rss      tw      fb
Keres

 

Krémer Ferencről

Írások, elemzések:

 

Évtizedekre a szabadságtól?

„A civilek csak kontrollálhatják, de létre nem hozhatják a demokratikus intézményeket… elérkeztünk a civil mozgalmak határához, ha átlépik ezt a határt, megszűnnek civilnek lenni, ha nem lépik át, tehetetlenné válnak.”

A partvonalon égő ház

„…a jelenlegi demokratikus ellenzék teljesítménye értéktelennek látszik, vagyis nem kínál semmiféle kiutat. S mivel ez így van, senki sem vádolhatja azzal a távolmaradókat, hogy a diktatúrát támogatják. Ez nagyon igazságtalan lenne velük szemben!”

Először

„…az a hit a diktatúra legszilárdabb támasza, hogy nem lehet változtatni a helyzeten. Nem lehet változtatni, mert nincsen kiút, és hogy nincsen kiút, azt a jelenlegi demokratikus pártok naponta bizonyítják.”

A „romabűnözés” és a Demokratikus Koalíció

„…az a politikai gondolkodásmód fertőz, amely megengedhetőnek tartja egy neonáci gondolat felhasználását egy demokratikus párt politikájában. Sajnálom, hogy a DK annyi ostoba ember céltáblája, de ettől még nem csempészheti be az embertelenséget a demokratikus politizálásba.”

Miskolc Pásztora

„A miskolci biztonsági állapot a miskolci polgárok és intézmények (önkormányzat, rendőrség, közszolgáltatási és oktatási intézmények, politikai és civil szervezetek) közös teremtménye. Ebben a káoszteremtő folyamatban a cigányság csak az egyik, s talán nem is a legfontosabb szereplő.”

A legnagyobb bűn

„…az Orbán-kormány nyilvánosságra hozott két megcsonkított jelentést az őszödi beszéd kiszivárogtatásáról. Ez az esemény beleilleszkedik abba hosszú ideje tartó eseménysorozatba, amelyben a Fidesz az államot nem az ország, hanem a saját érdekeiért használja fel.”

Pintér Sándor becsülete

„Pintér Sándor önként feláldozza a becsületét a választási kampány oltárán. Ez valószínűleg elvárás a Fideszt képviselő politikusokkal szemben. Nem egyszerűen hazudniuk kell, hanem óriásit kell hazudniuk, megdöbbentő, mellbevágó sikerekről kell beszámolniuk.”