rss      tw      fb
Keres

A kormánypárt újabb tagja mondott le Törökországban

A kormányzó iszlám gyökerű Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) újabb képviselője mondott le kedden egy nemrégiben kirobbant korrupciós botrány miatt Törökországban - jelentette a Hürriyet című török napilap.

Nőtt az EU-források romániai felhasználása

Románia a 2013-as év végére 33,47 százalékra javította az Európai Unió által biztosított kohéziós és strukturális alapok felhasználási arányát - közölte kedden a bukaresti Európai Alapok Minisztériuma.

Kiszabadították a Kamerunban elrabolt francia papot

Kiszabadították azt a francia papot, akit ismeretlen fegyveresek novemberben raboltak el Kamerunban - jelentette be kedden a francia elnöki hivatal.

Dél-Szudán - Újabb harcok a kormányerők és a felkelők között

Folytatódtak a harcok kedden Dél-Szudánban, ezúttal Bor városában csaptak össze a hadsereg és a lázadók fegyveresei, miközben egyre közeledik a környező államok által adott ultimátum határideje.

Iráni atomprogram - Teherán szerint jól haladnak a szakértői tárgyalások Genfben

Jól haladnak a szakértői tárgyalások Genfben Irán és a hatok között az iráni atomprogrammal kapcsolatos, november 24-én született átmenti megállapodás valóra váltásának technikai részleteiről - jelentette be keddre virradóra az iráni állami televízióban Abbász Aragcsi iráni külügyminiszter-helyettes.

Nem beszélnek a japán miniszterelnökkel a kínai politikusok

Nem szívesen látott vendég Abe Sindzó japán miniszterelnök Kínában a Jaszakuni-szentélyben tett korábbi látogatása után, a kínai vezetők sem fognak beszélni vele - mondta hétfőn a külügyi szóvivő Pekingben.

Ukrajna - Az irányválasztás éve volt az idei

Ukrajnának az Európai Unió felé tett közeledése, majd Viktor Janukovics elnök hirtelen pálfordulása Moszkva irányába volt a meghatározója az idei év történéseinek a kelet-európai országban.

Franciaországban rekordot döntött Hollande népszerűtlensége

Franciaország számára az év úgy végződött, ahogyan kezdődött: afrikai katonai beavatkozással. Január elején a mali vezetés sürgős kérésére - az ENSZ Biztonsági Tanácsa felhatalmazásával - a francia hadsereg bevonult a nyugat-afrikai országba, hogy a kormányerők oldalán megállítsa az iszlamista fegyveresek előrenyomulását a déli országrész felé.

Volgográdi merényletek - A halottak száma emelkedett

Meghalt éjjel a volgográdi merényletek egyik sebesültje a kórházban, így a két robbantás halálos áldozatainak száma harmincháromra emelkedett. Kedden már megrendezik az első temetési szertartásokat.

Robbantások rengették meg Putyin hatalmát Oroszországban

Orosz elemzők és Moszkva barátai a Kreml kül-és belpolitikai akaratának érvényülését látván Putyin évének tartják az ideit. Az év végén elkövetett volgográdi merényletek azonban megkérdőjelezik a rendszer sikereit, komoly csapást mértek a nemzetközi arculatát erősítő, téli olimpiára készül országra és vezetésére.

Helikopterrel mentik ki az Antartkisznál jég közé szorult orosz hajó utasait

Helikopterrel mentik ki az Antarktisznál jég közé szorult orosz hajó utasainak nagy részét, mivel egy kínai és egy francia jégtörő után egy ausztrál sem tudott az Akagyemik Sokalszkij közelébe férkőzni, hogy utat nyisson neki a nyílt vízre. A mentés szerdán kezdődhet.

A 2001-es szintre csökkent az amerikai háztartások energiafogyasztása

Több mint egy évtizede nem tapasztalt szintre esett vissza az amerikai háztartások átlagos áramfogyasztása 2013-ban, noha manapság sokkal több elektromos eszközt használnak az emberek, mint 2001-ben, amikor a legokosabb mobil eszköz a digitális személyi asszisztens (PDA) volt, és bárki, aki táblákról beszélt, régész vagy prédikátor volt.

Összeütközött két tehervonat Észak-Dakota államban

Több száz embert kellett kitelepíteni egy észak-dakotai kisvárosból annak nyomán, hogy helyi idő szerint hétfő este a városka közvetlen közelében összeütközött két tehervonat.

Izrael újabb 26 palesztin foglyot bocsátott szabadon

Újabb palesztin foglyokat bocsátott szabadon Izrael. Keddre virradó éjjel 26 olyan fogoly nyerte vissza szabadságát, akiket még az 1993-as oslói békemegállapodás előtt ítéltek el súlyos bűncselekményekért.

Franciaország nem adja kölcsön a Mona Lisát Firenzének

Nem tér vissza Firenzébe a világ talán legismertebb festménye, a Mona Lisa, Franciaország ugyanis hivatalosan is nemet mondott az olasz városnak arra a kérésére, hogy adja kölcsön Leonardo da Vinci művét.

Többségben a hölgyek a brit uralkodó újévi kitüntetési listáján

Első ízben kerültek többségbe a hölgyek a brit uralkodó újévi kitüntetési listáján, de jutott lovagi cím annak a szülészprofesszornak is, aki a nyáron világra segítette II. Erzsébet királynő legifjabb dédunokáját és majdani utódját a trónon.