rss      tw      fb
Keres

VM: folyamatos az egyeztetés a sertéságazat érdekében

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az új kormány hivatalba lépése óta folyamatosan egyeztet a szakmai és érdekvédelmi szervezetekkel, politikusokkal és szakemberekkel itthon és az Európai Unió hivatalos fórumain, hogy a sertéságazat versenyképességének és jövedelmezőségi viszonyainak stabilizálását segítse - hangsúlyozza a szaktárca az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

Újabb dél-koreai üzem kezdi meg termelését a Jászságban

A Samsung után egy újabb jelentős dél-koreai vállalkozás telepedett le a Jászságban: a Samyang 10 millió euróból épült műanyagipari üzemét a napokban adták át Jászberényben - közölte szerdán a város sajtóreferense az MTI-vel.

A fenntartható fejlődés bizottság nem támogatta a pláza stopot

Az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottsága nem támogatta annak a több LMP-s képviselő által jegyzett törvényjavaslatnak a tárgysorozatba vételét, amely fél éves moratóriumot rendelt volna el a bevásárló központok építésének az engedélyezésére, hogy ezen idő alatt az állam szigorítsa ezek építési szabályait.

KBC Securities: gazdasági következményekkel jár az atomerőmű-pánik

Az Európai Unió gazdasági növekedésének lassulását okozhatja rövid és középtávon az európai atomerőművek körüli jelenlegi bizonytalanság és annak tovagyűrűző energiapiaci hatása, hosszabb távon azonban mindez az alternatív energia szektor fellendítésével jótékonyan hathat az uniós teljesítményre is – közölte a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe szerdán az MTI-vel.

Tisza-völgyi Műhely alakult Szolnokon

A Tisza és vidéke fenntartható fejlődésének támogatására megalakult a Tisza-völgyi Műhely szerdán Szolnokon. Az ernyőszervezet létrejöttét a Tisza Részvízgyűjtő Vízgazdálkodási Tanács kezdeményezte, hogy ezáltal fórumot teremtsen a Tisza-völgyért tenni akarók számára - jelentette be Lovas Attila, a térségi vízügyi igazgatóság vezetője a megalakulást követő sajtótájékoztatón.

Erősödött a forint

Erősödött szerdán a forint keddi árfolyamához képest, az euróval szemben csak csekély, a svájci frankkal és a japán jennel szemben kissé nagyobb mértékben.

Budapesten tanácskozik az Európai Zöld Párt

Budapesten tanácskozik az Európai Zöld Párt csütörtöktől vasárnapig; az eseménnyel egy időben tartandó kihelyezett ülésén az Európai Parlament (EP) zöld frakciója nyilvános vitát rendez a magyarországi demokrácia helyzetéről, továbbá konferenciát tart a fukusimai nukleáris baleset energiapolitikai következményeiről és a kolontári vörösiszap-katasztrófa tanulságairól.

LMP: újra kell gondolni a hazai állattartás rendszerét

Az LMP szerint újra kell gondolni az állattartás hazai rendszerét, mert a rendkívül magas takarmányárak miatt az évek óta válsággal küzdő magyar állattartás súlyos krízisbe jutott - írta az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében Szabó Rebeka.

Bíró László: összefogásra van szükség, hogy a család visszataláljon önmagához

Társadalmi összefogásra van szükség, hogy a család visszataláljon önmagához, a házasságon alapuló gyökereihez - mondta Bíró László, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) családreferens püspöke Az állam és egyház felelőssége a jövő nemzedékért című kétnapos nemzetközi tudományos konferencia sajtótájékoztatóján szerdán Budapesten.

Jobbik: Nyikos Lászlót megfenyegették "a Fideszhez közel álló körök"

"Fideszhez közel álló körök" a napokban telefonon azt üzenték Nyikos László jobbikos képviselőnek, hogy "amennyiben otthagyja a Jobbik-frakciót, azonnal leállítják a sajtóban elindított támadásokat" - áll Nyikos László és Szabó Gábor a Jobbik pártigazgatójának szerdai közleményében.

Uniós Agenda a területi gondolkodásmód erősödéséért

Az Európai Unió területfejlesztésért felelős főigazgatóinak kedden és szerdán a budapesti Néprajzi Múzeumban megtartott kétnapos ülésén Nyikos Györgyi, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára levezető elnökként bemutatta kollégáinak az uniós új Területi Agenda (TA2020) miniszteri elfogadásra szánt tervezetét.

