rss      tw      fb
Keres

Lezárta a Magyarország ellen is indított eljárást az Európai Bizottság

Lezárta az Európai Bizottság azt a Magyarország és kilenc másik EU-tagállam ellen indított szabálysértési eljárást, amellyel a munkavállalókat a túlzott mértékű mesterséges optikai sugárzástól védő, európai uniós jogszabály maradéktalan betartását célozták meg.

Választás 2010 - Tarlós fél-egy év alatt rendet tenne a közterületeken

A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje szerint fél-egy év alatt rendet lehetne tenni a budapesti aluljárókban és más közterületeken. Tarlós István csütörtökön, az MTI-nek azt mondta, a főváros frekventált aluljáróit a máltai szeretetszolgálat és más civil szervezetek gondozásába adnák.

Helsinki bizottság: jogszerűen tagadták meg a Jobbik kampányvideójának leadását

A Magyar Helsinki Bizottság szerint a közszolgálati médiumok jogszerűen tagadták meg a Jobbik kampányvideójának leadását, mert az etnikai hovatartozás és a bűnelkövetés között szoros összefüggést sugalló "cigánybűnözés" kifejezés több százezer ember méltóságát sérti, és alkalmas a gyűlöletkeltésre - közölte a jogvédő szervezet csütörtökön az MTI-vel.

Bemutatták Brüsszelben a rászoruló családokat segítő dán-magyar modellprogramot

Bemutatták csütörtökön az Európai Parlament brüsszeli székházában a Nem vagy egyedül modellprogramot, amely a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és dán egyházi hátterű segélyszervezetek - a Velux Alapítványok és a DanChurchAid - együttműködésében a veszélyeztetett családok társadalmi visszailleszkedését segíti, immár három éve.

Zöldmezős beruházással új gyárat épít a Knorr-Bremse Kecskeméten

A Knorr-Bremse Magyarország Kft. 4,5 milliárd forintos beruházással a régi gyáregysége mellett, zöldmezős beruházással új gyárat kíván felépíteni 2011-ben - jelentette be Kecskeméten Lepsényi István, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. vezérigazgatója csütörtökön Kecskeméten.

Választás 2010 - MSZP: nem hagyjuk, hogy összevonják a fővárosi kerületeket!

Az MSZP főpolgármester-jelöltje a Molnár Gyula újbudai polgármesterjelölttel közösen tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, a Fidesz azért akarja felszámolni az önkormányzatiságot, mert nem akar a kormánynak olyan ellensúlyt, amelyet ma a helyi önkormányzatok jelentenek.

Polgármesterek randevúja - Rácz Róbert és Kósa Lajos szerint változásra van szükség az állam és az önkormányzatok viszonyában

Új egyezségre, gyökeres változásra van szükség az állam és az önkormányzatok viszonyában - erről Rácz Róbert és Kósa Lajos fideszes politikus beszélt csütörtökön Debrecenben, a Városi Polgármesterek Randevúja elnevezésű rendezvényen.

OGY - A képviselők már nem interpellálhatják az új legfőbb ügyészt

A legfőbb ügyész jogállásának változtatását is érintő alkotmánymódosítást nyújt be a kormány a héten az Országgyűlésnek. A tervezet szerint a legfőbb ügyész nem lenne interpellálható a parlamentben, illetve kétharmados többséggel választanák meg a képviselők. Kérdést ugyanakkor továbbra is intézhetnek majd hozzá a honatyák.

A kárpátaljai magyar pedagógusszervezet szerint diszkriminál a felvételi rend

A Kárpátaljai Magyar Pedagógus Szövetség (KMPSZ) diszkriminatívnak tartja a 2011. évi ukrán felsőoktatási felvételi rend tervezetét, amely továbbra sem teszi lehetővé az emelt szintű érettségit az oktatás nyelvéből a nemzetiségi iskolák végzősei számára – írta csütörtökön megjelent számában a beregszászi Kárpátalja című hetilap.

A hamisítások miatti kár 900 milliárd dollárra tehető

Dinamikusan nő a világban a "hamisítási ipar": az okozott kár az idén 900 milliárd dollárra tehető, szemben a 2007. évi 250 milliárd dollárral - mondta Simándi Andrea, a Simándi Bird&Bird ügyvédi iroda vezetője csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Választás 2010 - Orbán: a munkanélküliség sem adhat okot a bűnözésre

Orbán Viktor szerint a munkanélküliség sem adhat okot a bűnözésre, a törvényeket mindenkinek be kell tartania, függetlenül származásától vagy szociális helyzetétől, ezért a kormány az új munkahelyek létrejöttéig is garantálja a védelem jogát az embereknek.

