rss      tw      fb
Keres

LMP: pártkatona kerül az APEH élére

Az LMP szerint az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) Szikora János vezetése alatt rontotta az adózási morált, a párt azonban kifogásolja, hogy Vida Ildikó személyében "pártkatona" kerül az adóhatóság élére.

OGY - Krónika - 6. rész (innováció, "tanyatörvény", szélerőművek)

A képviselők hétfőn egyebek mellett az innovációs alap csökkentéséről, egy új "tanyatörvényről", továbbá egy két évvel ezelőtti bűncselekményről, valamint a szélerőművek és a gázártámogatás jövőjéről kérdezték a kormány képviselőit.

OGY - Domokos László az Állami Számvevőszék új elnöke

Megválasztotta Domokos László fideszes országgyűlési képviselőt az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnökévé hétfőn a parlament. Az ÁSZ alelnöke Warvasovszky Tihamér, Székesfehérvárnak az MSZP, az SZDSZ és a Fehérvári Polgárok Egyesülete támogatásával megválasztott polgármestere lett.

OGY - Domokos László az Állami Számvevőszék új elnöke

Megválasztotta Domokos László fideszes országgyűlési képviselőt az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnökévé hétfőn a parlament. Az ÁSZ alelnöke Warvasovszky Tihamér, Székesfehérvárnak az MSZP, az SZDSZ és a Fehérvári Polgárok Egyesülete támogatásával megválasztott polgármestere lett.

A Költségvetési Tanács nem javasolja az államháztartási törvénymódosítás elfogadását

Nem javasolja a két kormánypárti képviselő által benyújtott, az államháztartási törvényt módosító törvényjavaslat elfogadását a Költségvetési Tanács, mivel az véleményük szerint rontaná az államháztartás átláthatóságát - mondta Kopits György, a tanács elnöke hétfőn sajtótájékoztatón.

A Költségvetési Tanács nem javasolja az államháztartási törvénymódosítás elfogadását

Nem javasolja a két kormánypárti képviselő által benyújtott, az államháztartási törvényt módosító törvényjavaslat elfogadását a Költségvetési Tanács, mivel az véleményük szerint rontaná az államháztartás átláthatóságát - mondta Kopits György, a tanács elnöke hétfőn sajtótájékoztatón.

Egyelőre nem vizsgálja a Duna Televíziót felügyelő közalapítvány a külső gyártású produkciók szerződéseit

Csak az időt húzza a Hungária Televízió Közalapítvány a produkciós irodákkal kötött szerződések ügyében - mondta a kuratóriumi ülés után Szabó László, a közalapítvány kuratóriumának Fidesz által delegált tagja hétfőn az MTI-nek. Az MSZP által a kuratóriumba delegált Halák László szerint viszont Szabó súlyos vádakkal illette a Duna Televízió felelős vezetőit. A két testületi tag elmondta: a kuratórium egyelőre nem vizsgálja a Szabó László által sajtótájékoztatón ismertetett, több száz millió forintról szóló szerződések körülményeit.

Hankiss Elemér: egyszerre van szükség határozott vezetésre és önkorlátozásra

Hankiss Elemér egyetemi tanár szerint Magyarországon a kétharmados parlamenti többséggel elvben megnyílt a lehetőség a gyors változásra, ennek azonban megvannak a maga komoly veszélyei; a kormányzat részéről egyszerre van szükség határozott vezetésre és önkorlátozásra.

Civil tiltakozás a Velencei-tó kapuja projekt megvalósítása ellen

Az Európai Unió által 1,5 milliárd forinttal támogatott Velencei-tó kapuja projekt megvalósítása ellen tiltakoznak civil szervezetek: az Angelika Természetvédő Egyesület aktivistái más szervezetekkel összefogva figyelemfelkeltő demonstrációt tartanak a közeljövőben, és akár élőlánccal is megakadályozzák, hogy a beruházás megkezdődjön - jelentette ki a szervezet elnöke, Szigeth Gábor az MTI-nek hétfőn.

Leminősítette a MÁV-ot a Moody's

Leminősítette a MÁV Zrt. eddig is befektetési szint alatti - spekulatív - cégosztályzatát hétfőn a Moody's Investors Service, arra a véleményére hivatkozva, hogy a magyar vasúttársaság likviditási helyzete jövőre romlani fog.

