rss      tw      fb
Keres

Választás 2010 - Az MSZP az adatvédelmi biztoshoz fordul és jogi lépéseket tesz egy hangfelvétel miatt

A MSZP szóvivője azt MTI-nek ezt azzal indokolta, hogy a kuruc.info internetes oldalon nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amely szerint a Fidesz pártigazgatója arról beszél, hogy Zombory Miklós technikatanár, aki a IX. kerületben önkormányzati képviselő, egy füzetben - amit a szekrény mögött tart - összegyűjtötte a választók adatait és a körzetében mindenkinek ismeri a pártszimpátiáját, minden házhoz van kulcsa.

Generali Alapkezelő: fejlődő piaci cégek részvényeibe érdemes fektetni

A következő években fejlődő piaci vállalatok részvényeibe érdemes fektetni, mivel a feltörekvő piacok összesített tőzsdei kapitalizációja a jelenlegi szintről 2030-ra több mint ötszörösére, mintegy nyolcvanezer milliárd dollárra emelkedhet - közölte a Generali Alapkezelő csütörtökön az MTI-vel.

Választás 2010 - Művészek, sportolók és más ismert személyiségek a jelöltek között

Több művész, egykori sportoló, nem a politikából ismert személyiség is indul a vasárnapi önkormányzati választáson; a jelöltek között van Miklósa Erika operaénekes, Janicsák István zenész, Kukorelly Endre író, Rátóti Zoltán színész, Borkai Zsolt tornász és Storcz Botond kajakozó.

Ismét lesz gépgyártás Kaposváron, kétmilliárdból épített gyárat a Lakics Kft.

Startra kész a Lakics Gépgyártó Kft. kétmilliárdos kaposvári beruházása; az 1,4 milliárd forint saját erőből és 600 millió forint pályázati támogatásból másfél év alatt megépült gyárban szél-, vízi- és atomerőművekhez motorokat és generátorokat, acélszerkezetű részegységeket készítenek.

Választás 2010 - Jobbik: meg kell védeni az embereket a "politikusbűnözőktől"

A kisemberek védelmét ígérte Staudt Gábor egy másfél éve tető nélkül álló Vörösmarty utcai bérházban tartott sajtótájékoztatóján. A Jobbik főpolgármester-jelöltje a párt erzsébetvárosi listavezetőjével együtt az építési hatóságként is eljáró VII. kerületi önkormányzat felelősségét hangsúlyozta, amiért az épület nagy része lakhatatlanná vált.

Az MVM-nek sem kell fizetnie az AES Summit elleni ítélet nyomán

Baji Csaba, az MVM vezérigazgatója az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben hangsúlyozza, az ítélet következményeként, az állami tulajdonú nagykereskedő cégnek nem kell utólag megfizetnie az állami beavatkozást megelőző és a szabályozott ár közötti különbözetet.

Választás 2010 - Feljelentést tesz a Jobbik egy újabb Kubatov-felvétel alapján

Novák Előd, a Jobbik alelnöke az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében hangsúlyozza: a hangfelvételen Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója hallható, amint "újabb terhelő vallomást tesz pártjára, különös tekintettel Zombory Miklós fideszes ferencvárosi képviselőre".

Orbán Viktor: ősszel is a változtatás mellett kell dönteni

Kiélezett választási küzdelmet jósolt a Fidesz-KDNP és az MSZP helyi polgármesterjelöltje között Miskolcon Orbán Viktor, aki szerint "ez a város sokkal többre képes annál, amit eddig mutatott".

Az EU a pirotechnikai szabályok betartására kéri Magyarországot

A pirotechnikai eszközök biztonsági követelményeit szabályozó európai uniós előírások teljes körű alkalmazására kérte Magyarországot, Hollandiát és Luxemburgot az Európai Bizottság amely egyben bejelentette, hogy szabálysértési eljárást indít az országok ellen.

Elállt a bántalmazása miatt indított pertől Révész Máriusz

A bíró a tárgyalás első napjának szánt alkalmon rávilágított: Révész Máriusznak joga van a keresetétől elállni, ez azt jelenti, hogy a bíróság meg fogja szüntetni az eljárást. Ehhez az alperesek hozzájárulása nem szükséges, mert a felperes a keresettől már az első tárgyalás előtt elállt.

Tőkeemelés az MKB-nél

Másodszor emelik az idén az MKB Bank Zrt. (MKB) alaptőkéjét; csütörtökön a fő tulajdonos BayernLB szóvivője közölte, hogy a magyar érdekeltség 173 millió eurót kap még 2010-ben.

Balla: Magyarország azt szeretné, ha a szlovák államnyelvtörvényből kikerülnének a szankciók

"Ebben bízunk, ezt kértük hangsúlyosan" - nyilatkozta újságíróknak Balla Mihály, a magyar parlament külügyi bizottságának elnöke azt követően, hogy a szlovák és a magyar parlamenti testület együttes ülést tartott csütörtökön Pozsonyban.

