rss      tw      fb
Keres

Az Európai Bizottság szerint Bánáti Diána kinevezése szabályos

Bánáti Diána kinevezése az Európai Unióban bevett szabályoknak megfelelően történt az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) egyik fontos posztjára, és az Európai Bizottság "elégedett" az eljárással - hangoztatta szerdán Brüsszelben a testület szóvivője.

Privatizáció: alapvetően jó volt, csak gyorsabbnak kellett volna lennie

Alapvetően jó eredményt hozott az elmúlt húsz évben a privatizáció, csak gyorsabb ütemre lett volna szükség - mondta Mihályi Péter közgazdász, a Pannon Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára "A magyar privatizáció enciklopédiája" című könyvének bemutatóján szerdán Budapesten.

Meghaladhatja a nyári csúcsot a Balaton vízszintje

A hét végétől pár héten keresztül összesen Velencei-tónyi mennyiségű többletvíz érkezik a Kis-Balatonba a Zala folyón keresztül, ezért a Balaton vízszintje tovább emelkedve, pár héten keresztül meghaladhatja a nyári 125 centiméteres csúcsot.

OTP: bővülő agrárfinanszírozás, többletforrás a versenyképesség erősítéséhez

Az agrárvállalkozásoknál a tőkebevonás mértékének növelésére a termőföld jelzáloghitelezés bővítését tervezi az OTP Bank, a hitelintézet egyúttal felkészül arra, hogy a haszonbérleti jogot fedezetként elfogadhatóvá tegye, amennyiben azt az ingatlan-nyilvántartási rendszerben vagyoni értékű jogként jegyezhetik be - közölte a legnagyobb hazai pénzintézet az MTI-vel.

Megbízott vezető a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság élén

Kocsis Tünde alezredes közlése szerint a belügyminiszter szeptember 30-i hatállyal felmentette beosztásából a főkapitányi posztot betöltő Szabadfi Árpád dandártábornokot, s Takács Tibor ezredest, a szomszédos Vas megye rendészeti igazgatóját bízta meg a főkapitányi feladatok ellátásával.

PSZÁF: a pénzügyi békéltető testület a fogyasztók lehetőségét bővítené

A PSZÁF szóvivője arra reagált, hogy Kiss Ervin, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára és Baranovszky György, a Budapesti Békéltető Testület elnöke szerdán sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy nem lenne szerencsés lépés kivenni a pénzügyi és biztosítási szolgáltatásokat a kamarák mellett működő fogyasztóvédelmi jogvita rendezési fórum, a békéltető testületek hatásköréből.

Felértékelődött a hitelesség a válság nyomán

A válság miatt felértékelődött a hiteles vállalati működés, mint versenytényező szerepe. A magyar cégek honi reputációja az idén jelentősen javult, hitelesebbek külföldi hátterű versenytársaiknál - közölte a B&P Braun & Partners idei felmérésének eredményeit ismertetve.

Választás 2010 - Orbán Viktor konzultációt ígért az önkormányzatokkal az egészségügyi szolgáltatásról

A kormány az önkormányzati választás után konzultációt folytat az újonnan megválasztott helyi vezetőkkel a kórházak helyzetének rendezéséről és a színvonalas egészségügyi ellátás feltételeinek megteremtéséről - közölte Orbán Viktor újságírókkal szerdán Hatvanban a miniszterelnök szóvivőjének tájékoztatása szerint.

Választás 2010 - Papcsák bejelentése nyomán rágalmazás miatt nyomoz a rendőrség

A miniszterelnök sajtóstábja közleményben tájékoztatta az MTI-t szerdán arról, hogy az elmúlt napokban Zuglóban egy impresszum és kiadó feltüntetése nélküli újságot terjesztenek, amelyben Papcsák Ferencet hamis vádakkal illetik, és valótlanságokat állítanak személyével kapcsolatban.

FHB: lassult az árcsökkenés a lakáspiacon

Az árcsökkenést lassítja az a tény, hogy kilakoltatási tilalom van érvényben, így a lakáskínálatban nem jelennek meg a bankoknak nem pontosan fizető adósok lakásai. Ugyanakkor lényeges lakásár zuhanás nem várható, sőt az is előfordulhat, hogy a lakáspiac megélénkülésével - kezdetben - nem emelkednek majd az árak - fejtette ki a vezérigazgató.

