rss      tw      fb
Keres

A VEKE rágalmazás miatt feljelenti Élő Norbertet (MSZP)

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) feljelenti Élő Norbert szocialista fővárosi képviselőt, mert a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén azt állította, hogy a szervezetet a Fidesz finanszírozza.

A Fidesz és a KDNP, valamint az MDF-es Hock Zoltán sem vesz részt a BKV-bizottság munkájában

A Fidesz és a KDNP képviselői nem vesznek részt a BKV-bizottság további munkájában, a tagok lemondtak tagságukról - jelentették be az érintett képviselők a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén, azt követően, hogy második nekifutásra a közgyűlés szocialista és szabad demokrata javaslatra úgy döntött, 60 nappal meghosszabbítja a bizottság március 26-án lejárt mandátumát.

Németh Zsolt: új lehetőség nyílik a kisebbségi kérdések rendezésére

"A Lisszaboni Szerződés ratifikációja után megkezdődhet valami a kisebbségi jogérvényesítés területén, hiszen (...) második paragrafusa a kisebbségi jogokat az alapvető emberi jogok közé emeli" - mondta Németh Zsolt a 2011-es magyar EU-elnökség és a civil szféra című nemzetközi konferencián.

LMP: Budapest továbbra is válságban van

Az LMP szerint két évtizeddel a rendszerváltozás után Budapest továbbra is válságban van; sem az európai közösségben nem találta meg a helyét, sem a lakóinak nem tudott élhető környezetet biztosítani. A párt szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy az LMP a belvárosban forgalomkorlátozásokat, illetve dugódíjat vezetne be és fejlesztené a közösségi közlekedést, bővítené a kerékpársávok számát.

MNB: 456 millió euró többlet a 2009. IV. negyedévi folyó mérlegben

A negyedik negyedévben 456 millió euró többlettel zárt a folyó fizetési mérleg, és a korábbi adatok korrekciója után a múlt év összesített adata 186 milliós szufficitet mutat - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán.

Sme: A Fidesz továbbra is kétszínű a Jobbikkal szemben

Az Orbán Viktor vezette Fidesz továbbra is kétszínűen viselkedik a Jobbikkal szemben; egyrészt - mint választási vetélytársat - keményen támadja, ugyanakkor nem határolódik el világosan a Jobbik ideológiájától, nehogy elveszítse saját választóinak egy részét - vélekedett szerdán a Sme című szlovák liberális napilap.

Elfogadták a BKV támogatásáról szóló szerződést

A közgyűlés 34 igen szavazattal, 28 nem és 3 tartózkodás ellenére elfogadta a határozati javaslatot, amely szerint a közgyűlés "jóváhagyja, megköti a BKV Zrt. személyszállítási közszolgáltatásához nyújtott támogatásról szóló megállapodást a Magyar Állammal", és felkéri a főpolgármestert a a szerződés aláírására.

Kannabiszültetvényt találtak Nógrád megyében

Egy családi ház felső szintjén találtak kannabiszültetvényt a rendőrök a Nógrád megyei Drégelypalánkon.

Környezetvédők megtámadták az M0 körgyűrű északi folytatását

Bíróságon támadta meg a Van Jobb M-nULL Ürömiek és Pilisborosjenőiek Egyesült Környezet és Egészségvédők Szervezete az M0 útgyűrű északi folytatására kiadott környezetvédelmi engedélyt.

A feljelentések miatt tesz feljelentéseket az MDF

Feljelentést tett és továbbiakat is tesz még a Magyar Demokrata Fórum (MDF) hamis vád, hamis tanúzás és a hatóság félrevezetése miatt, mert az elmúlt hetekben több jelöltjüket is alaptalan támadások és vádak érték - közölte az MDF pártigazgatója szerdán Zalaegerszegen.

Fidesz: "titokszoba" Csepelen is

A Fidesz szerint Csepelen is ugyanolyan "titokszoba" működik, mint a BKV-val kapcsolatos ügyekben. Németh Szilárd fideszes önkormányzati és országgyűlési képviselő állítását szerdán azzal indokolta, hogy a csepeli önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanokkal összefüggő szerződésekbe csak egy olyan helyiségben tekinthettek bele, ahol semmilyen feljegyzést nem lehetett készíteni.

