rss      tw      fb
Keres

MSZP-elnökség: önkritikus beszámoló az elmúlt egy évről

A Gyurcsány Ferenc lemondása után, nagyjából egy éve megválasztott MSZP-elnökségnek a kitűzött feladatokból leginkább a felelős kormányzás stabil politikai hátterét sikerült biztosítania, de több más feladat végrehajtása kudarcokkal járt - olvasható a testületnek a jövő heti rendkívüli tisztújító kongresszusra készített, saját munkáját értékelő beszámolójában.

Megújult vezetés a Miskolci Egyetemen

Július elsejétől Patkó Gyula rektor mellett a campus vezetői: Stipta István általános rektorhelyettes, Dobróka Mihály tudományos és nemzetközi rektorhelyettes, Andrikné Hell Judit tanulmányi rektorhelyettes, Deák Csaba stratégiai és fejlesztési rektorhelyettes, valamint Jámborné Róth Erika humánpolitikai főigazgató, Széll Gábor gazdasági főigazgató és Kovács Viktor főtitkár.

KAP-reform: egységes nemzeti álláspontot kell képviselni

Az unió közös agrárpolitikájának (KAP) fenntartása az EU következő, 2013-20 közötti költségvetési időszakában is szükséges - ebben egyetértettek az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának KAP albizottsága csütörtöki ülésén résztvevő EP- és országgyűlési képviselők, valamint a tudományos, a szakmai és az érdekképviseleti szervezetek szakértői.

A Duna Televíziónál hűtlen kezelés gyanúja merül fel – a Duna TV válasza

A Duna Televíziót felügyelő Hungária Televízió Közalapítvány ellenőrző testülete szerint különösen nagy értékre elkövetett hűtlen vagy hanyag kezelés alapos gyanúja merül fel két műsorkészítésre kötött szerződés esetében - olvasható abban az MTI-hez csütörtökön eljuttatott levélben, amelyet az ellenőrző testület a közalapítvány elnökének és tagjainak címzett. A televízió csütörtöki reagálásában azt közölte, hogy vizsgálatot kérnek a két emlegetett szerződés ügyében.

Dögei iskolaügy - Az ítélkezési szünet után tűzik ki az új tárgyalási időpontot

Nyakó Zsuzsanna közleményében kitért arra is, hogy a legutóbb, június 11-én a bíróság azért halasztotta el az ügyben a tárgyalást, mert a védő beadványa szerint a vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetéssel vádolt dögei polgármester egy budapesti kórházban tartózkodott, ott gyógykezelésben részesült. A beadványhoz csatolt orvosi igazolásban szereplő egészségügyi problémák megállapítása végett a bíróság akkor szakértőt rendelt ki, illetve a vádlott állapotáról tájékoztatást kérve megkereste a kórházat - tette hozzá.

Orbán Viktor beszéde az Egyesült Államok nagykövetségének ünnepségén

"Nagyon nagy távolság választja el Magyarországot, a magyar nemzetet földrajzi értelemben, de időben is Amerikától. Mégis van bennünk egy nagyon fontos közös vonás, mégpedig ez az erős hit, amely itt is, ott is sokféle, sokszínű népcsoportból volt képes nemzetet és a nemzetnek új hazát teremteni. A magyar nemzet szintén ennek a krédónak, ennek az erős hitnek az alapján jött létre, és ez az erős hit tette képessé arra, hogy védelmet nyújtson egész Európának, amikor arra volt szükség. Ez az erős hit segítette abban, hogy a legsúlyosabb történelmi tragédiák, válságok, háborúk után is mindannyiszor talpra álljon, és soha, a legkilátástalanabb helyzetben se mondjon le a szabadságáról és függetlenségéről."

Önkormányzati választás – Az MCF minden településen állít polgármester- és képviselőjelöltet

Az őszi helyhatósági választásokra minden településen állít polgármester- és önkormányzati képviselőjelöltet a Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma (MCF), hogy megállítsa a szélsőségek további térnyerését - mondta Kolompár Orbán, a roma szervezet elnöke csütörtökön, budapesti sajtótájékoztatóján.

Semjén Zsolt a Székely Nemzeti Tanács delegációjával találkozott

Megerősítették elkötelezettségüket Székelyföld autonómiája iránt Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes és a Székely Nemzeti Tanács delegációjának tagjai csütörtöki budapesti találkozójukon.

Július 1-től szűnik meg az öröklési és ajándékozási illeték

2010. július elsejével, azaz csütörtöktől szűnik meg az öröklési- és ajándékozási illeték fizetési kötelezettség az egyenes ági rokonok közötti vagyonmozgás esetén - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NM) az MTI érdeklődésére csütörtökön.

Alstom: befejeződtek az új metrószerelvények tesztjei

Befejeződött a 2-es és a 4-es vonalra szánt új metrószerelvények prototípusának tesztelése; már csak a típusengedély hiányzik, amelyet a Nemzeti Közlekedési Hatóságnak (NKH) kell kiadnia - közölte az Alstomot képviselő kommunikációs cég csütörtökön az MTI-vel.

