rss      tw      fb
Keres

OGY - Államfőválasztás - Schmitt: az államfőnek minden pártból a legjobbat kell kihoznia

Schmitt Pál szerint a köztársasági elnöknek minden pártból a legjobbat kell kihoznia annak érdekében, hogy választóik megbízását teljesítve hozzájárulhassanak a közjó megvalósulásához. A Fidesz-KDNP 68 éves köztársaságielnök-jelöltje parlamenti bemutatkozó beszédében csapatemberként jellemezte magát és hangsúlyozta, elnökként - a pártsemlegesség jegyében - nem lehet majd tekintettel arra, hogy melyik párt javaslatával kapcsolatban kell az alkotmány által biztosított elnöki jogkörét érvényesítenie.

OGY - A rendészeti bizottság ellenszavazat nélkül támogatta Hatala József kinevezését

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára a bizottsági ülésen arra az ellenzéki kritikára, miszerint csak egy bizottsági ülés meghívójából derült ki, hogy leváltják az országos rendőrfőkapitányt, felidézte: Pintér Sándor belügyminiszter korábban többször is kifejezte, hogy először értékeli a rendőri vezetők munkáját, s csak ezt követően dönt személyi kérdésekről. Hozzátette: ezt a fontos és felelősségteljes munkát elvégezték, a miniszter pedig a hatályos rendőrségi törvényt tiszteletbe tartva kezdeményezte Hatala József kinevezését és értesítette a bizottságot.

MOSZ: 4 millió tonna búza várható az idén

Tavaly a megelőző évinél 22 százalékkal kevesebb, 4,4 millió tonna búza termett a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint.

BKV-ügy - Nem mulasztott a bíróság Mesterházy Ernő szabadlábra helyezése ügyében

Nem mulasztott a bíróság Mesterházy Ernő szabadlábra helyezése ügyében - reagált a Fővárosi Bíróság kollégiumvezetője kedden közleményben arra a sajtóhírre, amely szerint a BKV-ügyben az ügyészséget meglepte az előzetes letartóztatás megszüntetése, amelyről "mind a mai napig nem is kaptak hivatalos értesítést".

EU: meghosszabbíthatja Magyarország a banki likviditástámogatási programot

A program szerint a gazdaságnak nyújtott hitelezés támogatása érdekében a kormány "maximális futamidejű, nem alárendelt és nem strukturált kölcsönök formájában" likviditást biztosíthat a támogatható pénzügyi intézmények számára.

OGY - Államfőválasztás - Az LMP nem vette fel a szavazólapot

A Lehet Más a Politika (LMP) parlamenti frakciójának tagjai az államfőválasztáson nem vették fel a szavazólapot, mert a párt sem Balogh András, sem pedig Schmitt Pál köztársaságielnök-jelöltet nem tartja megfelelőnek a pozícióra - mondta Schiffer András frakcióvezető kedden újságíróknak.

Kende Tamás: a kormány hatáskörébe tartozik, hogy kit jelöl az Európai Bíróság Elsőfokú Bírósága tagjának

A nemzetközi jogászt annak kapcsán kérdezte az MTI, hogy hétfőn Brüsszelből hírt adott arról: nem szerepel Czúcz Ottó magyar bíró neve az Európai Bíróság azon bíráinak listáján, akiknek idén lejár a mandátuma, de megbízatásukat a küldő állam javaslatára további hat évvel meghosszabbította az uniós tagállami kormányokat képviselő Tanács.

OGY - Krónika - 4.rész (államfőt választ az Országgyűlés)

Megkezdődött az államfőválasztás kedden délután az Országgyűlésben, a posztért két jelölt - a Fidesz-KDNP által támogatott Schmitt Pál, és a szocialisták által támogatott Balogh András - indul.

MNB: nem a pillanatnyi árfolyammozgás vezérli a monetáris politikát

A forint rekord mértékű gyengülése a svájci frankhoz képest nem fogja befolyásolni a Magyar Nemzeti Bank monetáris döntéseit - jelentette ki kedden a Reuters hírszolgálatnak Király Júlia.

Feltehetően Molotov-koktélokat dobtak a szigetcsépi házra

Kóta István, Szigetcsép független polgármestere nem kíván nyilatkozni arról, hogy valóban az ő háza gyulladt-e ki kedd hajnalban a településen; ezt titkárnőjével üzente az MTI érdeklődésére.

GKI: Magyarország 2014-ben bevezethetné az eurót

A GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke szerint Magyarország 2014-ben bevezethetné az eurót, az ország 2013 végére az összes szükséges maastrichti feltételt teljesítheti.

A Magyar Nemzet kiadója vásárolta meg a kolozsvári Erdélyi Naplót

A Transindex Makkay Józsefet, a lap főszerkesztőjét idézi, aki megerősítette a romániai magyar médiában korábban megjelent információkat, miszerint a főszerkesztő megállapodott Liszkay Gáborral, a Magyar Nemzet és a Hír TV első emberével az Erdélyi Napló újraindításáról.

OGY - Államfőválasztás - Megkezdődött a titkos szavazás

A titkos voksoláson az első fordulóban az lehet államfő a két jelölt - a szocialisták által támogatott Balogh András, illetve a Fidesz-KDNP jelöltje, Schmitt Pál közül -, aki megkapja a képviselők kétharmadának, azaz legalább 258 képviselőnek a támogatását.