Szólásszabadság - Pelczné Gáll Ildikó európai normákat szorgalmaz

Fontos, hogy a szólásszabadságra európai normákat állapítsanak meg, és a tagállamok legyenek elszámoltathatók - vélekedett Pelczné Gáll Ildikó fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében, amelyben az EP kulturális és oktatási bizottságának legutóbbi üléséről, az általa ott mondottakról számolt be.

A hibás talajgazdálkodás is felelős a somogyi károkért

A felelőtlen talajgazdálkodás is okolható a csapadékos időjárás miatti rendkívüli somogyi károkért Tóth István, a somogyi növény- és talajvédelmi igazgatóság vezetője szerint.

OGY - Krónika - 5.rész (népességfogyás, egészségügy, Afganisztán)

A népességfogyás megállításáról, az egészségügyi készletgazdálkodási intézetről, az afganisztáni magyar szerepvállalásról és a regionális közlekedési irodákról volt szó többek között az azonnali kérdések és válaszok órájában hétfőn a parlamentben.

Nőtt az Egészségbiztosítási Alap hiánya

Az első öt hónapban az időarányosan tervezetthez képest 13 milliárd forinttal nagyobb hiány a kiadásoknak a bevételek növekedését meghaladó emelkedéséből adódott.

Duna Televízió: nincs szerződése a csatornának közvetítő cégekkel

A Duna Televízió Zrt.-nek semmiféle közvetítő céggel nincs szerződése - reagált hétfőn rövid közleményben a csatorna szóvivője Szabó Lászlónak, a televíziót felügyelő Hungária Televízió Közalapítvány Fidesz által delegált tagjának korábbi kijelentésére. Szabó László hétfőn sajtótájékoztatón ismertette, hogy a televízió két produkció esetében közvetítői szerepet játszó cégeken keresztül adta tovább megrendeléseit, így több százmillió forint juthatott ki a Duna Televízióból.

Winkler Tamás lett a DRV vezérigazgatója

Winkler Tamást, a pécsi vízszolgáltató Tettye Forrásház Zrt. vezérigazgatóját választotta vezérigazgatónak a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV) közgyűlése hétfőn - közölte a pécsi polgármesteri kabinetiroda az MTI-vel.

Szentpétery Kálmán a Szerencsejáték Zrt. új elnök-vezérigazgatója

A társaság közleményében kiemelik: az igazgatóság új szervezeti és irányítási rendet alakított ki, így megszüntette a vezérigazgató-helyettesi munkakört, és több igazgatóságot összevont.

OGY - Krónika - 4. rész (zárolások, átvilágítás, hulladékégető, jégeső)

A minisztériumi zárolásokról, a jobbikos képviselők átvilágításáról, a heiligenkreutzi hulladékégetőről, valamint a Makót sújtotta jégesőről beszéltek a képviselők hétfőn a parlamentben az azonnali kérdések és válaszok órájában.

A költségvetési bizottság elfogadta a PSZÁF jelentését

Az Országgyűlés Számvevőszéki és költségvetési bizottsága hétfőn első helyen kijelölt bizottságként egyhangúlag elfogadta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) 2009-ről szóló éves jelentését.

OGY - Krónika - 3. rész (interpellációk)

Az óvodák építési szabályairól, a munkahelyteremtésről és a vértesi erőműről is érdeklődtek interpellációikban a képviselők hétfőn a parlamentben.

OGY - MSZP: fél siker a médiát érintő törvények napirendről levétele

Az MSZP szerint fél siker született hétfőn a médiát érintő törvények az Országgyűlés napirendjéről való levételével, de a szocialisták nemcsak a "szájkosártörvények csomagjának" elhalasztását, hanem azok visszavonását követelik.

A felmelegedés az Alföldet sújtja majd leginkább

A felmelegedés Magyarországon az Alföldet sújtja majd leginkább, ahol akár két héttel is nőhet a szélsőségesen magas hőmérsékletű időszakok hossza egy évben, és ennek jelentős egészségkárosító hatása lehet - erre a következtetésre jutott a hazai klímaváltozás különböző aspektusait elemző tanulmány, a Környezeti jövőkép - Környezet- és klímabiztonság hatvan szerzője.

Tovább gyengült a forint a bankközi piacon

A kereskedők szerint jelentősen csökken a befektetők kockázatvállalási hajlandósága, így inkább a biztonságosabbnak számító befektetéseket választják, az úgynevezett menedék valutákat keresik, így jelentősen erősödött a svájci frank árfolyama is.