rss      tw      fb
Keres

Választás 2010 - BRFK: húsz, postaláda-feltörésből származó ajánlószelvényt adtak le Ferencvárosban

Mintegy húsz, feltehetően postaláda-feltörésből származó ajánlószelvényt adtak le Ferencvárosban az önkormányzati választás jelöltállítási időszakában, az ügyben tanúkat hallgat ki a rendőrség - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán az MTI-vel.

Index: őrizetbe vettek vesztegetés miatt legalább három volt fővárosi parkolóőrt

A Budapesti Önkormányzati Parkolási (BÖP) Kft. volt parkolóőreit szerda hajnalban vitték el a nyomozók a lakásukból. Információik szerint három parkolóőrt biztosan, de lehet hogy többet is kihallgatnak vesztegetési ügyek miatt - olvasható a portálon.

"Alternatív tervtanács" a Bécsi utcai Új Városközpont ügyében

A Bécsi utcába tervezett, Új Városközpont elnevezésű nagyberuházás megbontja a budapesti Belváros egységes városszövetét, károsítja a terület látképét, továbbá a tervek jogi problémákat is felvetnek - vélekedtek a projekt ügyében megtartott szerdai budapesti fórumon részt vevő építészek, várostervezők.

Választás 2010 - Pálffy István: a KDNP kész visszavonni a médiatörvényhez benyújtott módosító indítványait

A KDNP kész visszavonni a médiatörvényhez benyújtott módosító indítványait annak érdekében, hogy azt követően közösen adjanak be javaslatokat a Fidesszel - közölte Pálffy István országgyűlési képviselő, a párt frakcióvezető-helyettese szerdán sajtótájékoztatón Békéscsabán.

Választás 2010 - Együttműködik a székesfehérvári és a Fejér megyei önkormányzat

Az önkormányzatok közötti együttműködésben nagy erő van, ezért ha a Fidesz-KDNP jelöltjei kapnak bizalmat az október 3-i választásokon, az eddiginél lényegesen szorosabb együttműködés valósulhat meg a székesfehérvári és a Fejér megyei önkormányzat között - mondta szerdai sajtótájékoztatóján a pártszövetség városi polgármesterjelöltje és megyei közgyűlési elnökjelöltje.

Választás 2010 - Kósa: műhelymunka folyik az állami és önkormányzati feladatokról

"Ennek kapcsán mondtuk azt, hogy el lehetne azon gondolkodni, hogy például a közalkalmazottak fizetését egy az egyben fizesse a központi kormányzat" - mondta Kósa Lajos, megjegyezve, hogy Orbán Viktor felvetése tehát egyáltalán nem új. Hangsúlyozta, ez egy lehetséges kiindulópont, "csak meg kell nézni, hogy milyen feladatokat hogy veszünk át". Megerősítette, szerintük a rendszer így tovább nem működtethető.

Választás 2010 - Orbán Viktor Tiszaújvárosban

Orbán Viktor miniszterelnök szerda délután Tiszaújvárosban találkozott a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjével, Kanyok Attilával.

Konferencia az egészségpolitika új irányairól - ÖSSZEFOGLALÓ

Elkerülhetetlen az állami beavatkozás az egészségügyben, át kell térni az ellátórendszer szükségletalapú finanszírozására, be kellene vezetni a "szenvedély-, illetve a hamburgeradót", az ágazatban dolgozók Magyarországon tartására pedig az életpályamodell kidolgozása jelenthetne megoldást - ezeket a célokat fogalmazták meg a felszólalók a Gyógyuló egészségügy? című konferencián szerdán Budapesten.

Választás 2010 - A kormánypártok stabil fölényét méri a Tárki

Az előző hónapokhoz hasonlóan szeptemberben is a Fidesz-KDNP stabil fölényét mutatja a Tárki Társadalomkutatási Intézet pártpreferencia-kutatása, a kormánypártok országos szavazói bázisa továbbra is négyszerese a szocialisták táborának.

