rss      tw      fb
Keres

Káros a kiújult politikai feszültség a török gazdaságnak

Káros a kiújult politikai feszültség a török gazdaságnak. Az isztambuli XU100 tőzsdeindex amerikai dolláron mért értéke 21 százalékkal csökkent decemberben és 32 százalékkal 2013 januárja óta.

Új mellimplantátum-nyilvántartási rendszert vezetnének be Angliában

Új mellimplantátum-nyilvántartási rendszer bevezetését tervezik Angliában: a jelenlegi, nem megfelelő adatkezelés miatt ugyanis a sebészek egy része nem tudta megmondani pácienseinek, hogy érintettek-e a szakadásveszélyes mellimplantátumokkal kapcsolatban kirobbant világméretű botrányban.

Az olaszok jobban bíznak az egyházban, mint a pártokban

Az olasz lakosság 2013-ban teljesen bizalmát veszítette a politikai intézményekben - derült ki a La Repubblica olasz napilap hétfőn közölt év végi felméréséből.

Repülhetnek a várandós izraeli vadászpilóták

Ezentúl bizonyos feltételek mellett várandósan is repülhetnek Izraelben a légierő pilótanői a hadsereg új szabályozása szerint - írta hétfőn a Ynet, a Jediót Ahronót című lap honlapja.

Jogszerű a rendkívül magas, 75 százalékos francia adó

A francia alkotmánytanács jogszerűnek találta az évi egymillió euró feletti keresetekre vonatkozó, összességében 75 százalékos adót eredményező törvényt. Az adó első formája az alkotmánytanács szerint nem volt alkotmányos, de a mostani átdolgozott változat már elfogadható - írta az angol Financial Times üzleti napilap.

Nyolc embert öltek meg a rendőrök a kínai Hszincsiangban

Hivatalos jelentés szerint a hatóságokra támadó nyolc terroristát lőttek le a rendőrök a főleg muzulmán ujgurok lakta kínai Hszincsiang-Ujgur autonóm régióban.

Volgográdi merényletek - Újabb robbanás Volgográdban, sok halott

Újabb robbanás történt Volgográdban hétfő reggel, ezúttal egy trolibuszon, egy piac közelében. Legkevesebb tízen meghaltak, sok a sebesült - jelentette az Interfax orosz hírügynökség.

Olaszországban új kormány alakult idén, Berlusconit kizárták a parlamentből

Enrico Letta vezetésével új kormány alakult 2013-ban Olaszországban, melynek egyik legfontosabb belpolitikai fordulatát mégiscsak Silvio Berlusconi parlamenti kizárása jelentette. Az év tragikus eseménye a lampedusai hajószerencsétlenség volt.

Száz éve szállt fel az első menetrendszerinti repülőjárat

Száz éve, 1914. január 1-jén szállt fel a floridai Tampából az első menetrendszerinti repülőjárat a világon. A jegyek drágák voltak, ételt nem kínáltak a fedélzeten, filmet se vetítettek, és még stewardess se volt. Mégis forradalmasította a közlekedést.

Rekordévet zárhat Hollywood az észak-amerikai piacon

Rekordot jelentő csaknem 11 milliárd dolláros bevétellel zárhatja az évet Hollywood az észak-amerikai piacon, noha a nézőszám nem, csak a jegyárak emelkedtek.

Energiaválság alakult ki Buenos Airesben a hőség miatt

Energiaválsághoz vezettek a hetek óta tartó áramkimaradások Buenos Airesben, miután a déli féltekén beköszöntő nyár 40 Celsius-fokos kánikulájában rekordokat döntött a helyiek áramfogyasztása. Hozzávetőleg 800 ezer ember van víz és áram nélkül a 15 milliós metropoliszban, a polgármester szükségállapotot hirdetett.