A gazdaság fenntartható fejlődése fontosabb a készletek növelésénél

A gazdaságpolitika fókuszába az árukészletek állományának folyamatos növelése helyett a fenntartható fejlődés biztosítását kell állítani - mondta Kerekes Sándor, a Budapesti Corvinus Egyetem rektorhelyettese szerdán a Gutmann Bank által rendezett tudományos kerekaszatal-beszélgetésen, Budapesten.

Felülvizsgálja a PPP típusú sportprjekteket a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

A műszaki hiányosságok, finanszírozási gondok és üzemeltetési kockázatok miatt valamennyi PPP típusú - a köz-és magánszféra együttműködésében megvalósult - sportberuházás felülvizsgálatát elvégzi a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium - jelentette be a tárca kiemelt állami szerződéseket és támogatásokat vizsgáló államtitkára szerdán Iváncsán.

Dolgozói részvényprogram a Magyar Telekomnál

A Magyar Telekom dolgozói részvényjuttatási programot indít, amelynek keretében a társaság legjobban teljesítő munkavállalói a cég részvényeihez juthatnak.

MKSZ: járhatatlan utat választ a két nagy kereskedelmi csatorna

Járhatatlan utat választ a két nagy kereskedelmi csatorna azzal, ha pénzt kér a kábelszolgáltatóktól műsoruk továbbításáért - mondta Kéry Ferenc, a Magyar Kábelkommunikációs Szövetség (MKSZ) elnöke szerdán az MTI-nek.

A magyar moszkvai nagykövet Moszkva megye kormányzójánál

Gilyán György az MTI-nek szerdán elmondta: a találkozó témája az volt, hogy hogyan járul hozzá Magyarország az orosz állami programok megvalósításához, elsősorban a mezőgazdaság, a lakásépítés, az egészségügy, a lakásépítés, az energiahatékonyság, a tiszta víz biztosítása és a közúti infrastruktúra fejlesztése területén. A magyar diplomaták tájékoztatást adtak a kormányzónak arról is, hogy ezeken a területeken a magyar partner milyen fejlett termékeket kínál.

A NEFMI a Múzeumok őszi éjszakája elmaradásának okairól

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) az átadás-átvételkor szembesült azzal, hogy jogelődje, a Hiller István vezette Oktatási és Kulturális Minisztérium az idei költségvetésben egyáltalán nem tervezett pénzösszeget erre az évre a Múzeumok őszi éjszakájára - közölte a tárca kulturális államtitkársága szerdán az MTI-vel.

Megszorítások ellen tüntettek baloldali szerveztek

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) budapesti irodája elé szervezett magyarországi tüntetéshez - amelyen körülbelül 60-70 ember vett részt - csatlakozott az Attac Magyarország, az Európai Baloldali Párt, a Magyar Egyesült Baloldal, a Magyarországi Munkáspárt 2006, a Magyar Szociális Fórum Hálózat és a Zöld Baloldal.

Újabb bombariadó a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróságon

Huszonnégy órán belül másodszor volt bombariadó a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróságon; a tűzszerészek most sem találtak semmit - közölte a rendőrség szerdán az MTI-vel.

Félpályás útlezárással tiltakoznak a litériek

Soós Gábor - aki a Jobbik polgármesterjelöltje Litéren - az MTI érdeklődésére hangsúlyozta, hogy a politikának semmi köze a demonstrációhoz, civilként álltak ki az útra, pártlogót nem látni az autókon, és a választás után is demonstrálni fognak, ha nem érnek el eredményt.

Választás 2010 - Etnobizniszt emlegetnek a román kisebbségi választásokon

A gyulai székhelyű Magyarországi Románok Kulturális Szövetsége (MRKSZ) több ügyészségen is feljelentett nyolc olyan képviselő-jelöltet, akik románként indulnak a kisebbségi önkormányzati választásokon, jóllehet korábban magukat cigánynak vallották - közölte a szövetség elnökségi tagja sajtótájékoztatón szerdán, Gyulán.

Tovább tevékenykednek az eltiltott cégvezetők

A bíróságok az utóbbi egy évben 140 emberrel szemben mondták ki a cégvezetéstől eltiltást, ehhez képest az Opten céginformációs szolgáltató kapcsolati hálóiban a 140 eltiltott közül több olyan személyt találni, aki az eltiltás ellenére jelenleg is több másik gazdasági társaság vezető tisztségviselője - közölte az Opten az MTI-vel.