rss      tw      fb
Keres

Választás 2010 - Az OVB szerint nem volt jogsértő Tarlós István szereplése az óvodában

Az ügyben először a Fővárosi Választási Bizottság járt el egy beadvány nyomán. A kifogás szerint Tarlós István szeptember 24-én főpolgármester-jelöltként meglátogatta a Fasori Református Óvodát, és ott politikai, választási célú tevékenységet folytatott, abban az időben, amikor az óvoda ellátta a tanulók felügyeletét.

Bihari Mihály: Magyarország mindig túlpolitizált volt

Az alkotmánybíró szerint ennek a ráhagyó politizálásnak az a hátulütője, hogy kevesen vállalják a politikus szerepét. Mint fogalmazott, "nem is túl hálás feladat, mert nálunk az emberek mindenhatónak és mindenhez értőnek tartják a politikust: hozzá fordulnak, rajta kérik számon azt is, ha az eresz csöpög vagy arrébb kéne tenni a buszmegállót".

A Diagon Kft. jogerősen pert nyert a Magyar Nemzettel szemben

A helyreigazítás szövege szerint a lap 2010. január 9-én valótlanul állította, hogy Kern József Gyurcsány Ferenc üzleti köréhez sorolható, illetve azt, hogy Kern József a Diagon által gyártott H1N1 védőoltás vírustesztjével kapcsolatban hamis, megtévesztő híreszteléseket tett.

EU-elnökség - Külügyminisztérium: Magyarország az ENSZ millenniumi céljaira is figyel

Az ENSZ előírása alapján 2015-ig kell teljesíteni azokat a célokat, amelyek többi között a szegénység és az éhezés visszaszorítását, a nők helyzetének javítását, az alapfokú oktatás kiterjesztését segítik. A közgyűlésen erről tanácskoztak a világszervezet tagállamai a múlt héten New Yorkban.

Szabadlábon védekezhet a szemérem elleni erőszakkal vádolt rajztanár

Az ügyészség a tanárt tizenötrendbeli szemérem elleni erőszakkal, megrontással, továbbá - a lefoglalt számítógépén talált illegális szoftverek miatt - szerzői jogok megsértésével vádolja. A per a kiskorú sértettek védelme érdekében zárt ajtók mögött folyik. Ha a bíróság bűnösnek mondja ki a rajztanárt, akár tizenöt év szabadságvesztéssel is sújthatja.

Simicskó István: a katonák munkáját anyagilag is meg kell becsülni

Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára szerint fontos, hogy a katonák munkáját anyagilag is megbecsüljék, ezért a honvédség által prioritásként kezelt életpályamodell kialakítása során a nagy követelményekhez magas illetményeket rendelnének.

Választás 2010 - Gémesi: a Fidesz megbízásából nem létező gödöllői melegszervezet szövegezte” szórólapot terjesztenek a városban

Feljelentést tett a rendőrségen és a helyi választási bizottságnál Gémesi György (Gödöllői Lokálpatrióta Klub), Gödöllő polgármestere, polgármesterjelöltje, mert a nemi identitását megkérdőjelező, személyiségi jogait sértő szórólapokat terjesztettek róla - a rendelkezésére álló bizonyítékok szerint a Fidesz megbízásából - a városban.

A fizetési mérleg további javulását várják az elemzők

A folyó fizetési mérleg második negyedévi - szezonális kiigazítással 398 millió eurós - többlete után további javulást várnak az MTI által csütörtökön megkérdezett elemzők.

Népesedési Kerekasztal: álljon helyre az egységes társadalombiztosítás

A Népesedési Kerekasztal szerint a magánnyugdíjpénztárak bevezetése a gyerekvállalás ellen ható tényező, ezért fontos volna, hogy helyre álljon az egységes társadalombiztosítás Magyarországon - mondta Kopp Mária, a kerekasztal szervezője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Választás 2010 - londoni elemzők: a választás után sem várható IMF-tárgyalás

A magyar kormány várhatóan a hétvégi önkormányzati választások után "sem fog sietni" az IMF-tárgyalások újrakezdésével, pedig ha az európai piaci hangulat jelentősebben romlik, a magyar gazdaság piaci finanszírozhatósága is kérdésessé válhat - vélekednek legújabb helyzetértékeléseikben londoni felzárkózó piaci elemzők.

OGY - Az alkotmányban rögzítené a jegybanki függetlenség általános elvét Simor András

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) függetlensége általános elvének kimondását az alkotmányban rögzítené Simor András jegybankelnök, aki alkotmány-előkészítő eseti bizottság felkérésére készítette el javaslatait. Az MNB-elnök felhívja a figyelmet: a jegybankot érintő alaptörvényi szabályozás tervezetéről ki kell kérni az Európai Központi Bank véleményét.

