rss      tw      fb
Keres

Szapáry: lesz új IMF-hitel

Új, elővigyázatossági hitelmegállapodást kötne a kormány a Nemzetközi Valutalappal (IMF) 2011-re - nyilatkozta az fn.hu-nak Szapáry György, a miniszterelnök főtanácsadója.

Költözések, 2010. június 28-29

Akik költöznek: Az APEH-elnök – Az országos rendőrfőkapitány – A Dunántúli  Regionális Vízmű vezérigazgatója – Az Állami Számvevőszék elnöke és alelnöke – A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnöke – a köztársasági elnök (és „az ezeréves alapokon nyugvó magyar nemzet” alkotmánya és a Mindenható)
Akik bizonyára költözni fognak
: Az Európai Bíróság magyar bírája – A Nemzeti Kulturális Alap elnöke

Eddig 80 ezren vetették fel magukat a kisebbségi választási jegyzékbe

Egy hét alatt 22 ezerrel nőtt azoknak a száma, akik jelezték a lakóhelyük szerinti jegyzőnél, hogy részt kívánnak venni a települési kisebbségi önkormányzati képviselők októberi választásán. A határidő lejárta előtt valamivel több mint két héttel már 80 ezren szerepelnek a kisebbségi választói jegyzékekben az Országos Választási Iroda (OVI) adatai szerint.

Öt százalékkal nő az importgáz ára - Világgazdaság

Július 1-jétől 20 dollárral, 380 dollárra nő az Oroszországból importált gáz ezer köbméterének ára a forint gyengülése miatt - írja szerdán a Világgazdaság.

Végéhez közeledik a Hunvald-nyomozás - Magyar Nemzet

A lapnak Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője elmondta, ez nem jelenti azt, hogy napokon belül lezárulhat a vizsgálat, hiszen a keletkezett dokumentumok rendezése és az iratismertetés hetekig, sőt hónapokig is elhúzódhat.

Online várják a 2006 augusztusi tűzijátékban megsérültek kárpótlási igényeit - Népszabadság

Várhatóan a mai naptól lesz elérhető a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium honlapján az a link, amelyen keresztül a 2006. augusztus 20-i tűzijátékon sérülést, maradandó testi károsodást szenvedett személyek kárpótlási igényüket jelezhetik az államnak - írja szerdai számában a Népszabadság.

Éjfélig további két miniszter nyilatkozott vagyonáról

Kedd éjfélig kellett nyilatkozni a nem parlamenti képviselő minisztereknek vagyoni helyzetükről; kedd délután fél ötig a négy érintett miniszterből egyedül Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter vagyonnyilatkozata lett nyilvános; éjfélig további két tárcavezető - Pintér Sándor és Réthelyi Miklós - vagyoni helyzete is olvasható a honlapon.

Martonyi János külügyminiszter vagyonnyilatkozata nem került fel éjfélig az igazságügyi minisztérium honlapjára.

Elszállították a Margit hídnál talált lövedékeket

A tűzszerészek elszállították a Margit híd pesti hídfőjénél kedd este talált második világháborús lövedékeket; a rendőrség a környék lezárását feloldotta - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel.

Államfőválasztás - Gratulált Schmittnek az Európai Parlament elnöke és a néppárti EP-frakcióvezető

Hasznosnak mondta Magyarország számára Schmitt Pál államfővé választását Jerzy Buzek, az Európai Parlament (EP) elnöke keddi nyilatkozatában. Joseph Daul, az Európai Parlament néppárti frakciójának vezetője Magyarország és Európa érdekeinek előmozdítása érdekében végzett eddigi tevékenységét emelte ki Schmitt Pál érdemei közül az új köztársasági elnöknek kedden írt gratuláló üzenetében.

A Klubrádió érvényesnek tartja az új frekvenciára kötött szerződést

Annak ellenére, hogy az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) még nem ellenjegyezte a Klubrádió frekvenciaszerződését, a rádió tulajdonosa érvényesnek tartja. A hatóság részéről azért maradt el az aláírás, mert az öttagú testület a választások óta csonka, így nem tud a kérdésben dönteni - mondta Szalai Annamária, a testület Fidesz által delegált tagja az MTI-nek.

