rss      tw      fb
Keres

Barsiné: a dunai hajózás fejlesztéséhez új típusú hajók építése szükséges

A dunai hajózás fejlesztéséhez a folyó sajátosságaihoz jobban illeszkedő, új típusú hajók építésére van szükség hosszú távon Barsiné Pataky Etelka, az Európai Unió (EU) Duna-régió Stratégia magyar kormánybiztosa szerint. Erről a kormánybiztos Brüsszelben, az európai parlamenti Zöldek frakciójának keddi rendezvényén beszélt - tájékoztatta a Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság szerdán az MTI-t közleményben.

Tüntettek a sertéstartók, a kormány folyamatosan egyeztet az ágazat érdekében - ÖSSZEFOGLALÓ

A megnövekedett takarmányárak és más kedvezőtlen gazdasági körülmények miatt tartott figyelemfelhívó demonstrációt a Magyar Sertéstartók Szövetsége (MSSZ) szerdán Budapesten, a tüntetés kapcsán a Vidékfejlesztési Minisztérium azt hangsúlyozta: folyamatosan egyeztetnek a szakmai és érdekvédelmi szervezetekkel a sertéságazat stabilizálása érdekében.

LMP: Tűzraktér - kultúrpolitika helyett dacpolitika a Terézvárosban - közlemény

Az LMP tiltakozik a terézvárosi önkormányzat Tűzraktérrel szemben tisztességtelen, azonnali kiköltözést sürgető eljárása miatt. Bebizonyosodott, hogy az önkormányzatot jobban érdekli saját bevételei azonnali növelése, mint a fillérekből fenntartott sokszínű kulturális miliő. Az LMP felszólítja a terézvárosi önkormányzatot, hogy vegye figyelembe a több ezer tiltakozó és a civil szervezetek szavát, és a holnapi testületi ülésén vonja vissza a kilakoltatási határozatot.

Pokorni: átalakítja és megrostálja a felsőoktatást a rá váró fordulat

Átalakítja és megrostálja a magyar felsőoktatást az a fordulat, amely előtt áll - hangoztatta Pokorni Zoltán fideszes parlamenti képviselő, az Országgyűlés Oktatási, tudományos és kutatási bizottságának elnöke a győri Széchenyi István Egyetem szerdai rendezvényén.

Navracsics: nem az alkotmányban lenne a helye a bírák nyugdíjkorhatárának

Nem az alkotmányban, hanem a sarkalatos, kétharmados törvényekben kellene meghatározni a bírák nyugdíjba vonulási korhatárát - mondta újságírói kérdésre a közigazgatási és igazságügyi miniszter szerdán Tatabányán, miután látogatást tett a helyi kormányablakban.

EP-konferencia: javítani kell az együttműködést a titkosszolgálatok között

Valamiféle közös politikát ki kellene alakítani az Európai Unióban a tagországok titkosszolgálatainak együttműködésére, annak ellenére, hogy a Lisszaboni Szerződés értelmében ezek a szervek teljes egészében tagállami hatáskörben maradnak - jelentette ki Hankiss Ágnes (Fidesz) európai parlamenti képviselő szerdán Brüsszelben az EP-ben e témáról általa szervezett konferenciáról nyilatkozva.

MSZP: mindenki kérje számon a Fidesz-KDNP választási ígéreteit!

Az MSZP fideszes politikusok korábbi intézkedéseit felidézve ismét arra kér mindenkit, hogy keresse fel a lakóhelyén a parlamentbe bejutott kormánypárti képviselőt, és kérje számon a Fidesz-KDNP tavalyi választási ígéreteit.

Nyugdíjba megy a Veszprém megyei főjegyző

Korkedvezményes nyugdíjazását kérte Zsédenyi Imre, a Veszprém Megyei Közgyűlés főjegyzője; a megyegyűlés szerdai, rendkívüli ülésén elfogadta a kérést, s egyúttal döntött a főjegyzői pályázat kiírásáról - tájékoztatta Lasztovicza Jenő (Fidesz-KDNP), a megyei közgyűlés elnöke az MTI-t.

V. Pécsi Pénzügyi Napok - Borbély László András: a magyar államadósság növekménye nem kiugróan magas

Magyarország azok közé az európai uniós államok közé tartozik, amelynek a válság hatására kevésbé ugrott meg adósságuk, e tekintetben már csak Csehország, Németország és Lengyelország van jobb helyzetben - mondta Borbély László András, az Államadósság Kezelő Központ Zrt. vezérigazgató-helyettese szerdán, a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán megrendezett ötödik Pécsi Pénzügyi Napokon.

