rss      tw      fb
Keres

Tizenhét milliárd forint osztalékot fizet a paksi atomerőmű

Tizenhét milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a Paksi Atomerőmű (PA) Zrt. szerdán tartott éves rendes közgyűlésén - közölte a PA Zrt. szerdán az MTI-vel.

Sólyom-Európai Bíróság: Lajcák nem lepődött meg

"Ezt abban az összefüggésben értelmezem, hogy Magyarországnak ebben az ügyben lépnie kell, mert ellenkező esetben a szlovák félnek adna igazat" - jelentette ki Miroslav Lajcák a kormány ülése után szerdán Pozsonyban.

Interneten és személyesen is kérhető az szja bevallási nyomtatvány

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) januárban valamennyi adózónak, akik tavaly saját maguk nyújtották be a személyi jövedelemadó bevallásukat, már postázta az idei benyújtáshoz szükséges nyomtatványokat - közölte a hivatal szerdán az MTI-vel. Azok az adózók, akik mégsem kapták meg adócsomagjukat, interneten és személyesen is kérhetik az APEH-tól - hívják fel a figyelmet.

Fidesz: a "panír" lett a kenőpénz szinonimája a XVIII. kerületben

A Fidesz szerint a "kultikus tárgy, a Nokia-doboz után itt a kultikus szó, a panír". Az ellenzéki párt XVIII. kerületi frakcióvezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: az általuk létrehozott "sötét ügyek hivatalához" érkezett információk szerint a kerület vezető tisztségviselői ezt a szót használják a kenőpénz kifejezésére.

Szilvásy: Kósa Lajos és a Fidesz ismét alaptalanul rágalmazza az NBH-t és a Gyurcsány-kormányt

Szilvásy György szerint Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere és a Fidesz nem először, és ismét alaptalanul rágalmazza a Nemzetbiztonsági Hivatalt (NBH) és a Gyurcsány-kormányt azzal, hogy politikai célokra használta fel a titkosszolgálatokat. A volt titokminiszter bízik abban, hogy kivizsgálják, történt-e korrupció a debreceni önkormányzati vagyonkezelővel összefüggésben.

MEH Nemzetbiztonsági Iroda: hamis állítás az NBH-t összekapcsolni a Kósa Lajosról szóló videóval

A nemzetbiztonsági iroda az MTI-hez szerdán eljuttatott közleménye szerint az NBH Rónai Attilával, a videón szereplő személlyel semmilyen kapcsolatban nem állt, és így nem alkalmazhatott semmiféle pressziót, kényszerítést vele szemben. A polgári nemzetbiztonsági szolgálatok a törvényesség maximális betartásával végzik feladatukat - áll a közleményben.

Kormányszóvivő: változások április 1-től

Április 1-jétől a kincstárnokok csak a közfeladatok zavartalan ellátásához nélkülözhetetlen kötelezettség-vállalásokról hozhatnak döntést - jelentette be Szollár Domokos kormányszóvivő a kabinet szerdai ülését követő sajtótájékoztatón az április 1-jei változásokról szólva. Közölte: a Bajnai-kormány folyamatosan dolgozik, vélhetően május közepéig tart üléseket.

Fidesz: blöff a Közbiztonsági Háló

A Fidesz szerint az MSZP-kormányok alatt eluralkodott az erőszak és a bűnözés Magyarországon, a Közbiztonsági Hálóról kiderült, hogy csak egy blöff, a nemzeti ügyek kormánya azonban helyre fogja állítani a közbiztonságot és a rendet.

Indul az Elektronikus Fizetési és Elszámolási Rendszer nyár közepén

A központi Elektronikus Fizetési és Elszámolási Rendszer (EFER) elindítását nyár közepére módosították, a projekt eredeti határideje 2010. március 30. lett volna, amit azonban július 31-re változtattak.

MSZP: a Fidesz "elvenne" négyszáz patikát az emberektől

Az MSZP szerint, ha megvalósul a Fidesz egészségügyi programjának gyógyszertárakat érintő fejezete, akkor körülbelül négyszáz patikával lesz kevesebb Magyarországon.

