rss      tw      fb
Keres

Iráni elnök: "az USA sárba rántja a világot"

Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök vasárnapi beszédében újból kikelt az Egyesült Államok ellen, amely szerinte "magával rántja a sárba a világot".

Megkezdődtek a választások Brazíliában

Megkezdődtek a parlamenti és elnökválasztások Brazíliában: a csaknem 136 millió brazil választópolgár helyi idő szerint vasárnap reggel nyolc órától kezdve járulhatott az urnákhoz, hogy megválassza a következő elnököt és a parlamenti képviselőket.

Mitchell: az izraeliek és a palesztinok tárgyalni akarnak

Az izraeliek és a palesztinok folytatni akarják a tárgyalásokat, és azt óhajtják, hogy az Egyesült Államoknak sikerüljön megteremtenie a feltételeket a közvetlen párbeszéd folytatásához - jelentette ki vasárnap Kairóban George Mitchell, az amerikai elnök közel-keleti különmegbízottja.

Új csúcson az orosz kőolajtermelés

Oroszország kőolajtermelése szeptemberben napi 10,16 millió hordóra emelkedett, ez új rekord a Szovjetunió 1991 decemberi megszűnése óta.

Törökországi robbanás, halottak

Hárman meghaltak, négyen megsebesültek vasárnap, amikor Dél-Törökországban robbanás történt egy műhelyben - jelentette az Anatólia török hírügynökség.

Gyorsabban fejlődtek a kínai szolgáltatások szeptemberben

A kínai szolgáltatások teljesítménye szeptemberben gyorsabban nőtt, mint az előző hónapban: a hivatalos teljesítménymutató (beszerzési menedzser mutató) 61,7 pontra, idén a második legmagasabbra ért az augusztusi 60,1 pontról, a mutatót kezelő kínai logisztikai és beszerző szövetség (CFLP) vasárnapi közlése szerint. A szervezet a kínai statisztikai hivatal megbízásából és számára készíti e mutatót.

Meghalt a nemzetközi haderő két katonája Afganisztánban

Merényletekben meghalt az Afganisztánban állomásozó nemzetközi haderő két katonája az ország déli és északi részén - közölte vasárnap a NATO parancsnoksága.

Megnyíltak a szavazóhelyiségek Boszniában

Nagyjából 3,1 millió választópolgár adhatja le voksát a balkáni ország három legnagyobb népcsoportját, a bosnyákot, a szerbet és a horvátot képviselő, háromfős államelnökség tagjaira és a központi parlament képviselőjelöltjeire.

Öt iszlamistával végzett az indonéz rendőrség

Egy feltételezett iszlamista csoport öt tagjával végzett az indonéz rendőrség Szumátrán - közölték rendőri források vasárnap.

Az ausztrál kormányfő váratlanul Afganisztánba érkezett

Váratlanul Afganisztánba érkezett vasárnap Julia Gillard ausztrál kormányfő, aki az déli Uruzgán tartományban látogatja meg a NATO vezette nemzetközi biztonsági erők (ISAF) kötelékében szolgálatot teljesítő honfitársait - közölték hivatalosan Ausztráliában.

Chávez: lehetséges, hogy Fidel Castro Venezuelába látogat

Chávez szombaton egy televíziós műsorban jelentette be, hogy meghívta kubai szövetségesét, aki - mint mondta - nagyon is valószínű, hogy a ismét ellátogat a dél-amerikai országba.

Lezuhant egy repülőgép a perui Nazca-vonalak közelében, halottak

Négy brit turista és a személyzet két perui tagja vesztette életét annak következtében, hogy repülőgépük lezuhant szombaton a Peru déli részén található Nazca-vonalak közelében - jelentette a helyi rendőrség.

Lett választások: a kormánykoalíció elnyerte a szavazatok abszolút többségét

A szavazatok abszolút többségének megszerzésével a Valdis Dombrovskis jelenlegi miniszterelnök vezette kormánykoalíció nyerte meg a szombati lettországi parlamenti választásokat a voksok 90 százalékos feldolgozottsága alapján - jelentette vasárnap hajnalban az országos választási bizottság.

Tűzpárbaj rivális mexikói drogbandák között, halottak

Tűzpárbaj zajlott le Mexikó északi részének egyik elhagyatott térségében egymással rivális drogbandák között. A lövöldözésben 14 ember halt meg - közölte szombaton Durango szövetségi állam ügyészsége.

Egyházellenes mozgalom alakult Lengyelországban

Modern Lengyelország néven egyházellenes mozgalom alakult szombaton Varsóban a már eddig is antiklerikális nézeteiről ismert Janusz Palikot vezetésével.

Elraboltak kéttucatnyi mexikói turistát Acapulcóban

Fegyveresek csütörtökön elraboltak 22 mexikói turistát a latin-amerikai ország híres üdülőhelyén, Acapulcóban, és nem tudni, mi lett a sorsuk - közölte szombaton Guerrero szövetségi állam ügyészi hivatala.

Új szakaszt adtak át a bécsi metrón

Új szakaszt adtak át a bécsi metró 2-es vonalán (U2) szombaton. Az 5,3 kilométeres meghosszabbítással hat állomással bővült a bécsi metróhálózat.

Berlusconi elleni tüntetés Rómában

Több ezren tüntettek szombaton Rómában Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök ellen, aki szerdán nyerte meg a bizalmi szavazást a parlamentben, elkerülve ezzel a választások előrehozásának eshetőségét.