Kétszáz férőhelyes óvoda nyílt a XIII. kerületben

Kétszáz férőhelyes óvoda kezdte meg működését a főváros XIII. kerületében, a Pitypang tagóvoda első ütemének költsége 315 millió forintot tett ki, a teljes fejlesztés pedig 700 millió forintba kerül.

Lassú kilábalás várható Magyarországon az Ernst & Young szerint

Az idén 0,5 százalékkal bővülhet a hazai össztermék (GDP) Magyarországon az Ernst & Young szerint. A nemzetközi könnyvizsgáló társaság úgy véli: az euróövezet gyenge teljesítménye a magyar GDP-re is hatással lesz, ezért lassú kilábalási folyamtattal kell számolni.

Európai Szocialisták Pártja: a költségvetés mellett a foglalkoztatásra is hangsúlyt kell helyezni

Az uniós gazdaságpolitikai koordináció terveivel kapcsolatban az európai szociáldemokrata pártok közös álláspontja az, hogy a költségvetési egyensúlyi törekvések mellett a foglalkoztatás bővítésére is hangsúlyt kell helyezni, a kiadáscsökkentések mellett pedig törekedni kell a gazdasági növekedésből fakadó bevételnövelésre - hangsúlyozta Szekeres Imre, az MSZP gazdasági kabinetjének vezetője csütörtökön Brüsszelben.

Választás 2010 - MSZP: a Fidesz még az utolsó pillanatokban is meg akarja téveszteni a választókat

Szanyi Tibor szerint a bankadóval - melynek az első részét éjfélig kell befizetniük a pénzintézeteknek - "át van verve a közvélemény", mert nem az ország keres százmilliárd forintot egy nap alatt, hanem valójában ennyit húz le a Fidesz az emberekről. A kampányfőnök szerint nem csak ez ügy átverés, a Fidesz még az utolsó pillanatokban is meg akarja téveszteni a választókat.

Fogyatékkal élők foglalkoztatása - belga szakértő: pénzzel kell ösztönzi a munkaadókat

A Kézenfogva Alapítvány által a fogyatékkal élők munkavállalásáról rendezett tanácskozáson a Job-Link szakképző központ szakértője hangsúlyozta: Belgiumban nem írják elő, hány fogyatékkal élőt kell alkalmazniuk a vállalatoknak, mivel ezzel a megoldással sem a munkaadók, sem a civil szervezetek nem értenek egyet. A kényszerítés módszere szerintük nem hatékony.

ÁSZ: több hiányosság, biztosított pénzügyi háttér a 4-es metró kivitelezésénél

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) vizsgálata szerint a 4-es metró beruházását előnytelen szerződési kötelezettségek vállalása, hibásan megválasztott lebonyolítási konstrukció és nem megalapozott határidők jellemezték, de a pénzügyi háttér folyamatosan biztosított volt; a beruházás összköltsége a műszaki tartalmával összevetve reálisnak tekinthető.

A Jobbik a siklósi városi televízió munkatársát küldené a médiatanácsba

Novák Előd alelnök, a Jobbik parlamenti képviselője az MTI-nek elmondta: Barkó Béla mellett másokkal, köztük egy közismert televíziós személyiséggel is tárgyaltak, de az utóbbi retorzióktól tartva nem vállalta a jelölést. A pártban ezután felvetődött, hogy senkit sem jelölnek a testületbe, a korábban a Jobbik által az Országos Rádió és Televízió Testületbe delegálni kívánt Barkó Béla azonban igent mondott.

BGF - egységes belső pénzügyi ellenőr szakképzés Európában

A belső pénzügyi kontroll felmérő felsőfokú szakképzés egységes európai keretrendszerét dolgozta ki egy szakemberekből álló nemzetközi csoport a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) vezetésével - közölte a BGF az MTI-vel csütörtökön.

K and H: megtorpant a kkv-bizalmi index

A másfél éve töretlenül emelkedő K and H kis- és középvállalkozói (kkv) bizalmi index a harmadik negyedévben megtorpant: az index értéke 6 pontos esést követően jelenleg a 0 szinten áll - közölte a bank csütörtökön az MTI-vel.

Választás 2010 - LB: le kellett volna adni a "cigánybűnözés" kifejezést használó kampányhirdetéseket

A Legfelsőbb Bíróság csütörtöki döntése értelmében le kellett volna adnia a Jobbik "cigánybűnözést" is említő kampányhirdetését a Magyar Rádiónak és a Magyar Televíziónak, a Legfelsőbb Bíróság (LB) ezzel helybenhagyta az Országos Választási Bizottság (OVB) hétfői döntéseit.

LMP: az ügyészséget érintő alkotmánymódosítás a "narancsuralmi zsákmányszerzés folytatása"

Az LMP szerint az, hogy hétfőn sürgős eljárással a kormánypártok napirendre akarják vetetni a parlamentben a legfőbb ügyész jogállását is érintő alkotmánymódosítást, "a narancsuralmi zsákmányszerzés folytatása" - mondta csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a párt frakcióvezetője.