rss      tw      fb
Keres

Soltész Miklós: helyes döntés volt a családi pótlék rendszerének átalakítása

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, helyes döntés volt a családi pótlék nevelési ellátásra és iskoláztatási támogatásra történő módosítása, valamint utóbbi szigorítása - jelentette ki Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán sajtótájékoztatón Nyíregyházán.

Választás 2010 - TASZ: a műsorszolgáltatók jogszerűen tagadták meg a Jobbik hirdetésének leadását

Dénes Balázs, a TASZ elnöke az MTI-hez eljuttatott szerdai közleményében azt írja, hogy a közszolgálati televíziók és rádiók kötelesek az alkotmányos értékeket tiszteletben tartani. Abban az esetben, ha egy politikai hirdetés nem felel meg ennek a követelménynek, a közszolgálati médiumok az alkotmány szellemével összhangban járnak el, ha megtagadják a közvetítését.

Somogyi útépítés - Tab fideszes polgármestere: megvezették az építkezést leállító államtitkárt

Teljes a döbbenet a somogyi Koppány-völgyi kistérségben amiatt, mert Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár kedden személyesen állította le a Balatonendréd és Lulla között, kiemelt projektként, uniós támogatással megkezdett, 30 szakahatóság által jóváhagyott állami útépítést, amelyre ötven éve vár a Tab központú kistérség.

A génkezelt növények melletti lobbizással vádolják az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság magyar vezetőjét

A baloldali francia napilap terjedelmes írása szerint a testület magyar vezetője önéletrajzában úgy kisebbítette az International Life Sciences Institute-ben (Ilsi) korábban végzett tevékenységét, hogy eltitkolta a szervezet európai ágánál betöltött az igazgató tanácsi tagságát.

Választás 2010 - Tarlós: a szabadság városa nem lehet a szabad rablás színtere

A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje szerint a szabadság városa nem lehet a szabad rablás színtere, ahol a többségi érdekek nem érvényesülhetnek. Tarlós István egy szerdai budapesti fórumon arról beszélt, neki a "szabadság városa" szlogen mást jelent, mint szocialista vetélytársának, Horváth Csabának.

Választás 2010 - Az Alkotmánybíróságtól kéri a fővárosi szmogriadó-rendelet megszüntetését az LMP

Az Alkotmánybírósághoz fordul az LMP, amely azt kéri, hogy a testület semmisítse meg a Fővárosi Közgyűlés nyáron elfogadott szmogriadó-rendeletét - jelentette be szerdai, a XI. kerületi Móricz Zsigmond körtéren tartott sajtótájékoztatóján a párt főpolgármester-jelöltje.

OGY - LMP: nincs alkotmányozási kényszer

Schiffer András közölte: az LMP azt szeretné, ha egyrészt az új alkotmányban a jövő generációk érdekei, a jövő nemzedékek jogai megjelennének, valamint megjelenne az alaptörvényben a lakhatáshoz való jog a szociális jogok között.

Választás 2010 - Az MSZP kiáll Molnár Gyula mellett

Az MSZP arra szólítja fel a Fideszt, hogy ne adjon politikai megrendeléseket az ügyészégnek, a bíróságnak és a rendőrségnek. A párt vezetői szerdán kiálltak Molnár Gyula újdudai szocialista polgármester mellett, akit egy ingatlan tulajdonjogának átruházása kapcsán gyanúsítotti kihallgatásra idézett be az ügyészség.

A GKI 3-ról 2,5 százalékra rontotta 2011-es növekedési prognózisát

A gazdaság növekedési feltételei rosszabbak a korábban feltételezettnél, ezért a GKI Gazdaságkutató Zrt. 3 százalékról 2,5 százalékra csökkentette jövő évi növekedési prognózisát, az idei évre szóló előrejelzés 1 százalék maradt - jelentette be Vértes András, a GKI elnöke szerdán sajtótájékoztatón.

Jobbik: készpénz helyett utalványt a segélyezetteknek!

Sneider Tamás, a parlament ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottságának elnöke szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy javaslatuk alapján az utalványokat nem havonta, hanem hetente adnák át a rászorulóknak, mivel "rengeteg család nem tudja beosztani a pénzét egy hónapra előre". A heti juttatással - folytatta - elejét lehetne venni annak, hogy ezeknél a családoknál "a kocsmai dorbélozás utáni éhkopp" hosszú ideig tartson.

Egészségpolitika - Rácz Jenő: radikális és markáns beavatkozásra van szükség az egészségügyben

Véleménye szerint "sokktalanításra, akut beavatkozásra", az egészségipar fejlesztésére és nem utolsó sorban új struktúra kialakítására van szükség az ágazatban. Ezeken kívül elengedhetetlen a szakmai és társadalmi konszenzus a változtatásokhoz - mondta a Napi Gazdaság című napilap által szervezett Gyógyuló egészségügy? című egészségpolitikai konferenciáján.

Választás 2010 - Az önkormányzati választáson a jelölteknek nincs mentelmi joguk

Az önkormányzati választáson jelöltként indulókat - ellentétben az országgyűlési választáson indulókkal - nem illeti meg a mentelmi jog, azaz a jelöltekkel szemben folyamatban lévő büntetőeljárásokat nem kell felfüggeszteniük a hatóságoknak.

