rss      tw      fb
Keres

Wittner Mária (Fidesz) - újra meg kell vívni az 1956-os forradalmat

A politikus szerint az emberekben 1989-ben még élt a hit, hogy minden megváltozhat, de most rá kellett döbbenniük arra, hogy a mai napig nem történt meg a rendszerváltás. Nézete szerint ezért újra meg kell vívni az 1956-os forradalmat, de ezt ezúttal nem fegyverekkel, hanem a szellem erejével kell véghezvinni.

A magyar szakszervezetek bírálják a készülő EU 2020 stratégiát

A magyar szakszervezetek számára elfogadhatatlan, hogy az Európai Unió az új hosszú távú stratégiája megalkotásakor olyan célokat állít az európai polgárok elé, amelyek hátterét nem tárja fel kellő alapossággal, és nem rendel a célok megvalósításhoz eszközöket - közölte a Munkástanácsok Országos Szövetsége.

Van esély a további jegybanki kamatcsökkentésre - elemzők

Vizkelety Péter, a Generali Alapkezelő makrogazdasági elemzője az MTI-hez hétfőn eljuttatott kommentárjában kiemelte: bár a magyar gazdaság állapota indokolja a további kamatcsökkentést, nagyon kicsi az esély arra, hogy a kamatszint az idei évben 5 százalék alá csökkenjen. Úgy vélte, nem valószínű, hogy 2010-ben akár a belpolitikai események, akár a globális tőkepiacokról begyűrűző hatások ne rontanák a forintban befektető piaci szereplők hangulatát.

Bajnai: sikerült visszafordulni a szakadék széléről

Bajnai Gordon miniszterelnök szerint egy éve hatalmon lévő kormányának sikerült teljesíteni vállalásait, köztük a legfontosabbat, hogy visszafordítsa az országot a szakadék széléről.

Jogsértő a Fidesz-KDNP "dupla műsorideje" az MTV-ben

Sérti a jelölőszervezetek egyenlőségének elvét, hogy a Magyar Televízió (MTV) "dupla műsoridőt" biztosított a Fidesz-KDNP-nek a választási műsorában, külön jelölőszervezetnek tekintve a közösen országos listát állító pártokat - mondta ki hétfőn a Legfelsőbb Bíróság (LB), helybenhagyva az Országos Választási Bizottság (OVB) múlt csütörtöki határozatát.

A kormányfő részvéttávirata az athéni pokolgéprobbantás miatt

A kormányfő elítélte az erőszak minden formáját, és a magyar kormány szolidaritásáról és támogatásáról biztosította görög partnerét a terrorizmus ellen vívott harcban.

Századvég: jelentős Fidesz-fölény, a Jobbik megelőzte az MSZP-t

A Fidesz továbbra is jelentős fölényben van a többi párttal szemben, a második helyért azonban a Századvég Alapítvány legfrissebb közvélemény-kutatása szerint éles küzdelem folyik az MSZP és a Jobbik között: utóbbit a megkérdezettek közül ezúttal többen támogatták, mint a szocialistákat.

Huszonkét éves a Fidesz – kedden ünnepség a Zeneakadémán

Kedden ünnepli 22. születésnapját a Fidesz a Zeneakadémián.
Az ünnepségen köszöntőt mond Balog Zoltán, az Országgyűlés emberi jogi bizottságának elnöke, majd ünnepi beszédet mond két alapító, Orbán Viktor pártelnök és Kövér László választmányi elnök.

Eljárás indult egy be nem jelentett makói demonstráció miatt

Tuczakov Szilvána elmondta, a Korona Szállónál vasárnap intézkedő rendőrök a helyszínen nem tudták megállapítani, hogy a tucatnyi személyből álló demonstrációnak volt-e szervezője, s ha igen, ki volt az.
A "néhány bizonytalan szándékú” fiatal egy ebédet igyekezett megzavarni - mondta az MTI-nek Székhelyi József színművész, aki maga is a Korona Szálló éttermének vendége volt vasárnap.

