rss      tw      fb
Keres

Második merényletet is tervezett a New York-i merényletkísérlet elkövetője

A New York-i Times Square-nél tervezett robbantásos merénylet gyanúsítottja azzal dicsekedett, hogy azt gondolta, a detonáció legalább negyven embert megöl majd, s az első után két héttel újabb robbantást akart elkövetni az amerikai nagyvárosban az amerikai ügyészség szerint.

Észak-Korea tovább fejleszti nukleáris fegyverzetét

Az Egyesült Államoktól eredő fenyegetés miatt Észak-Korea tovább fejleszti nukleáris fegyverzetét - jelentette ki szerdán az ENSZ Közgyűlésének ülésszakán Pak Kil Jon észak-koreai külügyminiszter-helyettes.

Kínai ellenzéki a Nobel-békedíj legesélyesebb várományosa egy vezető fogadóiroda szerint

Liu Hsziao-po (Liu Xiaobo) ismert kínai másként gondolkodót tartja az idei Nobel-békedíj legesélyesebb várományosának a világ egyik vezető fogadóirodája; esélyeit növeli, hogy sok szakértő szerint a Nobel-bizottság most igyekszik helyreállítani tekintélyét, amelyet csorbított, hogy a testület tavaly Barack Obama amerikai elnöknek ítélte oda az elismerést.

Az olasz gazdasági növekedés az idén magasabb, 2011-ben alacsonyabb lehet a korábban jelzettnél

Az előrejelzés szerint 2010-ben a korábban jósolt 1 százalék helyett 1,2 százalékkal, jövőre pedig a várt 1,5 százaléknál kisebb mértékben, 1,3 százalékkal nő a mediterrán ország bruttó hazai összterméke. A közlemény a korábban bejelentett, 5 százalékos szintre teszi Olaszország idei GDP-arányos államháztartási hiányra vonatkozó kilátásait. Ez a mutató 2011-ben 3,9 százalékra csökkenhet.

Erős földrengés és utórengés volt Kelet-Indonéziában, cunamiriadó

A rengés, amelynek epicentruma a tengerfenék alatt 20 kilométerre volt, megrázta a Maluku-szigeteken lévő Tual várost - közölte az indonéz meteorológiai szolgálat vezetője, aki szerint a sekély tengervíz alatt bekövetkezett földmozgás szökőárt is képes előidézni.

Az Európa Tanács összehívta a tagállamokat a romák megsegítésére

Az európai együttműködés jelentős kérdéseivel foglalkozó Európa Tanács konferenciára hívta meg Strasbourgba mind a 47 tagállamát, hogy fogadjanak el intézkedéseket a romák helyzetének javítására Európában.

Bizalmat szavaztak Berlusconinak

Megnyerte a szerdai bizalmi szavazást Silvio Berlusconi olasz kormányfő, miután megkapta a koalícióból kivált képviselők szavazatát is, és ennek nyomán megszűnt az előre hozott választások kilátása.

A francia elnökség a baloldalhoz közeli személyt jelöl az ARTE kulturális televízió élére

A francia elnöki hivatal támogatásával David Kessler, Lionel Jospin egykori szocialista kormányfő volt tanácsadója válthatja jövőre Jérome Clément-t, az ARTE francia-német kulturális televízió franciaországi részlegének elnöki székében - írta szerda délután megjelent számában a Le Monde című francia napilap.

Az ateisták a legjáratosabbak a vallási kérdésekben Amerikában

Az ateisták és a szabadgondolkodók igazodnak el a legjobban a vallás kérdéseiben Amerikában - állítja a Pew közvélemény-kutató intézet felmérése, amelyet szerdán közölt a The Washington Times.

A WTO főtitkára szerint nem zárható ki egy közelgő valutaháború

"Úgy gondolom, hogy a valószínűsége kicsi, de nem nulla" - mondta a főtitkár arra a kérdésre válaszolva, hogy létrejöhet-e valutapiaci háború, amennyiben több ország is piaci intervenciót hajt végre valutájának leértékelése érdekében.

