rss      tw      fb
Keres

Bántalmazásban meghalt egy nő Hejőszalontán

Bántalmazásban életét vesztette egy 50 éves nő a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hejőszalontán. A rendőrség a bűncselekmény elkövetésével két fiatal férfit és egy nőt gyanúsít; őrizetbe vették őket.

Erős maradt estére is a forint

Erős maradt csütörtök estére a legfontosabb nemzetközi valutákkal szemben a forint a nemzetközi bankközi devizapiacon. A csütörtöki kereskedésben valamennyi legfontosabb nemzetközi valutával szemben csúcsot döntött a forint.

Az esztergomi polgármester közleménye: Vége az esztergomi komédiának

Tétényi Éva, Esztergom város polgármestere a csütörtök esti testületi ülés előtt elmondta: a választások óta eltelt fél év. Az együttműködés teljes hiánya, a sajtószabadság korlátozása, a hivatalban két hete a hozzájárulása nélkül zajló politikai tisztogatás, a jegyző sorozatos távolléte, valamint az érdemi döntések elmaradása miatt akadályoztatva van, ezért nem tartja meg a képviselőtestületi ülést.

EU-elnökség - Bírálták a magyar médiatörvényt és az alkotmányozást az európai zöldek budapesti ülésükön

Az európai zöldeket aggodalommal tölti el a magyar médiatörvény és az alkotmányozás - mondta Rebecca Harms, a zöldek európai parlamenti (EP) frakciójának társelnöke a képviselőcsoport csütörtöki kihelyezett ülésén Budapesten, ahol nyilvános vitát rendeztek a magyarországi demokrácia helyzetéről.

Sikkasztás miatt nyomoznak az ITD Hungary Zrt.-nél

Különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás miatt rendelt el nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az ITD Hungary Zrt.-nél - hangzott el az MTV Híradójában csütörtök este.

OGY - Simor: Az MNB minden lehetséges eszközzel figyelmeztetett az államadósság kockázataira

A Magyar Nemzeti Bank minden lehetséges fórumon, minden lehetséges eszközt megragadott arra, hogy figyelmeztesse az államadósság és az eladósodás kockázataira a kormányt, a parlamentet és a közvéleményt - mondta Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke csütörtökön, az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottságának a 2002-2010 közötti államadósság-növekedés okait vizsgáló albizottsága ülésén.

Erős maradt estére is a forint

Egy euró 265,93 forintot ért csütörtök este nem sokkal fél nyolc előtt a reggeli 266,19 forint és az előző esti 266,50 forint után.

A nyárra várhatóan lesz Nemzeti Energia Stratégia

A parlament a nyári szünet előtt várhatóan elfogadja a Nemzeti Energia Stratégiát - mondta Bencsik János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium  klíma- és energiaügyekért felelős államtitkára  csütörtökön sajtótájékoztatón Veszprémben.

EU-elnökség - Fejlesztéspolitikai államtitkár: a legnagyobb siker a finanszírozás jogi keretének megteremtése

A magyar európai uniós elnökség eddigi legnagyobb sikere, hogy biztosította azokat a jogi kereteket, amelyekkel elkezdődhetnek a tárgyalások a 2014 utáni pénzekről - emelte ki Molnár Ágnes fejlesztéspolitikai államtitkár a Johannes Hahn regionális politikáért felelős EU-biztossal közösen tartott csütörtöki soproni sajtótájékoztatón.

Jóváhagyta az EP-bizottság a közép-európai áradások áldozatainak szánt uniós kifizetéseket

Jóváhagyta az Európai Parlament költségvetési bizottsága csütörtökön azt a jelentést, amely lehetővé teszi, hogy a tavaly áradásoktól sújtott tagállamoknak, köztük Magyarországnak, összesen 182,4 millió eurót kifizessenek az Unió Szolidaritási Alapjából - közölte az EP sajtószolgálata.

