rss      tw      fb
Keres

Amerikai költségvetési vita - Nem sikerült megállapodni, fizetésképtelenséget mondott ki a Fehér Ház

Nem sikerült megállapodást elérni az amerikai kongresszusban az áthidaló költségvetést biztosító jogszabályról hétfőn, így a Fehér Ház elrendelte, hogy az érintett kormányzati intézmények az új pénzügyi év kezdetétől, vagyis közép-európai idő szerint kedd reggel hat óra egy perctől függesszék fel tevékenységüket.

Háttérinformációk a Szíriába érkező vegyifegyver-ellenőrök feladatairól

Egy polgárháború kellős közepén, rendkívül rövid idő alatt kell elérniük az életveszélyes mérges gázokból álló szíriai vegyifegyver-arzenál megsemmisítését az illetékes nemzetközi szervezet, az OPCW szakértőinek eddigi legveszélyesebb missziójuk során. A küldetést nagy titoktartás övezi, de néhány részletet azért már nyilvánosságra hoztak.

Aknatámadás érte Kína damaszkuszi nagykövetségét

Aknagránát csapódott be Kína damaszkuszi nagykövetségének területén, egy szíriai alkalmazott könnyebben megsérült, az épületkomplexum falában kár keletkezett, ablaküvegek törtek be - jelentette a kínai média kedden.

Vietnam középső részén pusztított a Wutip tájfun

Három ember meghalt, huszonhat megsérült Vietnam középső részén a Wutip tájfun pusztításában, amely jelentős károkat is okozott - közölte a helyi sajtó kedden.

Amerikai költségvetési vita - Obama aláírta a katonaság finanszírozását fizetésképtelenség esetén is biztosító szabályozást

Rendeletet írt alá Barack Obama amerikai elnök hétfő este arról, hogy a hadsereg finanszírozását abban az esetben is biztosítani kell, ha a kongresszusban nem születik megállapodás az ideiglenes költségvetési jogszabályról, így a kormányzat részlegesen fizetésképtelenné válik.

Szakértő: mindkét szentté avatandó pápa ügyének több ezer oldalas a dokumentációja

Mindkét szentté avatandó pápa ügyének több ezer oldalas dokumentációja van - mondta Kovács Gergely okleveles posztulátor (szentté avatási ügyvivő) az MTI-nek azzal kapcsolatban, hogy XXIII. János és II. János Pál pápák szentté avatási időpontját Ferenc pápa jövő év április 27-ben határozta meg.

Amerikai költségvetési vita - Újabb szavazáson erősítették meg álláspontjukat a képviselők

Újabb szövegtervezetet szavazott meg az amerikai költségvetési vitában a republikánus többségű képviselőház helyi idő szerint hétfő este, és ebben megerősítette korábbi álláspontját. Nem sokkal korábban Barack Obama elnök kongresszusi tagokkal tárgyalt telefonon, és arra sürgette a frakciókat, hogy szavazzák meg gyorsan a kormányzat átmeneti finanszírozását lehetővé tevő törvényjavaslatot.

Kiutasítottak három amerikai diplomatát Venezuelából

Kiutasítottak három amerikai diplomatát Venezuelából Nicolás Maduro Moros elnök rendelkezése alapján azzal a váddal, hogy együttműködtek az ellenzékkel, és megpróbálták destabilizálni az országot.

OGY - Krónika 7. rész (rezsicsökkentés)

A határozathozatalokat követően a negyedik rezsicsökkentésről tartottak általános vitát a Házban hétfő este. Bár a pártok felszólaló képviselői támogatták az előterjesztést, az ellenzéki pártok több kritikával is illették az előterjesztést.