Kormány elé kerülhet a földvásárlási moratórium meghosszabbítása

Jövő héten tárgyalhat a kormány a külföldiek földvásárlási moratóriumának meghosszabbításáról, miután az erről készített minisztériumi szakmai anyagot a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Érdekegyeztető Tanács (FÖVÉT) tagjainak döntő többsége támogatta a szerdai ülésen - közölte az MTI érdeklődésére Gőgös Zoltán, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) államtitkára.

Kormányszóvivő: a kabinet tájékozódik a Kósa Lajosról szóló videó ügyében

Szollár Domokos közlése szerint a kormány jelenleg "alaposan tájékozódik" annak az interneten közzétett videofelvételnek az ügyében, amelyben egy férfi vesztegetéssel vádolja Kósa Lajost, Debrecen fideszes polgármestert és a város vagyonkezelő cégét.

Orbán Viktor: a magyar föld jövője nem függ Brüsszeltől

A Fidesz elnöke szerdán Hajdúböszörményben a Magyar Gazdakörök és Gazdaszervezetek Szövetsége (Magosz) nagygyűlésén kijelentette: ha a Fidesz alakít kormányt, "a külföldiek itt soha termőföldet nem fognak vásárolni, akárhogy is döntsenek Brüsszelben".

A Fidesz szerint közpénzből kampányolnak a szegedi szocialisták

Hüvös László sajtótájékoztatón kijelentette: a szocialisták részben a szegedi adófizetők pénzéből bonyolítják kampányukat, ez erkölcstelen, etikátlan és jogilag is megkérdőjelezhető.

Bokros Lajos vitára várja a miniszterelnök-jelölteket

Somogyi Zoltán, az MDF kampányfőnöke szerint a miniszterelnök-jelöltet állító pártok hónapok óta "menekülnek a nyílt programvita és Bokros Lajos elől".

A Fidesz szerint az MSZP politikai célokra használja a titkosszolgálatokat

A Fidesz azt követeli a titokminisztertől, hogy azonnal adjon számot arról: valóban a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) emberei kényszerítettek-e egy férfit arra, hogy Kósa Lajost lejárató vallomást tegyen. Az ellenzéki párt képviselője szerint bebizonyosodott, hogy a szocialisták politikai célokra használják fel a titkosszolgálatokat.

Egyházi vezetők ünnepi miséi, istentiszteletei húsvétkor

Húsvét ünnepe alkalmából a katolikus, a református és az evangélikus egyház vezetői Budapesten, Esztergomban, Debrecenben, illetve Győrött tartanak ünnepi misét, istentiszteletet.

Ellopták a plakátok kihelyezésére szolgáló fatáblákat a VIII. kerületben

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) járőrei a VIII. kerületi Orczy úton azt látták, hogy két férfi felmászik az út menti villanyoszlopra, arról a választási plakátok kihelyezésére szolgáló fatáblát erőszakkal eltávolítja és a járművébe teszi.

Fidesz: adócsökkentés lesz, a konkrétumok az átadás-átvétel függvényei

A kormányra kerülése esetére adócsökkentést ígérő Fidesz következetesen arra hivatkozik, hogy az adószabályok megváltoztatásának ütemezése, a csökkentés mértéke attól függ, mivel szembesülnek az átadás-átvételkor. A párt vezetőinek legfrissebb nyilatkozatai alapján az várható, hogy az adórendszer egészét érintő változás csak jövőre lesz, de egyes adótételek már idén módosulhatnak; a Fidesz egyszerűsítené az adórendszert és figyelembe venné a családi szempontokat.

Zuschlag Jánost nyolc és fél év börtönre ítélték első fokon

Zuschlag Jánost nyolc év hat hónap börtönbüntetésre ítélte első fokon a Bács-Kiskun Megyei Bíróság szerdán Kecskeméten. Az ítélet rendelkező részének ismertetésekor nem hangzott el, hogy a vádlottak bűnszervezetben követték volna el a bűncselekményeket, az indoklás során azonban a letöltendő börtönbüntetésre ítélt vádlottak esetében egyértelműen bűnszervezetről beszélt a tanácsvezető bíró.