Választás 2010 - VÁLASZTÁSI ÖSSZEFOGLALÓ - 17.30

Orbán Viktor szerdán konzultációt ígért az önkormányzatokkal az egészségügyi szolgáltatásról, Kósa Lajos azt közölte, hogy pártja és szövetségesei felkészültek a vasárnapi választásra; Tarlós István szerint a magyar vállalkozókat kedvezőbb helyzetbe kell hozni, Horváth Csaba arra hívta fel a figyelmet, hogy romák nélkül nincs egységes Budapest. A Jobbik önszántukból terelné tömegközlekedésre az autósokat, míg az LMP az Alkotmánybíróságtól kéri a fővárosi szmogriadó-rendelet megszüntetését.

Czomba Sándor: cél a közfoglalkoztatás átalakítása

Egy 41 millió forintos közmunkaprogram keretében október közepétől január végéig a beregi térségben újabb száz közmunkás kezd dolgozni egyebek között a gát magasításához kapcsolódó munkán, a beregi árapasztó víztározó építési munkáinak előkészítésében. A programot az NGM közösen alakítja ki a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkóztatásáért felelős államtitkárságával, annak érdekében, hogy a programban résztvevők legalább fele roma származású legyen - tette hozzá az államtitkár.


Felfüggesztik a makói fürdőberuházás támogatását

Molnár Ágnes fejlesztési és koordinációs államtitkár közlése szerint az eddigi vizsgálatok által megállapított szabálytalanság miatt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megállítja a makói fürdőberuházás uniós támogatásának közvetítését; Buzás Péter (MSZP) polgármester szerint minden szabályos, a támogatás leállításáról semmilyen értesítést nem kaptak.

Választás 2010 - Kósa: a Fidesz és szövetségesei felkészültek

A Fidesz és szövetségesei felkészültek a vasárnapi önkormányzati választásra - közölte a nagyobbik kormánypárt ügyvezető alelnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. Kósa Lajos azt is mondta, lehet, hogy bővítik a bajba jutott lakáshitelesek megsegítését célzó nyolcpontos javaslatcsomagjukat.

BÉT - A Richter esése húzta le a BUX indexet

Vavrek Zsolt, az Equilor Befektetési Zrt. üzletkötője elmondta, hogy bár a nemzetközi piacok lefelé mozdultak el szerdán, a budapesti kereskedés hangulata pozitív volt. Nem is zárt volna mínuszban a BUX, ha a Richter nem esett volna.

Négy önkormányzatnak hárommilliárd forintot ajánl fel kórház-finanszírozásra a kormány

Négy önkormányzat - a Békés és a Hajdú-Bihar megyei, valamint a hódmezővásárhelyi és a keszthelyi - összesen 8,7 milliárd forint összegű pert indított a kormány ellen a 2006-2007. évi egészségpolitikai döntések, illetve az őket ért kár miatt, amely a kapacitáscsökkentés miatt következett be - közölte a tájékoztatón a kormányszóvivő.

Sukoró-ügy - Bajnai-titkárság: Budai ismét valótlanságot állított

A volt kormányfő titkársága szerdán az MTI-nek arra reagált, hogy a miniszterelnöki megbízott azt mondta, Bajnai Gordon és Oszkó Péter volt pénzügyminiszter mindenről tudott a sukorói kaszinóberuházást érintően.

Szerdán erősödött a forint

Szerdán délelőtt javított nemzetközi befektető hangulaton a váratlanul magas növekedést mutató szeptemberi euróövezeti üzleti hangulatindex, az euró ennek köszönhetően öt havi csúcsra erősödött a mennyiségi monetáris enyhítés kilátása által változatlanul megterhelt dollárral szemben, és a forint is ezzel párhuzamosan erősödhetett négy hónapja nem látott szintre.

Az ügyész börtönt, a védő felmentést kért a korrupcióval vádolt ügyész perében

A vádbeszéd szerint a most 31 éves vádlott ügyészi kinevezése után néhány hónappal már sorozatosan követte el a korrupciós cselekményeket. Pénzért közbenjárt ügyek "elsimítása" érdekében, így például azért, hogy vádlottak ne kerüljenek börtönbe vagy letartóztatottak kikerüljenek onnan, és ezzel minősített vesztegetést, bűnpártolást és más súlyos bűncselekményeket valósított meg, melyek miatt halmazatban akár 15 év szabadságvesztés is kiszabható.