Kijelentette: a magyar fél előrelépésnek tekinti, hogy a szlovák kormány és a parlament foglalkozik a kérdés megoldásával.

Választás 2010 - Visszalépett a Jobbik vásárosnaményi polgármesterjelöltje

"Ezzel a visszalépéssel nyílt utat biztosít a Jobbik a teljes jobboldal térnyerésének, hogy az igazi rendszerváltás nálunk se várasson magára" - fogalmaz az MTI birtokába jutott csütörtöki nyílt levelében Konczné Sápi Mónika.

Új elnök a Mavir Igazgatóságában és Felügyelő Bizottságában

Töröcskei Istvánt választották meg a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. Igazgatóságának elnökévé, míg a Felügyelő Bizottság elnöke Stumpf János ügyvéd lett - közölte a Mavir csütörtökön az MTI-vel.

Mentesítené a MÁV ÁBE ügyfeleit a fizetési kötelezettségtől az INDRA

Az INDRA Biztosítottak és Pénzintézeti Ügyfelek Országos Érdekvédő Egyesülete el akarja érni az Alkotmánybíróságon keresztül, hogy a volt MÁV Általános Biztosító Egyesület (ÁBE) tag károkozók helyett az ez év elejétől töltendő biztosítói közös alap álljon helyet a károkért - mondta Pintér György ügyvezető elnök csütörtökön sajtótájékoztatón.

Hiányolja Brüsszel a megújuló energiára vonatkozó magyar cselekvési tervet

Figyelmeztető levelet intézett az Európai Bizottság több uniós tagállamhoz, köztük Magyarországhoz, mert a meghosszabbított határidőre sem küldték meg Brüsszelbe a megújuló energiával kapcsolatos nemzeti cselekvési tervüket - közölte szerdán az MTI érdeklődésére az uniós végrehajtó testület szóvivője.

Pénzbeli segítség egészségügyi szakemberek itthon tartására

Három éven át 25 millió forinttal támogatja a Semmelweis Egyetemet (SE) a Richter Gedeon gyógyszergyártó cég; az adományt az egyetem az újszülöttgyógyászok bérfejlesztésére fordítja. A cél a szakemberek itthon tartása.

Polgármesterek randevúja - Tállai: jövőre még nem várható a feladatmegosztás átfogó átalakítása

Az állam és az önkormányzatok közötti feladat- és finanszírozásmegosztást tekintve a 2011-es költségvetésben átfogó átalakítás még nem várható - erről Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára beszélt csütörtökön Debrecenben, a Városi Polgármesterek Randevúja elnevezésű rendezvényen. Rétvári Bence, a közigazgatási tárca államtitkára a találkozó keretében tartott közéleti fórumon közölte: a közigazgatás átalakítása során a járási szint kialakítása 2013 körül várható.

Az Európai Bíróság elé utal Brüsszel két magyar közbeszerzési ügyet

Az egyik ügyben az uniós végrehajtó testület úgy véli, hogy a magyar kormányzat központi beszerző szervezete megsértette az uniós közbeszerzési szabályokat egy irodaszerekkel kapcsolatos keretszerződés odaítélése során. A másik esetben a brüsszeli bizottság álláspontja szerint Magyarország nem megfelelően érvényesítette nemzeti jogszabályaiban az uniós közbeszerzési szabályokat, és ezáltal korlátozta a vállalkozások hozzáférését a közpénzből finanszírozott szerződésekhez.

Polgármesterek randevúja - Borkai Zsolt az év polgármestere

Borkai Zsolt (Fidesz), Győr polgármestere lett 2010-ben Az év polgármestere; az elismerést tanúsító díjat, Melocco Miklós A városépítés allegóriája című szobrát Rétvári Bence, az Igazságügyi és Közigazgatási Minisztérium politikai államtitkára és Oltványi Tamás, a rendezvényt szervező Szféra Európa Kft. ügyvezetője adta át csütörtökön Debrecenben a városi polgármesterek randevúján.

Választás 2010 - Pozsgay: ha az állam a "szolgálati" helyére kerül, az önkormányzatok is erősek lesznek

Pozsgay Imre szerint ha "visszaparancsoljuk az államot a szolgálati helyére", akkor az önkormányzatok is erős intézményei lesznek az országnak. A politikus ezt a 800 éves Békés megye köszönti a 20 éves magyar önkormányzati rendszert című konferencián mondta csütörtökön, Békéscsabán.

Választás 2010 - Soltész Miklós: az idősek nem eltartottak

Soltész Miklós úgy fogalmazott: az idős emberek a családok elválaszthatatlan részei, vannak olyan élethelyzetek, ahol ez megszakadt, de egy gyermek felnevelésében nemcsak tudásukkal segíthetnek a nagyszülők, hanem lelki tapasztalatokkal is.