rss      tw      fb
Keres

A MOSZ szerint több ponton is elfogadhatatlan az agrárkamarai törvény tervezete

Elfogadhatatlannak tartja a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) elnöksége, hogy az általa megismert agrárkamarai törvénytervezet szerint a kormány a kötelező kamarai tagság visszaállítását tervezi.

Erősödött a forint, 266 közelében az euró

Tovább erősödött a forint csütörtök reggelre a nemzetközi deviza kereskedelemben. A 266 forint körüli euró jegyzés a tavaly április végi - május eleji szintnek felel meg.

Napi Gazdaság - A Mátrai Erőmű 10 milliárd forint osztalékot fizet

A Mátrai Erőmű igazgatósága azt javasolja a részvényesek közgyűlésének, hogy a 2010. évi 19,8 milliárd forint adózott nyereség mintegy felét, 10 milliárd forintot fizessenek ki osztalékként - olvasható a Napi Gazdaság csütörtöki számában.

Világgazdaság, Napi Gazdaság - Záhonyi fejlesztés, épülhet a tárnoki vasútvonal

A záhonyi fejlesztés második ütemének kivitelezésére kiírt közbeszerzést az Eurokapu-2011 konzorcium nyerte el nettó 14,5 milliárd forint értékű ajánlattal és épülhet a tárnoki vasútvonal is, ami 31 milliárd forintos beruházás - írja a Világgazdaság és a Napi Gazdaság a csütörtöki lapszámban.

Lapszemle: Enyhe lendületvesztést mutat a gyorsulási irányadó

Márciusra lassult a gazdaság, de összességében az első negyedév "jó formát" mutatott; a Világgazdaság gyorsulási irányadója (gyia) 0,21 százalékkal bővült az előző hónaphoz képest - olvasható a Világgazdaság csütörtöki számában.

Lapszemle: Rendőri védelmet kért Papcsák Ferenc

Büntetőfeljelentést tett és rendőri védelmet kért Papcsák Ferenc fideszes képviselő, zuglói polgármester, amiről maga számolt be a Magyar Nemezt csütörtöki számában.

Alig marad pénz megtakarításra Salgótarjánban

A Salgótarjánban és vonzáskörzetében élő családok fogyasztási szerkezete sokkal inkább hasonlít a nyugdíjasok fogyasztásaira, mint az átlagos hazai fogyasztókéra: elsődlegesen élelmiszerre és rezsire költenek, csekély összeg marad tartós fogyasztási cikkekre, szórakozásra és megtakarításokra - derül ki abból a kutatásból, amelyet a Budapesti Gazdasági Főiskola Salgótarjáni Intézete folytatott.

Elvégezték a CET díszkivilágításának első próbáját

Elvégezték a Duna-parti Közraktáraknál létesült CET díszkivilágításának első próbáját szerda éjjel, az épületet a beruházó Porto Investment továbbra is augusztus 20-án szeretné átadni.

EU-elnökség - Magyar szatirikus filmek fesztiválja Párizsban

Bacsó Péter A tanú című filmjének vetítésével kezdődött szerda este a nagy hagyományra visszatekintő párizsi Cinématheque-ben (filmmúzeum) a magyar szatirikus filmek fesztiválja. Az Európai Unió soros magyar elnöksége alkalmából a Párizsi Magyar Intézet (PMI) által összeállított egyedülálló retrospektív sorozatot Szőcs Géza, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős államtitkára nyitotta meg.

V. Pécsi Pénzügyi Napok - Warvasovszky: hamarosan megkezdődik az önkormányzatok új stratégián alapuló ellenőrzése

Elsősorban a nagyobb gazdálkodási, pénzügyi kockázattal működő önkormányzatokat ellenőrzi ez évtől az Állami Számvevőszék (ÁSZ) - mondta Warvasovszky Tihamér, a szervezet alelnöke a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán megrendezett ötödik Pécsi Pénzügyi Napokon szerdán.

Kövér László az albán előrelépést méltatta tiranai látogatásán

Magyarország elismerését fejezi ki azért az előrehaladásért, amelyet Albánia az elmúlt években tett mind a gazdasági fejlődés tekintetében, mind pedig a jogállam, a demokrácia kiépítése terén - foglalta össze Kövér László, az Országgyűlés elnöke szerdán kezdett tiranai látogatásán folytatott megbeszéléseit az MTI-nek telefonon adott nyilatkozatában.

