rss      tw      fb
Keres

Megállt a bérleti díj csökkenése a „B” kategóriás iroda piacon

A „B”kategóriás irodák bérleti díjainak két éve tartó csökkenése négyzetméterenként havi 7 eurónál stabilizálódott, ez 3 euróval kisebb a 2 évvel ezelőtti fajlagos díjnál - közölte az Indotek Group az MTI-vel csütörtökön.

Alig változott a forint árfolyama

A forint jegyzése kora reggel 277,57 az euróval szemben az éjszakai 277,13 forint után. A dollárt 203,27 forinton jegyzik a szerda esti 203,29 forinttal szemben, a svájci frank jegyzése pedig 208,70 forint 208,30 forint után.

Lapszemle: októberben alakul meg a cigányügyi tárcaközi bizottság

Októberben alakul meg a Társadalmi Felzárkózási és Cigányügyi Tárcaközi Bizottság, amelyet a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár "legfontosabb munkaeszközének" nevezett

Lapszemle: megrogyott a védvonal Edelényben

Az edelényi, Bódva melletti gát állapota most rosszabb, mint a májusi és júniusi rekordméretű árvíz előtt volt, a helyiek félnek az őszi esőzésektől, a polgármester szerint ebben a helyzetben a tavaszinál kisebb áradás is katasztrófát okozhat - írta a Népszabadság csütörtökön.

Választás 2010 - Ügyeletet tartanak az okmányirodák a hét végén

Ügyeletet tartanak a fővárosi okmányirodák szombaton és a választás napján, vasárnap is, hogy a lejárt személyi okmányok helyett újat kérhessenek a választópolgárok, ez ne lehessen akadálya a szavazásnak.

Lapszemle: álukrán jelölteket is toboroznak

Szerte az országban egy Miskolcon bejegyzett, Kijevi Rusz Egyesület nevű jelölőszervezet foglalkozik álukrán jelöltek indításával

Október helyett tavasszal lesz diákparlament

Október helyett jövő tavasszal rendezik meg az Országos Diákparlamentet, az oktatási államtitkárság azért döntött a halasztás mellett, hogy már részletes tájékoztatást tudjon adni az új közoktatási törvényről.

Lapszemle: fogyatékos szavazati jog

Magyarországon választások lesznek, s a nagykorú állampolgárok között becslések szerint hetvenezer olyan személy is van, akik jól tudnak tájékozódni, értik az őket körülvevő világot, csak valamilyen okból gondnokság alá helyezték őket, így ki vannak zárva a parlamenti és helyhatósági választásokból

Lapszemle: egyre kevesebb a lakástámogatás

Az idén már a korábbinál jóval kevesebb pénzbe kerül a költségvetésnek a támogatott lakáshitelek finanszírozása

Lapszemle: kalapács alatt az egyik vezető fóliagyártó

Felszámolás alá került a magyarországi autó- és elektronikai gyártóknak, építőipari és mezőgazdasági cégeknek polietilénfóliákat gyártó Mídász Műanyaggyártó Kft. - írta a Napi Gazdaság.

Lapszemle: egyéni indítvány az ügyészség kormány alá rendeléséről?

Egyéni képviselői indítványként vinné az Országgyűlés elé a Fidesz az ügyészség kormány alá rendeléséről szóló törvényt, így kerülve ki a szakmai szervezetekkel való egyeztetési kötelezettséget - írta a Népszava csütörtökön.

Választás 2010 - Vona Gábor: senki ne becsülje le az önkormányzati választás tétjét!

Vona Gábor a párt lakossági fórumán úgy fogalmazott: a korrupciónak nagy része Magyarországon nem a parlamentben történik, ez tévedés, ott csak megbeszélik "az egyes képviselők a folyosón, hogy hogyan fognak pénzt lopni, de valójában a pénzek nagy része önkormányzati és megyei szinten tűnik el." Október 3-án dönthetünk, hogy meg akarjuk-e ezt a folyamatot állítani - tette hozzá.

Választás2010 - Semjén Zsolt: Kalocsán változásra van szükség

Kalocsán változásra van szükség, mert a liberális elveket valló jelenlegi polgármester nehezen tudna együttműködni a jelenlegi kormánnyal - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerdán Kalocsán.

Magyar is van az év díjazott EP-képviselői között

Az MSZP-s Herczog Editet is kitüntették idén az év európai parlamenti képviselője díjjal, amelyet az EP Parliament Magazine című kiadványa gondoz.

Három nap alatt lejegyezték az RFV kötvényeket

A várakozásoknál hamarabb, három nap alatt lezárult az RFV 10,44 százalékos fix kamatozású, névre szóló, nyilvánosan forgalomba kerülő kötvényeinek jegyzése - közölte az Equilor Befektetési Zrt. szerdán az MTI-vel.

Orbán Viktor: ősszel is a változtatás mellett kell dönteni

A miniszterelnök úgy fogalmazott: ha a választók áprilisban úgy döntöttek, hogy változtatni kell, akkor jók a remények arra, hogy nem akarnak félúton megállni.

Bánáti Diána cáfolja, hogy a GM növények mellett lobbizna

Bánáti Diána, a Központi Élelmiszer-tudományi Kutató Intézet (KÉKI) főigazgatója az MTI-nek szerdán cáfolta azokat az állításokat, amelyek szerint a génmódosított (GM) növények mellett lobbizna.