rss      tw      fb
Keres

Megegyezés várható a sármelléki repülőtér önkormányzati pertartozásáról

Megegyezés születhet a sármelléki repülőtér pervesztes tulajdonos önkormányzatai és a korábbi, valamint a mostani üzemeltető között, így az önkormányzatok mentesülhetnek a 330 millió forintos pertartozás kifizetése alól - értesült az MTI az érintettektől.

Lapszemle: egyre több a roma magántanuló

Az Oktatási Hivatal magántanulókról szóló jelentése szerint ma a - szülők kérésére - magántanulói státust kapott gyerekek 48 százaléka hátrányos helyzetű, 35 százaléka halmozottan hátrányos helyzetű.

Lapszemle: tárgyaltak az adósmentő csomagról, több hét a megegyezésig

A Világgazdaság úgy tudja, kedden folytatódtak a tárgyalások a Magyar Bankszövetség és a Fidesz-frakció között a Kósa Lajos és Rogán Antal országgyűlési képviselők által kezdeményezett nyolcpontos adósmentő csomagról, ám a megegyezésig akár hetek is eltelhetnek még.

Lapszemle: még a héten megszületik a gázegyezség

Az államtitkár szerint az energiacégek valószínűleg tudomásul veszik a lefektetett irányvonalakat, de mint fogalmazott, "nem a szolgáltatók számára optimális megoldás jön létre".

Lapszemle: egymilliárddal nőtt az agrárcégek hitelállománya

Az összes hazai társas vállalkozás hitelállományának 4,3 százalékát tette ki a mezőgazdasági vállalkozásoké az idei második negyedévben, ami az előző három hónaphoz képest 0,1 százalékkal mérséklődött, de meghaladja a 4,2 százalékos 2009-es átlagot

Lapszemle: nem tudni, mekkora az önkormányzati adósságszolgálat

A helyzet hónapokon belül akuttá válhat, nem zárható ki, hogy néhány település fizetésképtelenné válik, ugyanis a 2006-2009 között kibocsátott önkormányzati (deviza)kötvények türelmi ideje a következő hetekben lejár, meg kell kezdeni törlesztésüket.

Lapszemle: a Szonda Ipsos szerint nőtt a Fidesz előnye

A szeptember 16-24. között 1500 fő megkérdezésével készült felmérés alapján a biztosan voksoló, pártot választók 65 százaléka szavazna a Fideszre, 17 százaléka az MSZP-ra, míg augusztusban és júliusban is az arány 61-18 százalék volt.

Lapszemle: az egészségügyért adóztatnák a cigarettát

Az alkohol és a cigaretta jövedéki adójának 10-15 százalékos növeléséből teremtene többletforrásokat az egészségügy számára a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkársága

Orbán: egykulcsos adórendszert egy lépésben és azonnal!

A pártelnök-kormányfő kifejtette, kezdeményezi majd a kabinetnél, hogy a parlamentnek azt javasolják: egy lépésben és azonnal térjünk át egy arányos, tehát egykulcsos adórendszerre. "Azt gondolom, meg tudom győzni a kormány tagjait, és érzek magunkban elég erőt, hogy utána meggyőzzük a parlamenti képviselők legalább 50 százalékát erről" - mondta. "Szabad fogadni erre, hogy Magyarországon egy ilyen adórendszer lesz januártól" - fogalmazott.

Közlemény: Thürmer Kínába és a KNDK-ba utazik

Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke táviratban köszöntötte Kim Jong Ilt, akit ismételten megválasztottak a Koreai Munkapárt főtitkárának.

Tárki-MTA konferencia: az etnikai hovatartozás nem oka az iskolai lemorzsolódásnak

Az etnikai hovatartozás csak látszólagos oka lehet egy-egy gyermek iskolai lemorzsolódásának, az ugyanis egyértelműen visszavezethető a szülők alacsony társadalmi és gazdasági státuszára, továbbá a szegényes otthoni körülményekre és a nem megfelelő egészségügyi fejlődésre - állapította meg a Magyar Tudományos Akadémia Közgazdaságtudományi Intézetének (MTA KTI) munkatársa.