Seres Mária: parlamentbe jutásban reménykedik a Civil Mozgalom, amely „valóban a nép érdekeit képviseli”

Az ad alapot számukra a bizakodásra, hogy az áprilisi országgyűlési választáson indult 44 politikai szervezet közül - az országos és a 9 területi lista, illetve a 24 egyéni képviselőjelölt állításával - a mozgalom a hatodik legerősebb politikai erővé vált az országban. Ráadásul "az előkelőnek számító hatodik helyet" pénz, nagyobb hírverés és szinte tapasztalatok nélkül érték el a kampány eddigi időszakában; a megnyilvánuló szavazói bizalom alapján remélik, hogy végül átlépik a parlamentbe kerülés ötszázalékos küszöbét is.

Kétnapos ülést tart Budapesten az Európai Hírügynökségek Szövetségének elnöksége

Budapesten tartja hétfőtől kétnapos elnökségi ülését az Európai Hírügynökségek Szövetsége (European Alliance of News Agencies, EANA), amelyen többi között az idén májusban a magyar fővárosban tartandó EANA-konferencia előkészítésének állását tekintik át - nyilatkozta Vince Mátyás, a magyar nemzeti hírügynökség és egyben az EANA elnöke az MTI-nek.

PSZ: elvárások az új kormánnyal szemben

A pedagógus-életpálya kidolgozása és bevezetése mellett uniós mércéhez igazodó élet- és munkakörülményeket, illetve minden szinten valódi érdekegyeztetést vár többek között az új kormánytól a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ).

Az MSZP az oktatási ombudsmanhoz fordul Orbán miatt

A szocialista politikus a sajtótájékoztatón lejátszott egy felvételt a TV2 Napló vasárnapi adásából, amelyen az látható, hogy a Fidesz elnöke osztályfőnöki órán vett részt egy óbudai általános iskolában.

Az Állami Számvevőszék közleménye

Elérhető az államháztartás vagyoni és pénzügyi helyzetéről készített összefoglaló

MSZP: megfutamodott a vitától a Fidesz salgótarjáni jelöltje

Az MSZP szerint azért "futamodott meg" a salgótarjáni választókerület országgyűlési képviselőjelöltjeinek vitája elől a Fidesz aspiránsa, mert nincs értékelhető teljesítménye - áll a kormánypárt MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Válókeresetet nyújtott be Tőkés László felesége

Tőkés Edit szerint férje többször is megcsalta, emellett azt állítja a nagyváradi bírósághoz benyújtott keresetben, hogy a Királyhágómelléki Református Egyházkerület (KREK) volt püspöke huszonöt éves házasságuk alatt "terrorizálta" őt, és "lelki sérüléseket" okozott neki.

A vártnál jobban javult az üzleti hangulat az euróövezetben

A vártnál jobban javult az üzleti hangulat márciusban az euróövezetben és huszonkét havi csúcsra emelkedett. Az előző havi kis megtorpanás után az üzleti élet és a fogyasztók is jobbnak ítélik meg a kilátásokat.

Fidesz: csúnyán csődöt mondott a kormány gazdaságpolitikája

A hétfői munkanélküliségi adatok a Fidesz szerint ismét azt bizonyítják, hogy a jelenlegi kormány gazdaságpolitikája csúnyán csődöt mondott, és a válság kezelése helyett annak mélyítése zajlik még az utolsó hetekben is.

A Fóti Közszolgáltató Kft. nem számolt el a kapott milliókkal a polgári munkacsoport szerint

Valótlanságok sorozatának nevezte a helyi képviselő-testület polgári munkacsoportja a Fóti Közszolgáltató Kft. ügyvezetőjének azon állításait, amelyek szerint azért voltak kénytelenek megszüntetni a város közterületein a szemétszállítást, s azért került veszélybe a gyermekétkeztetés, mert a polgármester hónapok óta egyetlen fillért sem utalt át a cégnek. Szerintük a kft. elég pénzt kapott, de azzal a mai napig nem számolt el.