Megrongálták a Kun Emlékhelyet Karcag határában

Feljelentést tesz Karcag önkormányzata a rendőrségen amiatt, hogy ismeretlenek megrongálták a helyhatóság tulajdonában lévő Kun Emlékhely alkotásait - közölte a város jegyzője csütörtökön az MTI-vel.

Választás 2010 - Nem mindenki szavaz ugyanott, ahol korábban

Az "újrarajzolt" egyéni választókerületek és megszűnt szavazókörök miatt nem minden választópolgár szavaz ugyanott, ahol korábban, ezért célszerű még indulás előtt ellenőrizni az értesítőn, hová is kell menni szavazni.

Az ágazati monitoringrendszerek fejlesztését javasolja az ÁSZ

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a közfeladatok ellátása kapcsán azt javasolja a kormánynak, hogy gondoskodjon a célok meghatározását és azok teljesítésének értékelését megbízhatóan támogató mutató- és mérőszámok, valamint információs rendszer kialakításáról.

A képviselők már nem interpellálhatják az új legfőbb ügyészt

A legfőbb ügyész jogállásának változtatását is érintő alkotmánymódosítást nyújt be a kormány a héten az Országgyűlésnek. A tervezet szerint a legfőbb ügyész nem lenne interpellálható a parlamentben, illetve kétharmados többséggel választanák meg a képviselők. A Közigazgatási és Igazságügyi minisztérium honlapján olvasható a tervezett alkotmánymódosítás szövege, amelyet az MTI információi szerint a kormány szerdai ülésén hagytak jóvá.

MNB: 398 millió euró többlet a második negyedévi folyó mérlegben

A folyó fizetési mérleg a második negyedévben szezonális kiigazítással 398 millió euró, korrekció nélkül 418 millió euró többlettel zárt - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön. A többlet 30 millió euróval kevesebb az első negyedévinél de 2,5-szöröse a tavaly második negyedévi 161 milliárdnak.

LMP-közlemény: Mikor válnak végre nyilvánossá a Kocsis-iratok?

Kifogással fordult a Fővárosi Bírósághoz a Lehet Más a Politika, mert anélkül, hogy a bíróság ennek bármilyen indokát adta volna – újabb négy hónapra halasztotta az LMP és az MVM közötti perben a tárgyalást. Az újabb halasztás a közérdekű adatok megismerése ügyében szokásos soron kívüli eljárás lefolytatását akadályozza.

A lobbizás átfogó szabályozását sürgeti a Transparency International

A közhatalmi döntéshozatal, így a jogalkotás átláthatósága és hatékonysága érdekében a Transparency International Magyarország (TI) javasolja a lobbizás átfogó szabályozását, valamint a jogszabályok előkészítése során keletkezett hatástanulmányok teljes körű nyilvánosságra hozatalát - írta a nemzetközi szervezet az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

GVH: tízmillió forint büntetés az ATV-n sugárzott "betelefonálós" játékának

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 10 millió forint bírságot szabott ki a TeleMedia InteracTV Produkciós Kft.-re, mivel a cég az ATV televíziós csatornán a 2009 második félévében sugárzott "Többet ésszel" elnevezésű játék kapcsán "agresszív, tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot valósított meg" - közölte a versenyhivatal csütörtökön az MTI-vel.

Banki csalás miatt előzetesbe került három férfi Budapesten

Folytatólagosan elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalás, valamint közokirat-hamisítás elkövetésének gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyeztek három férfit, akik hamis személyi igazolványokkal hiteleket vettek fel egy banktól Budapesten - közölte a rendőrség csütörtökön a honlapján.

Magas túljegyzés, megemelt értékesítés a 12 hónapos kincstárjegy aukción

Kiemelkedően magas túljegyzésre 5 milliárd forinttal megemelte a 12 hónapos diszkont kincstárjegy értékesítését az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) a csütörtöki aukcióján. Az átlaghozam mind a szerdai másodpiaci referencia hozamhoz, mind a két héttel ezelőtti aukcióhoz képest csökkent.

Rovásírással ragasztották le a helységnévtáblák román feliratát Csíkszeredában

A csíkszeredai hatóságok nyomozást indítottak annak ügyében, hogy ismeretlen tettesek rovásírásos városnév-felirattal takarták el a székelyföldi város be- és kijáratánál található névtáblák román feliratát - adta hírül a csütörtöki helyi magyar sajtó.