rss      tw      fb
Keres

Szerdán is kaotikus volt a helyzet a belga repülőtereken

A brüsszeli nemzetközi repülőtéren szerdán a járatok nagy része késett, sok járatot töröltek. A légikikötő honlapja szerint a reggeli budapesti gép megérkezett, de a délelőtti járatot törölték.

Kaliforniában egy szövetségi bíró felfüggesztette egy halálos ítélet végrehajtását

Az ügyben szokatlanul nagy jelentősége van az időnek. Ugyanis az előírások szerint alkalmazott altatószerből - tiopentál-nátriumból - országos hiány van a büntetés-végrehajtásnál, és a Kaliforniában rendelkezésre álló készletnek október elsején lejár a szavatossági ideje. Szövetségi tisztviselők szerint péntek után nem lehet újabb kivégzést végrehajtani mindaddig, amíg nem kapnak új készletet.

Új aranyár-rekord

1.313,50 dollár/uncia

Washington: elhamarkodott volt az ígéret a repülőkre felvihető folyadékokról

Napolitano kedden Montrealban csodálkozását fejezte ki amiatt, hogy az ENSZ Nemzetközi Polgári Repülési Szervezetének (ICAO) főtitkára szerint a tilalmat 2012-től feloldhatják, mert a legtöbb repülőtéren már működni fognak megfelelő biztonsági berendezések a veszélyes folyadékok kiszűrésére. Az amerikai politikus szerint az ígéret "elhamarkodott", mert a technika még nem áll rendelkezésre.

Tőzsde - Tokió, Nikkei225: + 0,67 százalék, Ázsia is nagyrészt jól teljesített

A tokiói értéktőzsde fő mutatója szerdán javult a keddi visszaesés után. A vásárlókedvet a Wall Street keddi emelkedése ösztönözte, de az előretörést fékezte, hogy megint gyenge a dollár, és a nagyvállalatok többsége szerint romlanak a kilátások.

Mexikói földcsuszamlás - erősen eltúlozták a katasztrófa súlyosságát

Erősen eltúlozták a délnyugat-mexikói földcsuszamlás súlyosságát a helyi hatóságok: a korábban mondottakkal ellentétben senki sem halt meg a természeti csapásban, s nem több száz, hanem csak tizenegy embert tűnt el.

Obama maga választotta a kereszténységet

Saját választása által vált kereszténnyé Barack Obama. Ezt maga az amerikai elnök jelentette ki kedden az új-mexikói Albuquerque-ben, ahová a novemberi félidős választásokat előkészítő kampánykörútja során utazott el.

Az észak-koreai Munkapárt vezetésébe is bekerült Kim Dzsong Il fia

Kim Dzsong Un bekerült szerdán a Munkapárt központi katonai bizottságába - rögtön a testület alelnökévé választották meg. Emellett a párt központi bizottságának is a tagjává választották az állampárt rendkívüli gyűlésén.

Brüsszel: A légiirányítók sztrájkja éjfélre befejeződik

Felfüggesztették a járatok indítását és fogadását kedd kora délután a belgiumi repülőtereken a repülésirányítók munkabeszüntetése miatt, de késő esti bejelentés szerint a sztrájk éjfél után már nem folytatódik.

Októberben Párizsban találkozik a palesztin elnök és az izraeli kormányfő

Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő beleegyezett abba, hogy októberben, Párizsban egy csúcsértekezleten találkozzék Mahmúd Abbász palesztin elnökkel, és közösen tegyenek erőfeszítést a közvetlen béketárgyalások megmentésére.

Bombariadó az Eiffel-toronynál - nem találtak bombát

Bombariadó miatt kedden este kiürítették Párizsban az Eiffel-tornyot. A riasztás a BFM francia hírtelevízió helyszíni tudósítása szerint hamisnak bizonyult: a környéken 9 óra előtt újra elindult a forgalom.

Kórházba vitték Jimmy Cartert

Egy clevelandi kórházba szállították Jimmy Carter volt amerikai elnököt, mert a városba menet rosszul érezte magát a repülőgépen. A 85 éves Carter Fehér házi napló című könyvének dedikálására érkezett a városba, s a repülőtérről egy mentő egyenesen a MetroHealth Egészségügyi Központba szállította.

Obama: az afganisztáni háború keményebb az irakinál

Az afganisztáni háborúban, amely keményebb az irakinál, az amerikai csapaterősítés még nem érte el célját - jelentette ki Barack Obama amerikai elnök a Rolling Stone magazinban kedden megjelent interjújában.