rss      tw      fb
Keres

Az IPOSZ elutasítja a kötelező kamarai regisztrációt

A szövetség úgy látja, hogy a kötelező tagságú kamarai rendszer bevezetése esetén a hazai vállalkozók, vállalkozások a kettős tagdíj-terhet nem viselnék el.

Választás 2010 - Előállítottak két MSZP aktivistát

Török Zsolt tájékoztatása szerint a két aktivista szabályos helyen, de egy másik párt plakátjait leragasztva tette fel a szocialisták plakátjait, ezért el is ismerték a szabálysértést.

Állítólag többen is hamis papírokkal dolgoztak egy budapesti kórházban

Sajtóértesülések szerint többen is hamis diplomával dolgoztak abban a budapesti kórházban, amelyben felmentették az állásából M. Anikó főnővért, amikor kiderült: hamisak a felsőfokú végzettségét igazoló dokumentumok.

Szászfalvi László: a tisztességes egyházaknak nincs semmi félnivalójuk

A tisztességes, becsületes egyházaknak, felekezeteknek nincsen semmi félnivalójuk, viszont a kifejezetten gazdasági haszonszerzésre létesült egyházakról ugyanez már nem mondható el - mondta Szászfalvi László, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium egyházügyi, civilügyi és nemzetiségi államtitkára csütörtökön az MTI megkeresésére.

Soproni városvezetők pert nyertek egy helyi MSZP-lap ellen

Megsértette a soproni polgármester, két helyettese és az egyik önkormányzati képviselő jó hírnevét egy februári kiadványával a helyi szocialista pártszervezet - állapította meg csütörtökön kihirdetett, elsőfokú, nem jogerős döntésében a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság.

Biharugra készül a schengeni határnyitásra

A Békés megyei Biharugra fideszes polgármestere, polgármesterjelöltje arra számít, hogy miután Románia csatlakozik a schengeni rendszerhez, új munkahelyek teremtődnek a térségben, hiszen Nagyvárad alig több mint 20 kilométerre fekszik az 1100 lelket számláló községtől.

Németh: a keleti partnerség legyen a magyar EU-elnökség sikertörténete

Budapest arra törekszik, hogy a keleti partnerség programja a magyar EU-elnökség sikertörténete legyen - mondta Németh Zsolt külügyi államtitkár a Moldova barátai elnevezésű EU-országcsoport harmadik ülésén csütörtökön Chisinauban.

BÉT - Csaknem 2 százalékkal nőtt a BUX index

Buczkó Zsolt, az Equilor Befektetési Zrt. üzletkötője elmondta: a reggeli gyengeséget a nap folyamán kiheverte a tőzsde, a kedvező amerikai makroadatok pedig jó hatást gyakoroltak az árfolyamokra. A nap favoritja a Mol volt, majdnem 1.000 forintot tudott emelkedni csütörtökön. Ez volt az első erős napja a papírnak, miután szeptember 15-én elindult lefelé, az eladói nyomás 9 napig lent tartotta, szerdán pedig már enyhe emelkedésbe kezdett.

Varga Mihály: az egyensúly és a növekedés a két kulcsmomentum

Az egyensúly és a növekedés a kormány gazdaságpolitikájának két kulcsmomentuma; szerencsére Magyarország olyan helyzetben van, hogy stabil kormánya van, amely gyorsan tud reagálni az eseményre, és jelentős bizalommal rendelkezik, így a legoptimistább várakozások lehetnek a következő évekre - mondta előadásában Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár csütörtökön, Szegeden.

OGY - Gulyás: Gyurcsánynak nem sajnálkoznia kell, hanem bocsánatot kérnie

Gulyás Gergely szerint Gyurcsány Ferenc sem 2006-ban, sem azóta nem tartja magára nézve kötelezőnek az ország alkotmányos rendjét. A 2002 és 2010 közötti jogsértéseket vizsgáló albizottság fideszes elnöke a volt kormányfőnek írt, az MTI-hez is eljuttatott csütörtöki nyílt levelében úgy fogalmaz, Gyurcsány Ferencnek nem sajnálkoznia kell, hanem bocsánatot kérnie.

Kilenc parkolóőrt hallgatott ki a rendőrség

A nyomozás eddigi adatai szerint 2007 szeptemberétől 2009 szeptemberéig több parkolóőr rendszeresen kért, illetve fogadott el pénzt a területükön működő üzletek tulajdonosaitól, dolgozóitól, hogy az ott parkoló járműveket ne pótdíjazzák.

Szabálysértési döntéseket jelentett be az EU-bizottság, köztük Magyarországot érintőket is - ÖSSZEFOGLALÓ

Az egyik magyar vonatkozású döntés szerint a bizottság az unió bíróságához fordul, mert úgy véli, a magyar kormányzat központi beszerző szervezete megsértette az uniós közbeszerzési szabályokat egy irodaszerekkel kapcsolatos keretszerződés odaítélése során.

Hoffmann Rózsa: az oktatás stratégiai ágazat

Az oktatás stratégiai ágazat, melyben kiemelt szerepet kell kapnia a nevelésnek, a tehetséggondozásnak és a felzárkóztatásnak, a pedagógusok tekintélye helyreállításának - jelentette ki Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár csütörtökön a Kaposvári Egyetemen tartott sajtótájékoztatón.

Iskolai szegregáció miatt elmarasztalták a győri önkormányzatot

Az indoklás szerint ugyan spontán folyamatok nyomán alakult ki az a helyzet, hogy a Kossuth Lajos Általános Iskola diákjainak zöme roma származású, illetve hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű, de az önkormányzat nem tett meg mindent annak érdekében, hogy felszámolja ezt a jogellenes helyzetet.

Fővárosi Önkormányzat: a 4-es metróról szóló ÁSZ-jelentés szakmaisága és jóhiszeműsége megkérdőjelezhető

Az ÁSZ a 4-es metróról szóló jelentésében a többi között azt állapította meg, hogy a beruházást előnytelen szerződési kötelezettségek vállalása, hibásan megválasztott lebonyolítási konstrukció és nem megalapozott határidők jellemezték, de a pénzügyi háttér folyamatosan biztosított volt, a beruházás összköltsége a műszaki tartalmával összevetve reálisnak tekinthető.

Túlzott kezelési költséget fizettetnek a légi cégek hitelkártyás fizetésnél

Az összeállítás szerint a Ryanair, a Bmibaby, az Easyjet, a Monarch, a Thomas Cook Airlines is több tízszeresét számolja fel a kártyás fizetésért a valóban járó díjnak. A bankok Nagy Britanniában csupán 10 pennyt – nagyjából 32 forintot – számolnak fel tranzakcióként, a vásárlónak ugyanez viszont már átlagosan 5 fontjába – mintegy 1.607 forint – kerül.

OGY - Új nevet adna a megyei bíróságoknak és az OIT-nek az LB-elnök

Ismét bevezetné a törvényszék elnevezést a megyei hatáskörrel rendelkező bíróságok esetében a Legfelsőbb Bíróság (LB) elnöke, aki az alkotmány-előkészítő eseti bizottság felkérésére közölte az új alaptörvénnyel kapcsolatos javaslatait. Baka András szerint emellett indokolt az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) nevének megváltoztatása is.

Nyitrai Zsolt: folyamatos a felkészülés a magyar EU-elnökségre

A távközlési politika területén is folyamatosan zajlik a felkészülés a jövő év első felében esedékes magyar EU-elnökségre - közölte brüsszeli tárgyalópartnereivel Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára a minisztérium tájékoztatása szerint.