, Mihalovics Péter, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium miniszteri biztosa együttműködési megállapodást kötött Nagy Dáviddal, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnökével és Horváth Dáviddal, a NetMiniszterelnök online verseny nyertesével, az internetezők választott képviselőjével.

A sertéstartók érdekében közös stratégiát készít a szaktárca a szakmai szervezetekkel

A hazai sertéstenyésztés válságának enyhítése érdekében a szakmai szervezetek folyamatosan tárgyalnak a szakminisztériummal; részt vesznek valamennyi, e témával kapcsolatos bizottsági munkában, egyeztetésen és a tárcával közösen ágazati stratégiát dolgoztak ki - tájékoztatta a Magyar Állattenyésztők Szövetsége(MÁSZ) szerdán az MTI-t.

Utalványokban fog átmeneti segélyt adni a gyöngyösi önkormányzat

A második félévtől kezdve csak élelmiszerre, vegyi árura és ruházatra elkölthető bonok formájában adja ki az átmeneti segélyt az arra rászorulóknak a gyöngyösi önkormányzat - tájékoztatta a város alpolgármestere szerdán az MTI-t.