Izraelbe látogatott a budapesti főpolgármester

Háromnapos hivatalos látogatáson vett részt Izraelben Tarlós István (Fidesz-KDNP), Budapest főpolgármestere - közölte a Főpolgármesteri Hivatal szerdán az MTI-vel.

A forint erősödött a svájci frankkal és az euróval szemben estére

Röviddel 20 óra előtt az euró 265,77 forintot ért a reggeli 267,93 forint után. Az euró szerdán délután négy órakor 267,17 forinton állt, a nap folyamán eddig 267,93 és 265,70 forint között mozgott.

Becsey: "heteken belül" döntés lehet az árvízi támogatások uniós kifizetéséről

"Heteken belül" megszülethet a végleges döntés arról, hogy az Európai Unió szolidaritási alapjából több tagállamnak támogatást fizetnek a tavalyi áradások okozta károk helyrehozására, Magyarország esetében 22 millió euróról van szó - mondta Becsey Zsolt, a Nemzetgazdasági Minisztérium külgazdaságért felelős államtitkára az MTI-nek szerdán.

Kiss-Rigó László: társadalmi súlyának megfelelően jelenjen meg az egyház a közszolgálati médiában!

Társadalmi súlyának megfelelően jelenjen meg az egyház a közszolgálati médiában - mondta Kiss-Rigó László, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) médiaügyekért felelős püspöke szerdán Budapesten, a Magyar Katolikus Egyház és a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa képviselőinek eszmecseréjét követő sajtótájékoztatón.

Iszapömlés - Csütörtökön újraindul a szennyező anyag beszállítása a VII-es kazettába

Befejeződött a VII. kazetta műszaki ellenőrzése a Mal Zrt. Ajka melletti timföldgyárának iszaptározó-telepén, csütörtöktől folytatják a szennyező anyag beszállítását az iszapkatasztrófában elöntött mezőgazdasági területekről - tájékoztatta az Újjáépítési Kormányzati Koordinációs Központ (UKKK) parancsnoka szerdán az MTI-t.

Alkotmányozás - Daul: jövőbe mutató és európai szellemiségű a tervezet

A magyar alkotmánytervezet a közös európai hagyományokon és értékeken, az emberi méltóság és szabadságjogok tiszteletén, a demokrácia és jogállamiság elvein alapul - állapította meg szerdai közleményében Joseph Daul, az Európai Parlament (EP) néppárti frakciójának elnöke.

Fidesz-születésnap - Deutsch: meg kell szüntetni az emberek kiszolgáltatottságát

A fideszes európai parlamenti képviselő, a párt egyik alapítója az ünnepségen úgy fogalmazott: "közös cselekvésünk lényege az lehet, hogy azért próbáljunk tenni, amiért mindig is tettünk a magunk mögött hagyott 23 esztendőben, hogy minél inkább meg tudjuk szabadítani az embereket a kiszolgáltatottságaiktól". Ugyanis - mint folytatta - ma is nagyon sok ember nagyon sokféle módon kiszolgáltatott például az állammal, a környezettel szemben, vagy munkavállalóként, fogyasztóként.

A Főkefe nem bocsát el fogyatékkal élőket és megváltozott munkaképességűeket

A Főkefe Rehabilitációs Ipari Nonprofit Kft. az állami költségtámogatás csökkenése ellenére sem foglalkoztat kevesebb fogyatékkal élő, illetve megváltozott munkaképességű munkavállalót - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sajtó- és kommunikációs főosztálya szerdán, az MTI-vel.

Bírói ítélet kifogásolja az Emfesz tulajdonosváltásánál szerepet játszó meghatalmazást

A Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiuma szerdán hozott első fokú ítélete szerint nem volt megfelelő Góczi Istvánnak, az Emfesz Első Magyar Földgáz és Energiakereskedelmi Kft. ügyvezetőjének az a meghatalmazása, amelynek birtokában 2009 tavaszán eladta az akkor a ciprusi bejegyzésű Mabofi Holdings tulajdonában lévő Emfeszt a svájci bejegyzésű RosGas AG-nak.