Az EKB aggódik a magyarországi bankadó miatt

Aránytalanul nagynak minősítette a Magyarországon bevezetni tervezett bankadó mértékét az Európai Központi Bank igazgatósági tagja.

Államfőválasztás - Balogh András: pártatlan elnök kívánok lenni

A MSZP államfőjelöltje parlamenti bemutatkozó beszédében úgy fogalmazott: a jövő Magyarországáról szóló álmában egy olyan országot lát, ahol működő demokrácia és esélyegyenlőség van, gyors és fenntartható fejlődés bontakozik ki - nem téve tönkre a környezetet - , ahol öntudatos, büszke, és sikeres emberek élnek és egy humánus, toleráns, mosolygó Magyarországot építenek.

OGY - Általános vitára alkalmas a Biszku-film kapcsán született határozati javaslat

Az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottsága általános vitára alkalmasnak minősítette azt a határozati javaslatot, amely a személyiségi jogok felülvizsgálatára kéri a kormányt. A testület nem támogatta a jobbikos Novák Előd azon indítványát, hogy a bizottság kötelezze vallomástételre Biszku Béla egykori belügyminisztert.

OGY - Általános vitára alkalmas a Biszku-film kapcsán született határozati javaslat

Az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottsága általános vitára alkalmasnak minősítette azt a határozati javaslatot, amely a személyiségi jogok felülvizsgálatára kéri a kormányt. A testület nem támogatta a jobbikos Novák Előd azon indítványát, hogy a bizottság kötelezze vallomástételre Biszku Béla egykori belügyminisztert.

Módosította a szélkvóta pályázati jogszabályt a fejlesztési tárca

A Magyar Szélenergia Társaság (MSzT) június 24-én Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszternek írt nyílt levelében tiltakozott a pályázati feltételek megváltoztatása ellen. Arra hivatkoztak, amivel - csak éppen ellenkező "előjellel" - a tárca is érvelt: az árra. A társaság közlése szerint a projektköltségek 15-20 százalékos emelkedése vezethet a villamos energia árak növekedéséhez, ha a minisztérium a pályázat visszavonása mellett dönt.

Rátenné a kezét a PSZÁF milliárdjaira a kormány - Origo

Az idén ötmilliárd forintot szedne be a kormány az amúgy a költségvetéstől független gazdálkodású pénzügyi felügyelettől - derül ki egy kormányhatározatból. Részleteket nem közölt a kabinet, de feltehetően a PSZÁF fel nem használt díjbevételeire tart igényt, írja az Origo.

OGY - Krónika - 3. rész (az új Ptk. hatályba nem lépése)

Elnapolták a polgári törvénykönyv (Ptk.) hatályba nem lepéséről szóló előterjesztésnek az Országgyűlésben kedden megkezdett általános vitáját; a folytatás - az új köztársasági elnök megválasztása miatt - szerdán lesz. Az új törvénykönyv 2013. január elsején léphet hatályba.

Növelné lakástakarék-pénztári támogatást a kormány – Origo

A jelenlegi 72 ezer forintról 100 ezer forint fölé növelné két év alatt a lakástakarék-pénztári megtakarításokhoz járó állami támogatás maximumát a kormány, és még az idén növelné - 15 százalékról 75 százalékra - a pénztári tőke kihelyezhető mértékét - nyilatkozta az origo.hu-nak Bencsik János otthonteremtési és energetikai államtitkár.

Árvíz - Mezőörsi feljelentés védmű-bontás miatt

Feljelentést tett a májusi-júniusi árvíz során elöntött Mezőörs polgármestere amiatt, hogy korábban elbontottak egy védművet a faluban.

Ítélkezési szünetet tart a Fővárosi Bíróság július 16-tól augusztus 19-ig

Ítélkezési szünet lesz a Fővárosi Bíróságon július 16-tól augusztus 19-ig, a cégbíróság kezelőirodája a szünet alatt is változatlan nyitva tartással működik - tájékoztatta a Fővárosi Bíróság sajtótitkársága kedden az MTI-t.

A Jobbik nem támogatja a tervezett afganisztáni csapaterősítést

A Jobbik nem támogatja a tervezett afganisztáni csapaterősítést, sem a misszió egy évvel való meghosszabbítását - mondta Gyöngyösi Márton, az Országgyűlés külügyi bizottságának jobbikos alelnöke kedden, a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján.

A Die Presse a magyar elnökválasztásról

Nem véletlenül nevezte a Népszabadság a rendszerváltás utáni időszak egyik tragikus alakjának Sólyom Lászlót - írta a konzervatív irányultságú lap budapesti tudósítója. Sólyomnak tulajdonképpen minden oka meglehetett azt remélni, hogy újabb öt évre megválasztják ma. A Fidesz azonban közönyösen hagyja szertefoszlani reményeit. Ahelyett, hogy újra őt jelölte volna, a saját soraiból indít valakit. A tragikus mozzanat Sólyom számára, hogy öt éve őt is a konzervatívok emelték pajzsra - állt a cikkben.