rss      tw      fb
Keres

Kovács László: a választás tétje nagyobb, mint eddig bármikor

Kovács László szerint az áprilisi választásokon két, homlokegyenest ellentétes program ütközik egymással, ezért a választás tétje nagyobb, mint amekkora az elmúlt húsz évben bármikor volt.

Király Zoltán fellebbez a szavazólapról való törlés ellen

Király Zoltán nevét azért törölte a szavazólapról a budapesti 4-es számú választási bizottság pénteken, mert a jelölt nyilvántartásba vételi kérelmét a bíróságon megtámadták. A testület azzal indokolta a szavazólapi törlésről szóló döntését, hogy Király Zoltán a felülvizsgálati kérelem elbírálásáig jogerősen nem tekinthető képviselőjelöltnek.

Ajánlószelvényeket foglalt le a rendőrség

A hírTV péntek este azt közölte, hogy Farkas Tibor MDF-es jelöltre leadott cédulákat foglalt le a rendőrség. A hírTV honlapján azt írta, hogy Farkas Tibor indulását a választáson már jóváhagyta az illetékes választási bizottság, így nem tudni, hogy az ügy befolyásolhatja-e még az MDF-es képviselőjelölt sorsát.

Református ifjúsági találkozó Debrecenben

"A fiatalokat szeretnénk megszólítani, meggyőzni arról, hogy értékesek, becsüljék meg az életüket, érezzék, hogy Isten ajándék a világ számára, a világ pedig ajándék az Isten számára" - összegezte az egész napos találkozó célját a lelkész.

Kövér László: az idén nincs mozgástere az új kormánynak

Kövér László szerint a költségvetési hiánycél tarthatatlansága miatt "lenullázódott" az áprilisi választások után megalakuló új kormány idei mozgástere, így csak 2011-től indulhat el az ország a kilábalás útján.

Csepeli kettős gyilkosság - Fidesz: kezdődhet az elejéről a nyomozás

Fel kell tenni tehát a kérdést: volt-e politikai szála a ügynek - közölte Németh Szilárd, aki felszólította a csepeli MSZP-s politikusokat: "szedjék össze magukat" és tegyenek feltáró vallomást az ügyészségen.

Cozma-ügy - Ismét előzetes letartóztatásban három gyanúsított

Ismét előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság három embert a Cozma-gyilkosság ügyében garázdasággal gyanúsítottak közül; az enyingi és a két pécsi férfit a rendőrség szombat reggel visszavitte a büntetés-végrehajtási intézetbe.

Cser-Palkovics: az első bejelentések az MSZP "demokratikus forródrótjához"

A Fidesz ezúton jelenti be az MSZP demokratikus forródrótjának az országszerte törvénytelenül terjesztett MSZP-s mocskolódó szóróanyag (Narancsvidék) ügyét, Kulcsár József zuglói képviselőjelöltünk megfenyegetését, valamint a folyamatosan, közpénz-milliókból folytatott MSZP-s kormányzati kampánytevékenységet.

"Demokratikus forródrótot" indított az MSZP

Példaként említette, hogy MSZP-s rendezvényeken jobbikosok videokamerával felvételeket készítenek, lefényképezik az autók rendszámát, és azt mondják a szimpatizánsoknak, hogy dokumentálják, ki azok, akik részt vesznek a szocialista kampányeseményen.

Egy hét múlva Amerikában kezdődik a szavazás

Egy hét múlva, szombaton az amerikai kontinensen kezdődik meg az országgyűlési képviselő-választás első fordulója, majd másnap a többi földrész magyar külképviseletein folytatódik.

A vállalkozások fejlesztését mind a hat párt szerepelteti programjában – A bérlakásépítést szinte minden párt ösztönözné

A vállalkozások fejlesztését a parlamenti választáson országos listát állító pártok mindegyike szerepelteti programjában.
A meglévő lakások energiatakarékossá tétele, bérlakásépítés indítása, és az építőipari lánctartozások felszámolása - ezek a leggyakoribb szakpolitikai elemek a pártok választási programjaiban a lakáspolitikát érintő részeknél.

Felügyelőbiztos kirendelését kérte az MTV kuratóriuma

Erre azután került sor, hogy a Fővárosi Ítélőtábla végzése helybenhagyta azt az elsőfokú ítéletet, amely 10 millió forint bírságot szabott ki, és arra kötelezte a kuratóriumot, gondoskodjon a törvényes rend helyreállításáról.

Lendvai tragédiának tartaná, ha a Jobbik lenne a második

"A Jobbik második helye nem egyszerűen az MSZP számára volna presztízsveszteség, hanem jelképi erejénél fogva az ország külső és belső életét meghatározó tragédia volna, ezért sem szabad szétaprózni a szavazatokat a demokratikus oldalon."

Ebéd lesz, de a szemét marad Fóton

A közszolgáltató tavaly októbertől vett át minden, az önkormányzatot terhelő városüzemeltetési feladatot. Szeptember óta azonban a polgármester nem engedett semmiféle kifizetést, mostanra pedig már nagyságrendileg 20 millió forinttal tartozik az önkormányzat. Ezért le kellett állítani a szemétszállítást.

HírTV - Kövér: nem lesz fáklyásmenet

Arra a felvetésre, hogy mi várhat a Fideszre kormányra kerülése esetén akkor, ha három párti parlament alakul, Kövér így felelt: "kérlelhetetlen, bárdolatlan, gátlástalan és bunkó ellenzéke lesz ebben az esetben a polgári szövetségnek".

Mesterházy: csak becslés, hogy mennyi költött eddig kampányra az MSZP

Mesterházy Attila szerint csak becslés az, hogy az MSZP már most majdnem kétszeresen túllépte volna a törvényben meghatározott kampányköltség keretet. Szerinte az Állami Számvevőszék jogosult arra, hogy megállapítsa, minden párt betartja-e a szabályokat.

Pokorni Zoltán: az „új politikai kultúra” miatt fontos az elszámoltatás

Azon múlik a következő kormány sikere, hogy a sajátjait illetően is kemény tud-e lenni - jelentette ki Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke pénteken este Ajkán egy lakossági fórumon. Ezért az elszámoltatás a jövőről szól - mondta az ellenzéki politikus, megjegyezve: "a mieink előtt is világosnak kell lenni", hogy ha ők lesznek hatalomban, az nem jelentheti azt: "eddig ők loptak, most meg ti fogtok lopni".

Magyarország is kap különleges pénzsegélyt a Pentagontól

Több más állam mellett Magyarország is kap különleges pénzsegélyt idén az amerikai védelmi minisztériumtól; a segítséget az Afganisztánba utazó csapatok képességeinek javítására adják - közölte a Pentagon pénteken.

Mesterházy: a magyarok a nyugalomra akarnak szavazni

A miniszterelnökjelölt kifejtette: új politikai kultúrára van szükség, mert az elmúlt húsz évben az őszinte beszéd és egyenes fogalmazás hiánycikk volt a politikai életben.

KDNP - Pálffy: több magyar tartalmat a közmédiumokban!

Több magyar tartalom bemutatását rögzítené és átalakítaná a "rendkívül liberálisra sikeredett" médiapiaci szabályozást Pálffy István, aki kereszténydemokrata színekben indul az idei országgyűlési választásokon.

Tömböl: a magyar hadsereg gyakorlatai nem irányulnak Szlovákia ellen

A honvédség vezérkari főnöke megerősítette, hogy a magyar katonák valóban gyakorolják a folyókon való átkelést, de felesleges e mögött bármiféle rejtett, Szlovákia-ellenes szándékot keresni.