rss      tw      fb
Keres

Tőzsde - Csökkenéssel zártak az európai tőzsdék

A szakértők azt mondták, hogy a befektetők már a csütörtökön nyilvánosságra kerülő második negyedévi amerikai GDP-növekedési adatra vártak. Az elemzők szerint, ha az adat gyenge lesz, az jó hír, mivel megnő a nyomás, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed pénzt pumpáljon a gazdaságba.

Lemondott a bolgár egészségügyi miniszter a reform buktatói miatt

Anna-Maria Boriszova a második miniszter, akinek beletörött a bicskája a feladatba azóta, hogy tavaly jobbközép irányzatú kormány került hatalomra Szófiában. Elődje márciusban vált ki a kabinetből.

NATO-vezető: kezdeti állapotban a párbeszéd a tálibokkal

Kezdeti állapotban van az afgán kormány arra irányuló kísérlete, hogy párbeszédet kezdjen a tálib lázadók vezetőivel, az igazi tárgyalások még nem kezdődtek el - jelentette ki a NATO afganisztáni polgári képviselője.

Holbrooke megkérte Obamát, hogy ne szólítsa Dicknek

Nagyon szokatlannak, sőt, furcsának nevezte Barack Obama amerikai elnök Richard Holbrooke veterán diplomatának azt a kérését, hogy ne szólítsa Dicknek - közölte szerdán a The Washington Post, Bob Woodwardnak a jelenlegi adminisztráció belső ellentéteit kidomborító Obama háborúi című könyvére hivatkozva.

IUCN: A növényfajok több mint egyötöde veszélyeztetett

Stephen Hopper, a kutatásban szintén részt vevő londoni Királyi Botanikus Kert igazgatója szerint a jelentés az eddigi legpontosabb feltérképezését jelenti annak a veszélynek, amely a világ becslések szerint 380 ezer növényfaját fenyegeti.

Pete Rouse lehet a Fehér Ház új kabinetfőnöke a vezető amerikai lapok szerint

Noha Rahm Emanuel fehér házi kabinetfőnök várhatóan csak pénteken jelenti be hivatalosan, hogy megpályázza Chicago polgármesteri címét és ezért távozik hivatalából, az amerikai lapok szerdán közzétették tippjeiket az utódjával kapcsolatban.

A francia titkosszolgálatok nem tudnak a megakadályozott terrortámadásokról

A francia titkosszolgálatok nem tudnak azokról az európai, köztük francia városok ellen tervezett terrortámadásokról, amelyeket a Sky News brit hírtelevízió szerint a hírszerző ügynökségek akadályoztak meg - közölték szerdán nevük elhallgatását kérő forrásokra hivatkozva a francia tömegtájékoztatási eszközök.

A Rosneft a kínai gázszállításokban együtt akar működni a Gazprommal

A gázszállítási megállapodások minden részletét kidolgozták már, csak az árban nem tudtak még megegyezni a felek. Kína ugyanis olcsón, ezer köbméterenként 145 dolláros áron vásárol cseppfolyósított gázt Ausztráliából és Katarból, s az orosz gázért is csak 200 dollár alatti árat akar fizetni, miközben a Gazprom Európában 300 dollár körüli árat kap érte.

EU-kereset fenyegeti Szlovákiát az elektronikus pályadíjrendszer miatt

Michel Barnier, a belső piac és a szolgáltatások ügyeiben illetékes EU-biztos keddi pozsonyi látogatásán arra következtetésre jutott, hogy a megbízás odaítélésekor szabálysértés történt. Ezért Barnier azt javasolja az Európai Bizottságnak, hogy kérjen állásfoglalást Szlovákiától az ügyben.

A gazdasági megszorítások ellen tízezrek tüntettek Brüsszelben

A brüsszeli tüntetést az Európai Bizottság pénzügyi szigort fokozó javaslatainak bejelentéséhez, illetve az uniós pénzügyminiszterek csütörtöki kötetlen találkozója elé időzítették.

A mozgásszabadság biztosítására szólítja fel Brüsszel Párizst

A romák tömeges kitoloncolása miatt a mozgásszabadságot biztosító európai előírásoknak a francia jogrendbe történő átültetésére szólította fel szerdán Brüsszel a francia hatóságokat, és kilátásba helyezte, hogy e jogi kötelezettség elmulasztása miatt hivatalos figyelmeztető levelet küld Párizsnak.

A francia EdF és GdF a legesélyesebbek a lengyel Enea megvásárlására

Az utolsó nagy lengyel állami közüzemi vállalat, az Enea energiaipari cég 51 százalékos részesedésére kiírt pályázaton elemzők a francia EdF és GdF energiaipari konszern valamelyikét tartják a legvalószínűbb nyertesnek az általuk kínált szinergikus előnyök miatt.

Negyedével kevesebbet keresnek az osztrák nők, mint a férfiak

A helyzet alig változott a tavalyihoz képest. 2009-ben arról számolt be az ÖGB, hogy az európai uniós számítási módszer szerint 25,5 százalékkal, az osztrák statisztikai intézet metódusa szerint számítva 26,2 százalékkal visznek haza többet az osztrák férfiak a nőknél a hónap végén.

Továbbra is szakadék tátong Németország keleti és nyugati része között

Mint Roderich Egeler, a szövetségi statisztikai hivatal elnöke kiemelte: elsősorban a jövedelmek és a munkanélküliség terén mutatkoznak jelentős különbségek a keleti és a nyugati tartományok között. A volt NDK területén fizetett átlagbérek 2009-ben csupán 76,5 százalékát tették ki a nyugati bérszínvonalnak. Igaz, az egyesülés utáni első évben, 1991-ben az arány még ennél is sokkal rosszabb volt (46,4 százalék).

Az MPP visszautasítja Tőkés "vádjait"

A Magyar Polgári Párt (MPP) nem kívánt és a jövőben sem kíván foglalkozni Tőkés László magánéletével, amely "sajnálatosan" alakul, de arra kéri az Európai Parlament alelnökét, volt református püspököt, hogy családi életének válsága után ne okozzon közéleti válságot is, és fejezze be a Magyar Polgári Párttal és annak elnökével szembeni minden vádaskodását - olvasható a párt közleményében.

Bulgária jövőre 2,5 százalékos államháztartási hiányt vár

Bulgáriában a jövő évi GDP-arányos államháztartási hiány 2,5 százalék lesz, ami mintegy fele az ideinek - tartalmazza az ország kormányának szerdán jóváhagyott jövő évi költségvetési tervezete. Az idei államháztartási deficit 4,6 százalék körül alakul.