rss      tw      fb
Keres

Csökkent a munkanélküliség Németországban

Németországban szeptemberben tovább csökkent a munkanélküliség: a német munkaügyi hivatal (BA) csütörtökön közölt adatai szerint a regisztrált munkanélküliek száma 3,146 millió volt szeptemberben, a szezonális hatások kiszűrésével számolva 40 ezerrel csökkent az egy hónappal korábbihoz képest.

Egy román szenátor évente pszichológiai vizsgálatnak vetné alá az újságírókat

A romániai újságíróknak három évente kellene megújítaniuk szakmai engedélyüket, és évente pszichológiai vizsgálatnak kellene alávetniük magukat, megállapítandó, hogy alkalmasak-e ellátni munkájukat - ezt tartalmazza egy román liberális szenátor által benyújtott törvénytervezet.

Rehn szerint meggyőzhetők a tagországok a pénzügyi szankcióautomatizmusról

Olli Rehn, az Európai Bizottság gazdaságpolitikai és pénzügyi felelőse szerint az euróövezeti deficit- és adósságtúllépők automatikusabb szankcionálásáról szóló javaslatokat a jóváhagyási folyamat végére azok a tagországok is elfogadják, amelyek jelenleg még tartózkodóbbak az önműködő büntetőintézkedésekkel szemben.

A beruházások dinamikus növekedését várja a német ifo

Az ifo gazdaságkutató intézet a német lízingszövetség közösen összeállított indikátora a beruházási aktivitás dinamikus javulását jelzi előre az idei évre.

Afganisztánban a felére csökkent az ópiumtermelés - ENSZ-jelentés

Afganisztánban idén a felére esett vissza az ópiumtermelés, mert betegség támadta meg a mákültetvényeket, a termesztés alá vont terület nagysága ugyanakkor nem változott - közölte az ENSZ csütörtökön.

Romák-EU- Die Presse: fél szemére vak az EU, ha a nagyobb tagállamokról van szó

A romák Franciaországból történt tömeges kitoloncolása ügyében hozott európai bizottsági döntés után a Die Presse című napilap kommentárjában úgy vélte, hogy az Európai Unió fél szemére megvakul, amikor nagyobb tagállamainak vétségeiről van szó.

Dániában újra megjelentették a Mohamed-karikatúrákat

A csend zsarnoksága című kötetet, amelynek egyik belső oldalán látható a dán konzervatív lap Mohamed-karikatúrákat közlő egykori címlapja, az újság kulturális rovatának volt szerkesztője, Flemming Rose írta.

Veszteségben mozognak az európai tőzsdeindexek

Index csökkenéssel indult a kereskedés az európai tőzsdéken csütörtökön és a kereskedés kezdete után egy órával is a nyitáskori szint közelében ingadoztak az árfolyamok.

A német katolikus egyház kártérítést fizet a visszaélések áldozatainak

A német püspökök elvi egyetértésre jutottak arról, hogyan nyújtsanak kártérítést a katolikus papok és egyházi alkalmazottak által megrontott, illetve megerőszakolt személyeknek - értesült a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Eredmény nélkül értek véget a két Korea közötti tárgyalások

A dél-koreai küldöttség a tárgyaláson ragaszkodott ahhoz, hogy Phenjan kérjen bocsánatot a Cshonan dél-koreai hadihajó elsüllyesztését. A phenjani küldöttég azonban tagadta, hogy köze lenne a tragédiához, valamint közölte: nem tudja elfogadni annak a nemzetközi vizsgálatnak az eredményét, amely Észak-Koreát teszi felelőssé a az ügyben. Dél-Korea ezenkívül felszólította Északot, hogy hagyjon fel a katonai fenyegetésekkel és provokációval a két ország sárga-tengeri határa mentén, és ne rágalmazza folyton a dél-koreai hatóságokat - közölte a minisztérium.

A NATO egyik légicsapásában pakisztáni katonák haltak meg

Három pakisztáni katona meghalt csütörtökön a NATO-erők helikoptertámadásában Afganisztán határvidékén - közölték biztonsági és katonai források. Pakisztán válaszul leállította a közúti NATO-utánpótlást az afgán határon.

Többségében veszteséggel zártak az Ázsiai tőzsdék

Az ázsiai tőzsdék követték a látványos szeptemberi tőzsdei hossz végén korrekcióba fordult Wall Street iránymutatását és többségükben veszteségbe kerültek.

Eltűnt amerikai hőlégballonosokat keres az olasz parti őrség

Richard Abruzzo és Carol Rymer Davis az 54. Gordon Bennett hőlégballonverseny résztvevői voltak, s a kelet-olaszországi Gargano-fok közelében jártak szerda reggel, amikor megszakadt velük a kapcsolat. A verseny szombaton rajtolt az angliai Bristolból.

Gyenge tőzsdenyitás várható Európában

A kereskedés kezdete előtt két órával értékpapír-piaci szakértők a londoni FTSE-10 indextől 11-14 pontos, 0,3 százalékos, a frankfurti DAX-30 indextől 4-14 pontos, 0,2 százalékos, a párizsi CAC-40 indextől pedig 3-6 pontos, 0,2 százalékos csökkenést vártak.

A kínai hatóságok négy japán közül hármat szabadon engedtek

A kínai hatóságok elengedtek csütörtökön három japán állampolgárt a négy közül, akiket a múlt héten vettek őrizetbe az észak-kínai Hopej (Hebei) tartományban, mert katonai objektumokról készítettek videofelvételt - jelentette a Hszinhua kínai hírügynökség.

Megkezdődtek a szakértői szintű katonai tárgyalások a két Korea között

A találkozót Phenjan kezdeményezte két hete azzal, hogy tegyenek lépéseket a vitatott sárga-tengeri határvonal körül előforduló összetűzések megelőzésére, s vessenek véget annak, hogy dél-koreai aktivisták Phenjan-ellenes röplapokat juttatnak át a határon.

Trópusi vihar söpört végig Jamaicán, halottak és eltűntek

Trópusi vihar söpört végig szerdán Jamaicán, árvizeket és földcsuszamlásokat okozva szerte a szigetországban; a hatóságok szerint az ítéletidőben ketten meghaltak, és legalább tucatnyian eltűntek.

Újabb földcsuszamlás Mexikóban, sokan meghaltak

Újabb földcsuszamlás történt Mexikóban, ezúttal Chiapas szövetségi államban; a helyi hatóságok szerint 16-an meghaltak és 4-en eltűntek az esőzések miatt bekövetkezett hegyomlásban.

Peking és Washington helyreállítja katonai kapcsolatait

Washington és Peking megállapodott abban, hogy fokozatosan helyreállítja katonai kapcsolatait, amelyek az év elején szakadtak meg az Egyesült Államok beharangozott tajvani fegyvereladásai miatt.