A mezőgazdaság és a ráépülő feldolgozó ágazat lehet az Ormánság kitörési pontja

Csak a mezőgazdaság, a ráépülő feldolgozó ágazat, valamint az ökoturizmus fejlesztése jelenthet kitörési pontot az Ormánságnak - mondta Jankovics László, a baranyai kormányhivatal munkaügyi központjának vezetője az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának kihelyezett ülésén, csütörtökön Pécsett.

A TÖOSZ új elnöke szerint az önkormányzatok napról napra élnek

Mintegy 350-400 milliárd forint a különbözet az állami finanszírozás és a működéshez ténylegesen szükséges forrás között - mondta a héten megválasztott TÖOSZ-elnök, Tab fideszes polgármestere.

Éger István: az egészségügy minden területe hiányszakma

A Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint Magyarországon ma az egészségügy minden szegmense hiányszakma; Éger István csütörtökön, országjáró körútja debreceni állomásának sajtótájékoztatóján annak a véleményének is hangot adott, hogy bizonyos területeken az orvoshiány már a műtétek sikerességét is rontja.

Pécs átvette az irányítást a helyi tömegközlekedési cégben

Pécs átvette az irányítást a Pécsi Közlekedési Zrt.-ben (PK), hogy biztosítsa a helyi buszközlekedés fenntartását - közölte Páva Zsolt, a baranyai megyeszékhely polgármestere a csütörtöki döntést követő sajtótájékoztatón.

Fico pártja rendkívüli parlamenti ülésén vitatná meg Magyarország Szlovákia-politikáját

Rendkívüli parlamenti ülést kezdeményez az ellenzéki Irány-Szociáldemokrácia (Smer) párt, amelyen felszólítanák a szlovák kormányt, hogy tegyen konkrét lépéseket, és fogadjon el nyilatkozatot Magyarország Szlovákia-politikájáról - jelentette be Robert Fico pártelnök csütörtökön délután Pozsonyban.

Líbia - Szakértők: a regionális szervezetek nagy szerephez jutnak

A líbiai helyzet kezelésében a nemzetközi közösség nagy hangsúlyt helyez a regionális szervezetek, különösen az Arab Liga támogatására - mondták szakértők a líbiai beavatkozás kereteiről és eszközeiről tartott beszélgetésen a Magyar Külügyi Intézetben csütörtökön Budapesten.

Alkotmányozás - A Fidesz és a KDNP szerint a nemzeti jelképeket becsmérli külföldön az MSZP és Bokros, a szocialisták ezt visszautasítják - ÖSSZEFOGLALÓ

A nemzeti jelképeket becsmérli külföldön a magyar baloldal - mondta csütörtökön Brüsszelben kiadott közleményében az Európai Parlament magyar néppárti képviselőcsoportja (Fidesz-KDNP); a vádat az MSZP visszautasította.

K&H: elszállt a kis- és középvállalkozások optimizmusa

Tovább romlottak a hazai kkv-k idei várakozásai, a K&H kkv bizalmi index a tavaly tapasztalt optimizmus után visszasüllyedt a 2009 harmadik negyedéves szintre, 10 pontos csökkenést követően mínusz 20 ponton áll.

Slota: Magyarországnak nem érdeke a békés egymás mellett élés

Magyarországnak nem érdeke a békés egymás mellett élés Közép-Európában, és nyíltan a történelmi Nagy-Magyarország visszaállítására törekszik - állította a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke csütörtökön Pozsonyban kiadott nyilatkozatában.

Magyar-román szakmai tapasztalatcsere az MVH-nál

Kétnapos szakmai látogatást tett szerdán és csütörtökön az uniós agrártámogatások román kifizető ügynökségének (APIA) delegációja a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál (MVH), a találkozón az uniós közvetlen támogatásokról, az azokhoz kapcsolódó helyszíni ellenőrzésekről, valamint az ehhez szükséges informatikai háttérről egyeztettek - tájékoztatta az MVH az MTI-t.