MSZP: a kormány a brutális megszorítással az oligarchákat gazdagítaná

Burány Sándor, a párt országgyűlési képviselője csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a kabinet eddigi gazdaságpolitikáját elsősorban a "zagyva, helyenként ostoba beszéd" jellemzi, amely kockára tette a devizahitelesek adósságainak törlesztését.

Nem emelkedik a földgáz ára július 1-jén

A 29 pontos gazdasági akciótervnek megfelelően a kormány szerdán határozatban fogadta el a gázipari szabályozás egyes rendeleteinek módosítását, döntött az árszabályozás felülvizsgálatáról, és annak lezárultáig ármoratóriumot hirdetett.

Szili: a Szövetség a Jövőért nem az MSZP ellen indul az önkormányzati választáson

A Szövetség a Jövőért Mozgalom elvi döntést hozott arról, hogy részt vesz az őszi önkormányzati választásokon, de ezt nem azzal a szándékkal tette, hogy az MSZP ellenében induljon - nyilatkozta Szili Katalin, a mozgalom vezetője csütörtökön az MTI-nek.

MSZP: a Fidesz abból az ígéretéből is kihátrált, hogy visszaállítja a szocpolt

Török Zsolt szocialista politikus erről annak kapcsán nyilatkozott csütörtökön az MTI-nek, Bencsik János otthonteremtési és energetikai államtitkár kedden egy interjúban közölte, hogy a korábbi szociálpolitikai támogatás nem kerül vissza a lakásfinanszírozási rendszerbe, nem utolsó sorban azért, mert sok visszaélésre adott alkalmat.

Alkotmánybírósághoz fordulnak a közszolgálati dolgozók szakszervezetei

Alkotmánybírósághoz fordulnak a közszolgálati dolgozók szakszervezetei a kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvénynek az indoklás nélküli felmondásra, illetve a két hónapos felmondási időre vonatkozó rendelkezései miatt - jelentette be Varga László, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke érdekvédelmi szakszervezetek sajtótájékoztatóján Budapesten csütörtökön.

Egyszerűsödnek az on-line fizetések és beszedési megbízások

Tovább folytatódik az Egységes Euró Fizetési Övezet (azaz a Single Euro Payments Area, SEPA) szabványainak átvétele, így a magyar bankok ügyfelei az euró kedvező hatásaiban már a bevezetés előtt részesülhetnek - közölte a Magyar SEPA Egyesület csütörtökön az MTI-vel.

Európai bírósági főtanácsnoki vélemény egy szombathelyi üggyel kapcsolatban

Az uniós tagállamok nem kötelesek arra, hogy lehetővé tegyék a közvetítői eljárás alkalmazását akkor, ha a bűncselekmény sértettje jogi személy - foglalt állást csütörtökön a luxembourgi székhelyű Európai Bíróság kijelölt főtanácsnoka egy szombathelyi jogvitával, az úgynevezett Eredics-üggyel kapcsolatban.

Réthelyi Miklós: Biztosítani kell a személyi és anyagi feltételeket az egészségügyben

Magyarország legnagyobb katolikus kórházának rendezvényén a tárca vezetője kiemelte: rendezett viszonyok között működő egészségügyre ma is nagyon nagy szükség van. Fontos feladatnak nevezte, hogy a kormányzat "az egészségügyben hősiesen dolgozó szakemberekkel együttműködve visszaállítsa a magyar egészségügy működőképességét", ehhez pedig az irgalmasrend eddigi tevékenysége példát ad.

Újraélesztő készülékek fővárosi fürdőkben

Újraélesztő készüléket helyeztek el budapesti fürdőkben, az eszköz segítségével a szakképzett személyzet azonnal megkezdheti az újraélesztést egy esetleges rosszullét esetén - tájékoztatta a Budapest Gyógyfürdői Zrt. csütörtökön az MTI-t.

Új vezérigazgató a Concordia Közraktár élén

Bártfai Mártont nevezte ki az állami tulajdonú Concordia Közraktár Zrt. élére a tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. - erősítette meg a vezérigazgató az MTI-nek csütörtökön.

A szélsőjobboldal térnyerése a vallási kisebbségeket veszélyezteti

A jelentést - amelyet Londonban és Delhiben is csütörtökön ismertetnek - a több mint negyven éve létező Minority Rights Group International (MRG) elnevezésű, az etnikai, vallási és nyelvi kisebbségek jogaiért küzdő nem kormányzati szervezet készítette el.

Főigazgatóság ellenőrzi az uniós támogatásokat csütörtöktől

Az NFÜ helyett július 1-től az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság (EUTAF) ellenőrzi az uniós támogatásokat - áll a szerdára dátumozott, legutóbbi Magyar Közlönyben megjelent kormányrendeletben.

MSZP: csütörtökön még nem tudni, mi van a jövő héten tárgyalandó törvényjavaslatokban

A szocialisták kifogásolják, hogy az Országgyűlés úgy kezdi meg a jövő hét elején a vitát több törvényjavaslatról, köztük a pénzügyi és gazdasági törvénycsomagról, hogy az előterjesztéseket még nem is nyújtották be, így azok szövege csütörtökön még nem ismert.