Csökkentheti a munkanélküliséget a rugalmas foglalkoztatás

Csökkentheti a munkanélküliséget a rugalmas foglalkoztatási formák elterjedése, amely az illegális munkavégzés háttérbe szorításához is hozzájárul - mondta Zsoldisné Csaposs Noémi, a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetségének (SZTMSZ) elnöke szerdán Budapesten kerekasztal-beszélgetésen.

Egészségpolitika - Mikola István: az egészségügyben halaszthatatlanná vált az állami beavatkozás

Mikola István szerint az egészségügyben halaszthatatlanná vált az állami beavatkozás; az Országgyűlés egészségügyi bizottságának fideszes elnöke szerdán, a Gyógyuló Egészségügy? című budapesti konferencián annak a reményének adott hangot, hogy évtizedes távlatban van lehetőség az egészségügy átalakítására.

A BKIK a békéltető testületek hatáskörében tartaná a pénzügyi szolgáltatást

Nem lenne szerencsés lépés kivenni a pénzügyi és biztosítási szolgáltatásokat a kamarák mellett működő fogyasztóvédelmi jogvita rendezési fórum, a békéltető testületek hatásköréből - mondta Kiss Ervin, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) főtitkára szerdán a Budapesti Békéltető Testülettel közösen tartott sajtótájékoztatón.

Választás 2010 - Aláírásgyűjtéssel tiltakoznak egy XIII. kerületi iskola bezárása ellen

Közel háromszáz aláírást gyűjtöttek össze azok a szülők, akik petícióban tiltakoznak a XIII. kerületi Kassák Lajos Gimnázium bezárása ellen - közölte Spaller Endre, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje az MTI-vel szerdán, egyben jelezve: önkormányzati frakciójuk is támogatja az akciót.

OGY - Választási rendszer: továbbra is kérdés, arányos vagy vegyes legyen

A Fidesz-KDNP a vegyes, az MSZP és a Jobbik az arányos, azaz a listás választási rendszer kialakítását támogatja, az LMP még nem alakította ki végleges álláspontját - derült ki a választójogi reformmal foglalkozó parlamenti albizottság szerdai ülésén.

Választás 2010 - Horváth Csaba: romák nélkül nincs egységes Budapest

Miután az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) Dohány utcai székházába szervezett fórumot bombariadóval zavarták meg, azt egy étteremben folytatták, ahol Horváth Csaba úgy fogalmazott: őt riasztja Tarlós István "szebb jövője", a romákkal szembeni "furcsa hozzáállása", "homofób" nézete, a kisebbségek kirekesztésének hallgatólagos támogatása, és az is, hogy kultúra címen saját maga ízlését vagy annak hiányát akarja "ráerőltetni" az emberekre.

Választás 2010 - Tarlós: a magyar vállalkozókat kedvezőbb helyzetbe kell hozni

Tarlós István szerdán a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FVOSZ) budapesti fórumán úgy fogalmazott: az mégsem járja, hogy a magyar vállalkozók hátrányosabb helyzetben vannak, mint a külföldiek, akár az adókedvezmények szempontjából, akár az állami szubvenciók elérhetőségének tekintetében.

Választás 2010 - Tállai András: látványberuházások helyett a hétköznapokat segítő fejlesztéseket!

Tállai András erről szerdán Salgótarjánban, Székyné Sztrémi Melindával, Salgótarján fideszes polgármesterével közösen tartott sajtótájékoztatóján beszélt annak kapcsán, hogy a nógrádi megyeszékhely 141,3 millió forintot nyert el az EU önerő alapból a Kodály Zoltán Tagiskola felújításához.

Újabb idézést kapott Molnár Gyula

Újabb idézést kapott gyanúsítotti kihallgatásra Molnár Gyula, a XI. kerület polgármesterének hivatali irodájában kedden délután adták át a Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai az újabb idézést - erről Fazekas Géza, a főügyészség szóvivője tájékoztatta az MTI-t szerdán.

Az innovációs megállapodások a versenyjogba ütközhetnek

Ha két vagy több cég megállapodást köt kutatásra, fejlesztésre, akkor a költségek és a kockázat megosztásával olyan újdonság is születhet, amely másképpen elmaradna, viszont az ilyen összefonódás nem ütközhet a versenyjogba - mondta Bassola Bálint ügyvéd a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara rendezvényén szerdán Budapesten.

Az ügyész új eljárást, a védő a felmentő ítélet helyben hagyását kérte Molnár Csaba ügyében

A brókerbotrány nyomozása során ismertté vált volt rendőrtiszt, Molnár Csaba, és akkori helyettese, Bacsi János hivatali visszaélés és közokirat-hamisítás miatt indult büntetőperében a vádhatóság képviselője az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését és új eljárás lefolytatását, míg a védelem az elsőfokú, felmentő ítélet helyben hagyását kérte szerdán a Fővárosi Ítélőtáblán.

A Club Aliga és az Álomsziget ügyében is vizsgálódik Budai Gyula

A Club Aliga eladása és a Hajógyári-szigetre tervezett Álomsziget nevű projekt ügyében is vizsgálódik Budai Gyula miniszterelnöki megbízott. A politikus ezt kérdésre közölte szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, ahol elmondta, mindkét beruházással kapcsolatban elkezdték a vizsgálati anyag begyűjtését. A Club Aligával kapcsolatban körülbelül három héttel ezelőtt kaptak bejelentést egy ottani lakostól. Az Álomsziget ügyében - amelyet szintén a Gyurcsány-kormány nyilvánított nemzetgazdasági szempontból kiemeltté - ugyancsak megkeresés érkezett hozzá, és ennek alapján kértek be iratokat - közölte.