rss      tw      fb
Keres

Átadták az Idősbarát Önkormányzat Díjakat

Átadták az Idősbarát Önkormányzat Díjakat csütörtökön a Parlamentben, az elismerésben hat képviselő-testület részesült az idősek életminőségének javításért. A hetedik alkalommal kiosztott díjat a III. kerület, Győr, Kaba, Nagykőrös, Pest megye és Pitvaros önkormányzata nyerte el. A díjjal egy-egymillió forint pénzjutalom és egy réztábla jár.

Felfüggesztett börtönt kapott a korábbi határrendész

Jogerősen egy év, végrehajtásában két esztendőre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla azt a korábban határrendészként szolgáló férfit, aki két éve egy sapka ellopása miatt megbilincselt két gyereket, majd Makótól 13 kilométerre kirakta őket a kocsijából.

Választás 2010 - Orbán: vasárnap a kormány munkáját is értékelik a szavazók

Orbán Viktor szerint a vasárnapi önkormányzati választás egy véleményező, értékelő szavazás lesz, "ilyenkor ugyan helyi ügyekről döntünk, de szavazunk javarészt a kormányról is". A miniszterelnök csütörtökön Nyíregyházán ennek kapcsán arról is beszélt, hogy a kabinet a kormányoldal jelöltjeinek nagyarányú győzelme esetén tudja a változtatások terén elkezdett munkát még gyorsabban folytatni.

Bernáth Ildikó: a fogyatékossággal élők helyzetének javításához szükség van a civil szervezetekre

Mindenképpen együtt kell működnie a kormányzatnak a civil szervezetekkel a fogyatékossággal élők helyzetének javításáért, foglalkoztatottságuk növeléséért - mondta Bernáth Ildikó fogyatékosságügyi miniszteri biztos egy nemzetközi szemináriumon csütörtökön Budapesten.

Betegség miatt lemondta szlovákiai programját Kövér László

Egészségügyi okok miatt lemondta a következő napok programját Kövér László házelnök, így nem utazik Szlovákiába - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön Altorjai Anita, az Országgyűlés sajtófőnöke.

Választás 2010 - Botka László előnyét mérte Szegeden az Innoratio Kutatóintézet

A biztos szavazó pártválasztók 54,62 százaléka Botka Lászlót, az MSZP - Összefogás Szegedért, 41,15 százaléka pedig B. Nagy Lászlót, a Fidesz szegedi polgármesterjelöltjét támogatná a vasárnapi önkormányzati választáson az Innoratio Kutatóintézet Nonprofit Kft. által szeptember 10-e és 23-a között készített felmérés szerint - közölte Rácz Attila kutatási igazgató csütörtökön a csongrádi megyeszékhelyen.

Teljes követelését megkapta peren kívüli egyezségként a keszthelyi kórház

Az előző kormány ellen pert indító önkormányzatok közül egyedüliként követelése teljes, 650 millió forintos összegét megkapta kártérítésként a keszthelyi Városi Kórház az új kormányzattól - tájékoztatta a város polgármestere csütörtökön az MTI-t.

Nem lehet visszaható hatállyal megakadályozni az áthárított áfa levonását

Az új magyar áfa-törvény hatályba lépése előtt elvégzett építési munkákhoz kapcsolódóan az áthárított áfa levonásának megakadályozása ellentétes az uniós joggal - mondta ki csütörtöki ítéletében a luxembourgi székhelyű Európai Bíróság.

Választás 2010 - Jobbik-hirdetés - A kisebbségi ombudsman szerint jogszerűen járt el az OVB és a két közmédium

A kisebbségi ombudsman szerint az Országos Választási Bizottság (OVB) és a sugárzást megtagadó két közmédium is a hatályos törvények alapján járt el a Jobbik kampányfilmjével kapcsolatban; Kállai Ernő úgy véli, a Legfelsőbb Bíróság feloldhatja a két vonatkozó szabályozás közötti ellentmondást.

Újabb fogyasztóvédelmi bírságokat szabott ki biztosítókra a PSZÁF

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) 7 biztosítóra, 9 határozatban összesen 1,1 millió forint bírságot szabott ki a fogyasztóvédelmi szabályok megsértése miatt - a határozatok csütörtökön kerültek fel a felügyelet honlapjára.

