rss      tw      fb
Keres

Izraeli telepek: Abbász moratóriumot akar "amíg tartanak a tárgyalások"

Izraelnek mindaddig fenn kell tartania a ciszjordániai zsidó telepek bővítésének tilalmát, amíg a béketárgyalások tartanak - jelentette ki Mahmúd Abbász palesztin elnök kedden a Europe 1 francia kereskedelmi rádiónak.

Ismét Kim Dzsong Il az észak-koreai állampárt főtitkára, Kim Dzsong Un tábornok lett

Megkezdődött kedden az észak-koreai állampárt rendkívüli gyűlése, az előzetes tervnek megfelelően, és ezen meghosszabbították Kim Dzsong Il főtitkári megbízatását. A KCNA észak-koreai hírügynökség megerősítette, hogy tábornokká nevezték ki a jelenlegi vezető legkisebb fiát, a lehetséges utódként emlegetett Kim Dzsong Unt.

Ismét árvíz sújtja Szászországot

Az utóbbi napok szakadatlan esőzései nyomán újból megáradt több szászországi folyó, két járásban katasztrófariadót kellett elrendelni.

Nem változott a kamat Oroszországban

Már a negyedik hónapja tartja változatlan szinten az alapkamatot az orosz központi bank: a kamat továbbra is történelmi mélyponton, 7,75 százalékon van.

Washington szeretné rávenni Szíriát, hogy ismét tárgyaljon Izraellel

Az izraeli-palesztin tárgyalások veszélybe kerülése miatt csalódott amerikai kormány hétfőn megpróbált nyomást gyakorolni Szíriára, hogy újítsa fel régóta megszakadt béketárgyalásait Izraellel - közölte a washingtoni külügyminisztérium.

Afganisztánban megölték egy tartományi kormányzó helyettesét

Öngyilkos merénylő támadásában a dél-afganisztáni Gazni tartományban meghalt a kormányzó helyettese, fia, unokaöccse és három testőre - közölte kedden a tartomány rendőrparancsnoka.

Georgiában kivégeztek egy gyilkost, aki előtte öngyilkossággal próbálkozott

A 31 éves Brandon Rhode-ot 2000-ben (más forrás szerint 1998-ban) ítélték halálra, mert egy rablás során meggyilkolta egy család három tagját, egy 11 éves fiút, 15 éves nővérét, és a 37 éves apát. Tettestársát, Daniel Lucast szintén halálra ítélték, az ő kivégzése később lesz.

Tőzsde - Csak kis elmozdulás várható az európai tőzsdéken

A hétfői gyengülés után kedden csak kis elmozdulás várható nyitáskor a nyugat-európai tőzsdéken. A befektetők iránymutatást a délután napvilágra kerülő amerikai fogyasztói bizalmi mutatótól várnak.

Medvegyev elnök leváltotta Luzskov moszkvai polgármestert

A polgármester többször is bírálta Medvegyevet, ezt a Kremlben úgy értékelték, hogy éket akar verni az államfő és Vlagyimir Putyin miniszterelnök közé, és világosan érzékeltették, hogy nem kívánják tovább látni tisztségében.

Schwarzenegger 45 órával elhalasztotta egy halálos ítélet végrehajtását

Albert Greenwood Brownt szerda éjfélkor kellene kivégezni, de ügyvédei szövetségi és kaliforniai állami bíróságokon is fellebbezést nyújtottak be, azt állítva, hogy a méreginjekcióval, új előírások szerint történő kivégzés szokatlanul kegyetlen, s nem szavatolja, hogy az elítélt szenvedés nélkül távozzon a túlvilágra.

Ismét meggyilkoltak egy városvezetőt Mexikóban

A Michoacan állambeli Tancitaro város polgármesterének, Gustavo Sancheznek, illetve egyik munkatársának holttestét hétfőn egy elhagyott teherautóban találták meg Uruapan település mellett, egy poros úton. Jesus Montejano michoacani államügyész megerősítette, hogy az áldozatokat halálra kövezték.

Az uniós pénzügyminiszterek egyetértése a hiány miatti szankcionálás "automatikusabbá" tételéről

Az Európai Unió pénzügyminiszterei egyetértésre jutottak arról, hogy "automatikusabbá" kell tenni a szankciókat olyan tagállamok ellen, amelyek túllépik államháztartási hiányra és az államadósságra vonatkozó határokat - közölte hétfőn késő este Brüsszelben Herman Van Rompuy, az Európai Unió elnöke.

Liberman: a palesztinok "időt vesztettek" a moratórium ideje alatt

A palesztinok "időt vesztettek" az Izrael által Ciszjordániában bevezetett részleges telepbővítési tilalom 10 hónapja alatt, de a tárgyalásnak folytatódnia kell - mondta Avigdor Liberman izraeli külügyminiszter hétfőn New Yorkban.

Kellemetlenebb formában térhet vissza az új influenza

Kellemetlenebb formában térhet vissza a télen az új influenza, amely tavaly világjárványt okozott - figyelmeztettek hétfőn szakértők.