BÉT - Közepes forgalomban emelkedtek az árfolyamok

A részvénypiac forgalma 13,9 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mintegy száz lakásban korlátozták a vízszolgáltatást Komlón

Polics József (Fidesz), a város polgármestere szerdán az MTI-nek azt mondta: ez az első lépés az önkormányzat köztartozások behajtását szolgáló intézkedéseinek, melyeket a díjakat rendesen fizető állampolgárok érdekében kötelesek megtenni.

Lapszemle: Szemlélet- és vezércsere zajlik a hazai kereskedelmi bankoknál

Szemlélet- és vezércsere zajlik a hazai kereskedelmi bankoknál. A magyar csúcsbankárokat rendre külföldiek váltják, méghozzá úgy, hogy a kreatívnak és autonómnak ismert helyi vezetők utódjául afféle rendőri szerepkört betöltő, elődjüknél jóval kevésbé kockázatvállaló idegenlégiósok érkeznek - írja csütörtökön megjelenő számában a Figyelő című gazdasági hetilap.

Fidesz: hazudik a kormánypártokat vádoló jobbikos politikus

A Fidesz-frakció sajtóosztálya szerint hazudott a jobbikos Nyikos László, amikor azt állította: "Fideszhez közel álló körök" a napokban azt üzenték neki, hogy ha otthagyja a Jobbik-frakciót, azonnal leállítják a sajtóban elindított támadásokat.

Influenza - Az ÁNTSZ 74 halálos áldozatról tud, már csak Pest megyében van járvány

A múlt hét végéig 74-en haltak meg influenzával összefüggő megbetegedés következtében Magyarországon ebben az influenzaszezonban. A megbetegedések gyakorisága már csak Pest megyében haladta meg a járványküszöböt - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerdán az MTI-vel.

HM: több feljelentést tett Hende Csaba hűtlen kezelés gyanúja miatt

Több feljelentést tett Hende Csaba honvédelmi miniszter a Legfőbb Ügyészségen a tárca két cégénél 2005 és 2010 között elkövetett visszaélések gyanúja miatt - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) szerdán az MTI-vel.

Szakértő: csak pozitív diszkriminációval valósítható meg a romák integrációja

Pozitív diszkrimináció nélkül nem lehet megvalósítani a romák integrációját; segíthetne a helyzeten, ha több romát vennének fel a hadseregbe - mondta Huncík Péter szlovákiai magyar pszichiáter, közíró, politikus egy konferencián szerdán Budapesten.

A gazdálkodók további anyagi támogatásáról döntött a kormány

A részletekről Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter elmondta, a kabinet szerdai ülésén tárgyalt az agrár forgóeszköz hitelprogram elindításáról, ezt várhatóan a banki termékek április végi elkészülte után vehetik igénybe a gazdálkodók. A 15 milliárd forintos agrár forgóeszköz hitelprogram pénzügyi forrásait a gazdálkodók elsősorban takarmányvásárlásra fordíthatják.

Megkezdődött a 8,5 milliárd forintos csatornahálózat fejlesztés Fejér megyében

Megkezdődtek a több mint 8,5 milliárd forint költséggel, európai uniós támogatással megvalósuló Fejér megyei szennyvízhálózat fejlesztési projekt kivitelezési munkálatai; a program eredményeként Székesfehérváron teljessé válik, Pátkán, Pákozdon és Seregélyesen pedig kiépül a csatornahálózat - közölte az MTI-vel a projektmenedzser.

A tavalyihoz hasonló előfoglalások a balatoni kempingekben

Április elsejétől kezdenek nyitni a Balatontourist Zrt. kempingjei, amelyekben az előfoglalások alapján a tavalyihoz hasonló szezonra számítanak, de ezen még sokat javíthat a kedvező időjárás - nyilatkozta Elkán Péter, a tulajdonos SCD Csoport kommunikációs vezérigazgató-helyettese az MTI-nek szerdán.

EU-elnökség - Kósa Ádám: Magyarország támogatja a fogyatékosságügyi párbeszédet

Kiemelkedő jelentősége van annak, hogy a magyar EU-elnökség az ember középpontba állításával kívánja elérni fő programcélját, a pénzügyi-gazdasági válságból való kilábalást - állapította meg Kósa Ádám fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő szerdán Brüsszelben, az EP fogyatékosságügyi frakcióközi munkacsoportjának ülésén.

MKB: a terv feletti tartalékképzés miatt 117,8 milliárd forint adózás előtti veszteség

Az MKB Bank a tervezettet lényegesen meghaladó kockázati tartalékképzés és értékcsökkenés következtében csoportszinten 117,8 milliárd forint adózás előtti veszteséggel zárta a tavalyi évet a nemzetközi számviteli standardok (IFRS) szerint - jelentette be Erdei Tamás szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.