David Miliband visszavonul a brit politika élvonalából

Visszavonul a brit politika élvonalából David Miliband volt külügyminiszter, a brit Munkáspárt vezetői és miniszterelnök-jelölti posztjának korábbi várományosa, akit saját öccse előzött meg a tisztségért folytatott versengésben.

Több mint egy dollárral nőtt a nyersolaj ára

Több mint egy dollárral emelkedett a nyersolaj ára szerda estére részben arra az adatra, hogy a múlt héten a vártnál jelentősebben csökkent az amerikai olajtartalék, és a várt emelkedés helyett esett a benzin- és a feldolgozott olajtermék-tartalék.

Luzskov ellen ügyészségi vizsgálat indulhat

Jurij Luzskov kedden felmentett moszkvai polgármester ellen ügyészségi vizsgálat indulhat - állítja több orosz sajtóorgánum, de Igor Jurgensz, a Dmitrij Medvegyev elnök alapította egyik intézet, "agytröszt" elnöke szerint Luzskov nem juthat Mihail Hodorkovszkij bebörtönzött olajmágnás sorsára.

India a világ legnagyobb személyazonosító adatbázisát hozza létre

Manmohan Szingh indiai kormányfő kiosztotta az ország első tíz személyazonosító számát szerdán; Újdelhi a következő években minden lakosnak ilyen számot akar adni, miután felvette személyi adataikat, s ezzel egyben a világ legnagyobb személyazonosító internetes adatbázisát hozza létre.

Korai vértesztet dolgoztak ki két ráktípusra

Amerikai kutatók jellegzetes változásokat találtak daganatos betegek vérében, melyek alkalmasak arra, hogy a belhártya (mesothelium) és a hasnyálmirigy rákját korai stádiumban kimutassák.

Terrortámadásokat terveztek Európa városai ellen - ÖSSZEFOGLALÓ

Tim Marshall, a Sky News külpolitikai rovatvezetője meg nem nevezett hírszerző forrásokra hivatkozva közölte kedd este, hogy az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz köthető pakisztáni fegyveresek azonos időben történő támadásokat terveztek London, illetve francia és német városok ellen.

A dán külügyminiszter a Mohamed-karikatúrák miatti konfrontáció elkerüléséről tárgyalt

Lene Espersen dán külügyminiszter 17 muzulmán ország nagyköveteivel, valamint az Iszlám Konferencia Szervezete és az Arab Liga vezetőjével tárgyalt annak érdekében, hogy elejét vegye a feszültség kiéleződésének, amely azért fenyeget, mert csütörtökön újból megjelennek a Jyllands-Posten című lap Mohamed-karikatúrái, ezúttal egy könyv illusztrációjaként.

Az amerikai állam eladja részesedését a kimentett Citigroupban

Elkezdi a Citigroup amerikai bankcsoportban tartott 2,2 milliárd dolláros részesedésének értékesítését az amerikai állam - közölte az Egyesült Államok kormánya szerdán. Az eladás összhangban Washington tervével, hogy visszaszerezze a 700 milliárd dollárra rúgó bankmentő csomag (TARP) során kiadott pénzeket.

Párizs üdvözölte, hogy Brüsszel nem indít diszkrimináció miatti eljárást

Párizs szerdán üdvözölte, hogy az Európai Bizottság nem vádolta meg diszkriminációval a francia kormányt a romák elleni fellépése miatt, és jelezte: készen áll minden tájékoztatást megadni Brüsszelnek a mozgásszabadságot biztosító európai előírásoknak a francia jogrendbe történő átültetési folyamatáról.

Őrizetbe vették a horvát vámhatóság vezetőjét

Korrupció gyanújával szerdán őrizetbe vették Mladen Barisicot, a horvát vámhatóság vezetőjét, a kormányzó Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) egykori pénztárnokát - közölte a horvát belügyminisztérium szóvivője.