Navracsics: Gödöllő szigetté vált a mindenkivel összevesző polgármester miatt

A miniszterelnök-helyettes a gödöllői Erzsébet Királyné Hotel éttermében összegyűlt nagyszámú érdeklődő előtt úgy fogalmazott: a kormány a lehető legtöbb településen, így Gödöllőn is szövetségeseket keres országos programja megvalósításához. Olyan polgármesterekre és önkormányzati képviselőkre van szükség, akik jó barátként a Fidesz-KDNP jövőképével azonosulva helyben segítik a közös célokat.

Választás 2010 - LMP: velünk indult el a politikai vérfrissítés

Húsz évvel a rendszerváltozás után a régió országai közül talán utolsóként indulhatott meg Magyarországon is politikai vérfrissítés azzal, hogy az LMP teljesen új formációként bejutott a parlamentbe - mondta Szabó Tímea, a párt frakcióvezető-helyettese kedden egy hajdúszoboszlói lakossági fórumon.

Illés Zoltán személyesen állított le egy útépítést Somogyban

Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár kedden egy somogyi eseményre tartva személyesen állíttatta le a Balatonendréd és Lulla közötti útépítést, mivel az egy Natura 2000-es területen vitt volna keresztül.

A 10 százalékos társasági adókulcs átmeneti szabályai

Az idén módosult a társasági adóban alkalmazható 10 százalékos adókulcsra vonatkozó szabályozás; a Deloitte az átmeneti rendelkezésekkel kapcsolatban két fontos pontra hívja fel a figyelmet.

Közzétették Brüsszelben a 2009. évi pénzügyi jelentést – Magyarország a harmadik legnagyobb nyertes

Magyarország 2,7 milliárd euróval többet kapott 2009-ben az Európai Unió (EU) közös költségvetéséből, mint amennyit befizetett. A nagyjából 750 milliárd forintnak, a hazai össztermék (GDP) 3 százalékának megfelelő összeg alapján Magyarország a huszonhetek közül a harmadik legnagyobb nyertes volt tavaly - derül ki az Európai Bizottság (EB) kedden közzétett pénzügyi jelentéséből.

Választás 2010 - Mesterházy Attila: ébresztő Magyarország!

Ébresztő Magyarország! - szólította fel a választókat Mesterházy Attila, az MSZP elnöke kedden Debrecenben. A szocialista politikus egy lakossági fórumon, s az azt megelőző sajtótájékoztatón arra kérte a választókat: mérlegeljenek, mit ígért, s az ígéretekből mit tartott be eddig a Fidesz?

Választás 2010 - Horváth Csaba zöld parkká alakítaná a Moszkva teret

Horváth Csaba az észak-budai kerületek szocialista polgármesterjelöltjeivel is aláírta kedden azt az együttműködési megállapodást, amely számon kérhetően a politikusok vállalásait tartalmazza a választási győzelem esetére. Az MSZP főpolgármester-jelöltje közölte: szívügye, hogy zöld park legyen a Moszkva tér.

Ferihegyen egyelőre nem tervezik testszkennerek rendszerbe állítását

Az MTI azzal kapcsolatban kereste meg a Budapest Airport szóvivőjét, hogy a USA Today című amerikai napilap beszámolója szerint a washingtoni kormány sürgeti, az ENSZ tagállamai alkalmazzanak a repülőtereken testszkennereket és más új biztonsági eszközöket a terrorizmus elleni küzdelemben.

Választás 2010 - Orbán: a lehető leghamarabb valósuljon meg az új adórendszer!

Orbán Viktor miniszterelnök azt fogja javasolni, hogy egy lépcsőben, a lehető leghamarabb valósuljon meg Magyarország új adórendszere. A miniszterelnök ezt a Kemma.hu-n, a Komárom-Esztergom megyei közéleti hírportálon kedden megjelent interjújában mondta.