Rogán Antal: az őszre kész a devizahiteleseket segítő csomag

A fideszes honatya részleteket nem mondott a csomagról, csupán annyit közölt, hogy az átlag állampolgárokat segítenék meg, nem pedig a nagy összegű hitelt felvevőket. "Egy 120 millió forintos hitelt felvevő adósra nem vonatkozna a lehetőség" - mondta a fideszes képviselő. Szerinte meghatároznak majd egy limitet, ami felett nem lehetne élni a segítséggel.

Az épített örökség harmada veszélyben lehet Magyarországon

Az épített örökség 36 százaléka lehet veszélyben Magyarországon, az érintett épületek megmentéséhez nemcsak pénzre, hanem arra is szükség van, hogy megtaláljuk megfelelő funkcióikat - mondta a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) elnökhelyettese kedden az MTI-nek.

Visszakerültek az önkormányzatokhoz a hipával kapcsolatos feladatok

Visszakerültek a helyi iparűzési adóval (hipa) kapcsolatos feladatok június 29-ével az önkormányzatokhoz, az utóbbiak azonban segítséget kaphatnak az adók beszedéséhez az adóhatóságtól, ha ennek szükségét érzik.

Ismét határozatképtelen volt az EU a génkezelt növények ügyében

Helyszíni források szerint Magyarország, Lengyelország, Ausztria, Lettország, Litvánia, Görögország, Ciprus, Luxemburg és Szlovénia mind a hat érintett kukoricaféle beengedésére nemmel voksolt, de egyes termékek esetében Olaszország, Franciaország és Málta is csatlakozott ehhez a csoporthoz.

Karácsony Mihály: nem hírtelevízió, hanem turisztikai televíziós csatorna készül

Egy Magyarország értékeit, utazási célpontjait bemutató, "patrióta szellemű" turisztikai televíziót készítenek - mondta Karácsony Mihály, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumi elnöke kedden az MTI-nek, s egyben határozottan cáfolta a Magyar Nemzet keddi számának azon információját, mely szerint az alapítvány egy baloldali hírtelevíziót indítana.

Felmentését kérte Harsányi László, az NKA elnöke

A kormány múlt héten döntött arról, hogy a magyar kulturális szféra fő finanszírozójának számító NKA idei költségvetéséből 2 milliárd forintot zárol.

Király Júlia: a bankadó csökkenti a bankok a tőke- és likviditási tartalékát

A banki különadó bevezetése, és különösen annak mértéke mindenképpen csökkenti a bankok a tőke- és likviditási tartalékát, ezzel pedig a bankrendszer "sokkellenálló" képességét - mondta Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke az MTI-nek kedden abból az alkalomból, hogy várhatóan még a héten megszületik erről a kormány döntése.

A Levegő Munkacsoport fokozná a k+f+i támogatását

Az államháztartási hiány csökkentésére irányuló intézkedések közül egyértelműen elhibázott, hogy a kormány 16 milliárd forint támogatást vonna el a Kutatási és Technológiai Innovációs Alaptól - hangsúlyozza a Levegő Munkacsoport, egyben sürgeti a döntés felülvizsgálatát, a kutatás-fejlesztés és az innováció támogatásának fenntartását és fokozását.

Kulcsár-ügy - Fél év múlva kezdődhet újra az elsőfokú büntetőper

A leghamarabb fél év múlva kezdődhet újra a Kulcsár-ügy elsőfokú büntetőpere a Fővárosi Bíróságon (FB), de ha az ügyészség módosítja a vádat, akkor az újabb kiadatási eljárás, illetve szakértői vélemények miatt akár egy évet is késhet a per megkezdése - tudatta Frech Ágnes, az FB kollégiumvezetője kedden közleményben az MTI-vel.

ENSZ: Jól jövedelmez az emberkereskedelem

A nőkkel és gyermekekkel folytatott emberkereskedelem Európában tavaly 2,5 milliárd eurót jövedelmezett, a prostitúcióra és gyermekmunkára kényszerítettek száma évente ötven százalékkal növekszik - jelentette az ENSZ illetékes szerve kedden.