Választás 2010 - Hatékonyabb műemlékvédelmet kér az LMP

A Veres Pálné Gimnázium épületének részeleges bontása ellen szólalt fel az LMP, amely egyúttal hatékonyabb műemléki védelmet is kér a főváros épített örökségének megóvása érdekében.

Új uniós stratégia: nagyobb hangsúly a zöldenergián és a munkahelyteremtésen

A Magyarország számára létfontosságú beruházásokra is kitér az EU hosszú távú energiastratégiájáról szóló európai parlamenti (EP-) előterjesztés - állapította meg a szakbizottsági vita után, csütörtökön közzétett nyilatkozatában Gyürk András, a Fidesz EP-delegációjának vezetője.

MNB: A háztartások nettó devizatörlesztők augusztusban

Az előző hónaphoz hasonlóan a háztartások forintban nettó hitelfelvevők devizában nettó törlesztők voltak - jelentette a hitelintézetek összevont mérleg alapján csütörtökön a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

A külkereskedelmi aktívum további csökkenését várják az elemzők

Elemzők szerint egész évben megmaradhat a külkereskedelmi aktívum, amely ugyanakkor tovább csökkenhet a következő hónapokban az export csökkenése és a belső kereslet várható kismértékű élénkülése miatt.

Választás 2010 - Hirtelen megnőtt az új lakosok száma két zalai kistelepülésen

Mester László, a Zala Megyei Területi Választási Iroda vezetőjének jogi helyettese elmondta: Lendvajakabfa és Sénye települések körjegyzői jelezték, hogy nagy mértékben emelkedett az állandó lakosok száma. Csupán tájékoztatást kaptak erről, konkrét beadványt, kifogást eddig senki nem terjesztett elő.

Alig változott a forint

Szűk sávban mozog a forint árfolyama, az eurót 277,35 forinton jegyezték délelőtt háromnegyed tízkor a bankközi kereskedelemben a szerda délutáni 276,91 forint után, a nap folyamán is csak kismértékű ingadozás várható a kereskedők szerint.

Létrejött a Társadalmi Felzárkózási és Cigányügyi Tárcaközi Bizottság

A kormány a cigányság és a mélyszegénységben élő személyek életkörülményeinek, társadalmi helyzetének javítása, valamint társadalmi integrációjának elősegítésére irányuló kormányzati tevékenység összehangolása érdekében létrehozta a Társadalmi Felzárkózási és Cigányügyi Tárcaközi Bizottságot (TFCTB).

Az MVM lesz a magyar vállalat az AGRI gázvezeték projektcégében

A Magyar Villamos Művek Zrt.-t (MVM) jelölte ki a magyar kormány az Azerbajdzsán-Grúzia-Románia gázszállító rendszer (AGRI) megvalósítását előkészítő azeri-grúz-román vegyesvállalathoz való csatlakozásra - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az MTI kérdésére csütörtökön.

Lakos Imre szerint jogilag rendezett az ingatlanátruházás

Lakos Imre szerint jogilag teljesen rendezett annak az ingatlanátruházásnak az ügye, amellyel kapcsolatban hivatali visszaélés miatt gyanúsítottként hallgatta meg a Központi Nyomozó Főügyészség; Újbuda alpolgármestere erről a TV2 Mokka című műsorában beszélt csütörtökön.

Lassult az export növekedése júliusban

A külkereskedelmi mérleg többlete júliusban 241 millió euróra csökkent az egy hónappal korábbi 564 millióról, mert az export növekedési üteme 24,5 százalékról 17,7 százalékra lassult, miközben az import növekedése mindössze 0,1 százalékponttal mérséklődött és az exportnál dinamikusabban, 20,8 százalékkal nőtt.

Lapszemle: milliárdos pályázat a horvát-magyar határ aknamentesítésére

Hárommillió euró, azaz csaknem egymilliárd forint elnyerésére adott be európai uniós pályázatot Horvátország és Magyarország a horvát-magyar határ egy részének aknamentesítésére - írta csütörtökön az Új Dunántúli Napló.

Tovább csökkent a gyorsulási irányadó szeptemberben

A Világgazdaság és az Ecostat közös mutatószáma, a gyorsulási irányadó (GYIA) 0,22 százalékkal maradt el szeptemberben - szezonálisan kiigazítva - az előző havi szinttől, közölték a készítők az MTI-vel csütörtökön.