rss      tw      fb
Keres

Schmitt Pálról közölt portrét a Frankfurter Allgemeine Zeitung

A konzervatív napilap tudósítója, Reinhard Olt a portré bevezetőjében úgy vélekedett, hogy öt évvel ezelőtt a párton kívüli Sólyom László megválasztása az akkor még ellenzékben lévő Fidesz elnök, Orbán Viktor "sakkhúzása" volt. Schmitt Pál államfővé történt megválasztását a tudósító ugyancsak Orbán "régóta előkészített, új sakkhúzásaként" értékelte.

A Magyar Rektori Konferencia új elnöke, Sándorné dr. Kriszt Éva, a Budapesti Gazdasági Főiskola rektora

A Magyar Rektori Konferencia (MRK) elnöki tisztségét Sándorné dr. Kriszt Éva, a Budapesti Gazdasági Főiskola rektora tölti be 2010. július 1-jei hatállyal, egyévi időtartamra. Az MRK Plénuma egy évvel ezelőtt egyhangúan választotta meg Sándorné Kriszt Évát az MRK társelnökévé. Az alapszabály értelmében a társelnök automatikusan betölti az elnöki tisztséget egyéves társelnöki megbízatása után.

MNB: a nemzetgazdaság finanszírozási képessége a GDP 1,6 százaléka

A nemzetgazdaság nettó finanszírozási képessége a pénzügyi számlák adatai szerint a GDP 1,6 százaléka volt 2010 első negyedévével záruló elmúlt egy évben, az államháztartás nettó finanszírozási igénye a GDP 4,6 százalékát, a háztartások nettó finanszírozási képessége a GDP 3,1 százalékát, a nem pénzügyi vállalatok nettó finanszírozási képessége pedig a GDP 1,2 százalékát érte - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján csütörtökön.

Gyengült a forint, újabb csúcson a svájci frank árfolyama

Gyengült a forint csütörtökön, az eurót délelőtt 286,64 forinton jegyezték a bankközi piacon, míg szerda délután 284,80 forintot ért. A svájci frank árfolyama újabb történelmi csúcsot ért el 218,74 forinton.

Ecostat: törékeny a reálgazdasági növekedés

Az előző hónapban még enyhe, 0,17 százalékos csökkenés mutatkozott, a júniusi az utóbbi bő fél év legkedvezőbb adata. Ugyanakkor még ezzel is havi átlagban csak 0,1 százalékos volt az első félév növekedése, azaz alig érezhető mértékű. Ezt is főleg az exportra termelő vállalkozások produkálták, a belpiac ugyanis annak ellenére sem tér magához, hogy a reálkeresetek már bővülnek, megállt a munkanélküliség emelkedése, és néhány héttel ezelőttig a forint árfolyama is stabil volt.

Hajtó János lesz a tatabányai főiskola új rektora

Augusztus elsejétől Hajtó János, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány korábbi vezetője lesz a tatabányai Modern Üzleti Tudományok (MÜTF) főiskola új rektora, miután az intézményt 18 éven át irányító Kandikó József nyugdíjba vonult - közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel.

Befejezte munkáját a 4-es metró északi alagútépítő pajzsa is

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint hamarosan megkezdődik, és várhatóan őszig véget ér a pajzsok kiszerelése. Még az idén a pesti oldalon is megkezdődhet a belső beépítés, a vágányépítés, jövőre pedig a rendszerek, áramellátó berendezések beszerelése.

Főpolgármester-helyettes: Budapest gazdálkodása stabil és átlátható

Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettes szerint Budapest gazdálkodása stabil, hitelképessége jó, költségvetési politikája átlátható, eladósodottságának mértéke pedig elmarad a vidéki nagyvárosokra jellemző szinttől.

Emelkedik az éves távhőköltség

A földgázárak emelkedése miatt július 1-jén átlagosan 6,7 százalékkal emelkedik a budapesti távfűtéses lakások éves távhőköltsége - közölte a Főtáv Zrt., amely már áprilisban nyilvánosságra hozta az emelés mértékét.

A közszolgálatban mindenkit érint a "büntető adó" - Népszabadság

Nemcsak a minisztériumokból elbocsátandó kormánytisztviselőket, hanem a pedagógusokat, orvosokat, ápolókat, de még a rendőröket is sújtja majd az a rendelkezés, amely szerint a két hónapot meghaladó végkielégítések csaknem száz százalékát adóként kellene befizetni - olvasható a Népszabadság csütörtöki számában. Az érdekképviseletek az Alkotmánybírósághoz fordulnak.

Távozik a Független Rendészeti Panasztestület elnöke - Népszabadság

A lap szerint Kaltenbach Jenő nem akarta megvárni, amíg kétharmados parlamenti többsége birtokában meneszti a Fidesz-KDNP, és két és fél év elnöklés után a minap írásban tájékoztatta az akkor még házelnök Schmitt Pált, hogy lemond tisztségéről.

Vizsgálat a bezárt kórházaknál - Magyar Nemzet

Szócska Miklós vizsgálatot is indít annak tisztázására, hogy történt-e vagyonvesztés azoknál a kórházaknál, amelyekre lakat került az ágazat szabad demokrata vezetése idején.