rss      tw      fb
Keres

Újabb botrányra keveredett a Kadhafi-fiú

Újabb botrányba keveredett Hannibal Kadhafi: a líbiai vezető másodszülött fia Isztambulban betért egy előkelő bárba, s a látogatás tettlegességhez vezetett.

Nagy-Albánia létrehozásáról jelent meg tanulmány

Pár éven belül létrehozható a "természetes" Albánia, amely a Balkán több országában élő albán nemzetiségű lakosságot fogná össze egy államban - véli egy tanulmányban Koco Danaj volt albán kormányzati tanácsadó.

Baradei: a Nyugat politikája az iszlamista szélsőségeseket segíti

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) volt főigazgatója, aki nemrégiben hazatért Egyiptomba, a The Guardian című vezető brit baloldali napilapnak kijelentette: kudarcba fulladt az a stratégia, amelynek célja az önkényuralmi rendszerek támogatása az iszlamista szélsőség elleni harc jegyében.

Indiában kötelezővé tették az általános iskolai oktatást

Életbe lépett a gyermekek általános iskolai képzését kötelezővé tévő törvény csütörtökön Indiában, megnyitva ezzel az utat az oktatási rendszerből mindeddig kiszoruló, hátrányos helyzetű gyermekek millióinak - legalább alapfokú - képzése előtt.

Több száz millió dolláros fejlesztésekre készül az ENSZ Kínában

Az ENSZ 2011-2015 közötti fejlesztési segélyprogramjában mintegy 374 millió dollárt készül Kínával közös projektekbe fektetni - közölték Pekingben az ENSZ és a kínai kormány illetékesei.

Sztrájkolnak a bukaresti autóbusz- trolibusz- és villamosvezetők

A felszíni tömegközlekedést irányító állami vállalat (RATB) alkalmazottai fizetésük csökkentése miatti félelmükben szánták el magukat a radikális lésére. Ennek nyomán még a délutáni órákban sem közlekedtek a buszok, trolibuszok és villamosok, a gépkocsiforgalomban is súlyos fennakadások voltak, az emberek szabad taxikat is alig találtak. A RATB kezelésében ugyanis naponta több mint 1 300 jármű közlekedik a fővárosban, kiesésük a forgalom teljes megbénítását eredményezi.

Párizst megdöbbentették az afgán elnök szavai a választási csalásokról

"Megdöbbentettek minket az afgán elnök szavai, amelyek igencsak távol állnak a tavalyi beiktatási beszédében elmondottak tartalmától. Úgy véljük, Karzai állításai megalapozatlanok" - reagált az afgán elnök szavaira Bernard Valero francia külügyi szóvivő Párizsban.

Karzai: a külföldiek csaltak a tavalyi elnökválasztáson

"Az az igazság, hogy történtek csalások a tartományi és elnökválasztáson, kétségtelenül nagyon súlyos csalások, de ezeket nem az afgánok követték el, hanem a külföldiek" - mondta Karzai csütörtökön, az afgán választási bizottság tagjaival szervezett találkozóján.

A Vatikánban megkezdődtek a nagyheti szertartások

A római Szent Péter-székesegyházban a krizmaszentelő misével csütörtökön délelőtt megkezdődtek a legfontosabb nagyheti szertartások húsvét ünnepe előtt.

Szlovák politikusokat bírál a Cirill és Metód szobra kapcsán a révkomáromi Matica elnöke

Jozef Cerneknek nem tetszik, hogy vezető szlovák politikusok beleszólnak a szláv hittérítők szobra révkomáromi elhelyezésének vitájába, s a helyiek helyett maguk próbálnak valamiféle megoldást találni, s eldönteni hol álljon a sokat vitatott műalkotás.
"A zsolnai és a pozsonyi politikusok játékai kezdenek veszélyessé válni"

Aktivizálódik a kínai diplomácia Irán ügyében

Pekingbe érkezett Szaid Dzsalili, Irán nukleáris ügyekben illetékes főtárgyalója csütörtökön, hogy vendéglátóival az Iszlám Köztársaság atomprogramjáról tárgyaljon. Ezzel egy időben a kínai külügyi szóvivő közölte, hogy országa továbbra is a holtpontra jutott iráni helyzet "békés rendezésén" dolgozik.

Újabb vádak német egyházi személyek ellen – „égnek” a bejelentő telefonvonalak

A Die Welt című konzervatív napilap csütörtökön arról számolt be, hogy valósággal "égnek a vonalak" abban a telefonközpontban, amelyet a katolikus egyház létesített a szexuális és egyéb visszaélések áldozatainak segítésére. Naponta több száz telefonhívás érkezik, ilyen méretű "rohamra" az illetékesek nem számítottak - írta a lap.

Topolánek távozik a Polgári Demokratikus Párt éléről

A pártelnök az ODS szűkebb vezetésének csütörtöki ülésén maga ajánlotta fel lemondását, miután a miniszterelnökkel, a melegekkel és az egyházzal kapcsolatos botrányos kijelentései miatt már a múlt héten lemondott képviselőjelöltségéről.

Osztrák turisták spanyol rendőrökkel verekedtek a córdobai katedrálisban

Mint a spanyol közszolgálati rádió csütörtökön jelentette, összesen hat osztrák turista muzulmán rítus szerint imádkozott a katedrálisban, ami a katolikus egyház által használt, több mint ezer évvel ezelőtt mecsetnek épült szent helyen tilos.

Népszámlálás kezdődött Indiában

2,5 millió számlálóbiztos járja be az országot, hogy elvégezze a világ legnagyobb közigazgatási feladatának mondott számlálást.

Laktanyákat támadott meg a mexikói drogmaffia

Több tucat fegyveres összehangolt támadást intézett a hadsereg két laktanyája ellen Mexikó északi részén. A tűzharcban 18 támadó életét vesztette.

Négy levágott fejet találtak egy mexikói város főutcáján

Négy fiatal férfi levágott fejét találták meg Apatzingan nyugat-mexikói város főutcáján; a településen idén már 14 embert fejeztek le a kábítószer-kereskedők belháborújában.

Felrobbant egy autó Dagesztánban - 2 halott

Robbanás történt egy személygépkocsi utasterében csütörtökre virradóra Dagesztánban, két ember meghalt, egy harmadik súlyosan megsebesült.

A nagyhatalmak megkezdik az Irán elleni szankciók kidolgozását

Kína hajlandó "komoly tárgyalásokat" kezdeni az ENSZ-ben az iráni atomkérdésről - jelentette be helyi idő szerint szerdán New Yorkban Susan Rice amerikai ENSZ-nagykövet, megerősítve diplomaták korábbi közlését, amely szerint a hat nagyhatalom - közöttük Kína - megállapodott, hogy a következő napokban megkezdik az iráni atomprogram miatti újabb szankciók kidolgozását.