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott kényszerítés kísérlete miatt a VÉSZ elnöke

Tíz hónap, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte szerdán a II.-III. kerületi bíróság nem jogerősen Éliás Ádámot, a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének elnökét, amiért 2009 júliusában a nagy nyilvánosság előtt is közzétett ultimátumot intézett a magyarországi bankszférához.

Folyamatosan kell bővülnie az elektronikus örökségtárnak

Folyamatosan bővülnie kell az elektronikus örökségtárnak - mondta Latorcai Csaba, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára egy szerdai budapesti tanácskozáson.

Czomba: a vállalkozók körében sikeres a közfoglalkoztatás rendszerének átalakítása

A közfoglalkoztatás átalakításának sikere legjobban a vállalkozók körében bevezetett programon mérhető le - közölte Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára szerdán a hódmezővásárhelyi közfoglalkoztatási fórumon, ahol a közfoglalkoztatás új rendszerével kapcsolatos tapasztalatokról tartott előadást.

A Jobbik módosítaná a Btk-t az élet és a tulajdon jogos védelme érdekében

A büntető törvénykönyv (Btk) módosítását kezdeményezi a Jobbik annak érdekében, hogy a jövőben ne lehessen büntetni, ha valaki saját élete, vagy tulajdona elleni támadás elhárítása érdekében a támadót megsebesíti, vagy megöli - jelentette be a módosítást beterjesztő két jobbikos országgyűlési képviselő szerdán Budapesten.

Május elsején létrejön a GYEMSZI

A kormány szerdai ülésén úgy döntött, hogy május elsejével felállhat a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) - közölte az egészségügyért felelős államtitkárság az MTI-vel.

Romagyilkosságok - Csontos a tárgyalás elhalasztását kérte

A tárgyalás elhalasztását kérte vallomása közben Csontos István negyedrendű vádlott a romagyilkosságok büntetőperében szerdán a Pest Megyei Bíróságon. A bíró ezt követően elnapolta a tárgyalást.

Felmentette a csalás vádja alól Rostás-Farkas Györgyöt a bíróság

Felmentette a csalás vádja alól a Pesti Központi Kerületi Bíróság szerdán Rostás-Farkas György írót, költőt és társát, Kállai Csaba országos cigányvajdát, akiket roma vezetők azzal vádoltak meg, hogy nem számoltak el a cigányvajda-avatásra nekik átadott pénzekkel. A két roma férfit azok vádolták csalással, akiket öt éve ők tettek megyei cigányvajdákká.

Alkotmányozás - Szijjártó: az MSZP folytatja lejárató kampányát külföldön

Szijjártó Péter ezt azután mondta szerdán az MTI-nek, hogy az MSZP európai parlamenti (EP) képviselői körlevelet küldtek a többi EP-képviselőnek a magyar alkotmányozási folyamatról Brüsszelben rendezett keddi közmeghallgatás apropóján. A körlevél egyebek mellett ismerteti az MSZP tartalmi aggályait, valamint azokat az érveket, amelyekre hivatkozva a párt nem kíván részt venni az alkotmányozás folyamatában.

MÁV: vasárnaptól változik a vasúti menetrend

Április harmadikától, vagyis vasárnaptól módosul a vasúti menetrend, több vonalon sűrítik a járatokat, és kerékpárszállító kocsikkal bővítik a szerelvényeket - közölte a MÁV-Start Zrt. szerdán az MTI-vel.

Apáti István: "a Fideszben több az elvtárs, mint az úr"

Apáti István jobbikos országgyűlési képviselő szerint a "jobboldali média nyilvánvalóan kormányzati megrendelésre övön aluli támadást intézett" Nyikos László szintén jobbikos képviselő ellen. Apáti István erről kérdésre válaszolva beszélt szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Közlekedési Munkástanácsok: hátrányos helyzetben a Volán

A Volán hátrányos helyzete, kiszolgáló szerepe, valamint a közlekedési alrendszerek közötti megkülönböztetések miatt egyeztetési lehetőséget kér a szaktárcától a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége; levelüket szerdán jutatták el Fellegi Tamáshoz - közölte a szövetség szerdán az MTI-vel.