Soltész Miklós: a Fidesz előnybe hozza a fogyatékkal élőket

Az ellenzéki politikus szerint a jelenlegi szocialista és "társtettesként" szabad demokrata kormány nem támogatta a magyar termékeket. Ezért a magyar munkaerő kiszorult a piacról; ugyanez történt a megváltozott munkaképességű emberekkel.

Halottak adatai soproni ajánlószelvényeken

Akárcsak a nyomozás múlt hétfői bejelentésekor, most sem kívánt arról nyilatkozni a rendőrségi szóvivő, hogy melyik pályázó adta le azt a 17 szelvényt, amelyek miatt választás rendjének megzavarása ügyében vizsgálódnak.

A VEKE szerint bizonyítható a járatritkítás terve

A VEKE szerdai közleménye szerint valójában a kormány és a főváros közötti megállapodás "csak látszólag a BKV megmentése, valójában egy kártékony alku", amely a fővárosi buszhálózat negyedének megszűnésével, a BKV működésének 8-10 milliárd forintos csökkentésével járhat.

Romaügyek: közmunkaprogramot hirdetnének a listaállító pártok

Az országos listát állító hat párt többsége a romák számára közmunkaprogramot indítana, amelyet a mezőgazdaságban, vagy az építőiparban hoznának létre. A cigányság problémáit komplex, a szociális és az oktatási rendszert, illetve a munkahelytermést érintő megoldási módokkal kezelnék.

Bajnai: átláthatósági biztos a milliárdos közlekedési beruházásoknál

A kormány szerdán dönt a közbeszerzési törvény végrehajtási rendeletéről, amely szerint júliustól az egymilliárd forint feletti állami közlekedési beruházásoknál kötelező lesz átláthatósági biztost bevonni a közbeszerzési folyamatba - közölte a kormányfő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában szerda reggel.

A Fidesz is április 8-án zárja a kampányát

Április 8-a az utolsó előtti napja a kampánynak, hiszen 10-én, szombaton már kampánycsend van.

Pártprogramok: eltérő súlyt kap a környezetvédelem - minden párt szerint át kell alakítani az adórendszert - egyszerűsítenék az uniós források felhasználását

Meglehetősen eltérő súllyal szerepel a környezetvédelem, fenntarthatóság témaköre a hat, országos listát állító párt választási programjában; egyes pártok programját alapjaiban meghatározza a zöld szemlélet, mások egy-egy fejezetben foglalkoznak a témával, olyan anyag is van azonban, amelyből szinte teljesen hiányzik.
Az adórendszer átalakítását mind a hat, országos listát állító párt szükségesnek látja, a konkrét elképzeléseket azonban különböző részletességgel mutatják be választási programjukban.
Az európai uniós források felhasználását a parlamenti választásokon országos listát állító pártok többsége egyszerűsítené, felhasználóbaráttá tenné.

Szabályos is lehet az iskolai kampány

Bár az állami és önkormányzati iskolákban nem lehet olyan politikusi látogatásokat szervezni, amelyeken kötelező a részvétel a diákoknak, az oktatási ombudsman szerint az egyházi és alapítványi iskolákra nem vonatkozik ez a szabály.

Erőszak a vámosok kiképzésén

Belső vizsgálat indult a vám- és pénzügyőrségnél, miután kiderült, hogy a közelmúltban a testület drégelypalánki kiképzőközpontjában valamilyen atrocitás történt - írta a Magyar Nemzet szerdai számában.

Vége a British Airways sztrájkjának

Véget ért szerda hajnalban a British Airways légi utaskísérőinek négynapos sztrájkja, amelyet a légitársaság vezetője a munkabeszüntetést meghirdető szakszervezet szempontjából "kudarcnak" minősített.

Csalás a Kósa elleni videó – Népszabadság, Magyar Nemzet, Magyar Hírlap

Valótlan állításokat tartalmaz és kényszer hatása alatt született az az interneten közzétett videofelvétel, amelyben egy férfi vesztegetéssel vádolja Kósa Lajos debreceni polgármestert és a város vagyonkezelő cégét.