rss      tw      fb
Keres

CIB Bank: a pénznyomtatás lassítása lehet a fő piacmozgató 2014-ben

A CIB Bank elemzői szerint a globális likviditás drasztikus szűkülése nem várható 2014-ben, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed eszközvásárlási programjának fokozatos kivezetése azonban így is alapvetően meghatározhatja a kockázatos piacok és eszközosztályok teljesítményét.

Az orosz jegybank ismét megtámogatta a rubelt

Az orosz központi bank pénteken ismét eltolta a rubel árfolyamsávjának határértékeit, decemberben már sokadszorra, hogy megállítsa a fizetőeszköz további gyengülését.

Rakétatámadás érte az iráni ellenzékiek táborát Bagdadban

Rakéta- és aknatámadás érte csütörtök este az iraki főváros, Bagdad külterületén egy iráni ellenzéki szervezet táborát, két ember meghalt, tucatnyian, köztük nők és gyerekek megsebesültek.

Egyiptom - Washingtont nyugtalanítják a fejlemények

Az amerikai kormányzatot nyugtalanítja, hogy Egyiptomban terrorista szervezetnek nyilvánították a Muzulmán Testvériség iszlamista mozgalmat.

Kolumbiában legalább tíz gerillát megöltek egy akcióban

Kolumbiában a légierő és a szárazföldi erők közös akciójábam megölték a baloldali FARC gerillaszervezet legalább tíz fegyveresét - jelentette be helyi idő szerint csütörtökön a védelmi minisztérium.

Súlyos közlekedési baleset Thaiföldön

Thaiföldön csaknem harminc ember meghalt egy súlyos közúti balesetben pénteken: az autóbuszuk letért az útról, és egy vízmosásba zuhant az ország északi részében.

Az amerikai elnök is aláírta az költségvetési megállapodást

Az amerikai elnök is aláírta helyi idő szerint csütörtökön a képviselőházban és a szenátusban is jóváhagyott költségvetési megállapodást, amely 2015 őszéig meghatározza a prioritásokat, és elűzi a gondot, hogy ismét leáll a washingtoni kormányzat működése.

Izraeli légicsapások a Gázai övezetre

Az izraeli légierő két csapást mért csütörtök este a Gázai övezetre, ahonnan előzőleg rakétákat lőttek ki Izrael területére - közölték katonai források.

Dél-Szudánban folytatódtak a harcok, közvetítési erőfeszítések

Folytatódtak a harcok csütörtökön Dél-Szudán egyik olajban gazdag körzetében a hadsereg és a lázadók között, miközben kenyai és etiópiai vezetők - elmondásuk szerint sikerrel - közvetítettek a felek között.

Efraim Zuroff: márciusban indul a Szerbiában rejtőző nácik felkutatása

Márciusban indul a Szerbiában rejtőző nácik felkutatása, de ezúttal nem már ismert háborús bűnösöket keresnek, hanem olyanokat, akikről eddig nem tudtak - jelentette ki a 24 Sata nevű internetes oldalnak nyilatkozva Efraim Zuroff, a jeruzsálemi Simon Wiesenthal Központ igazgatója.

Nőtt a francia munkanélküliség novemberben

Franciaországban nőtt a regisztrált munkanélküliek száma novemberben. Az álláskeresők száma 17 800-zal 3,293 millióra emelkedett a francia munkaügyi minisztérium csütörtökön ismertetett adatai szerint.

Heves esőzések és hóesés bénította meg Észak-Olaszországot

Heves esőzés, illetve hóesés bénította meg a közlekedést több autópályán Olaszország északi részében csütörtökön, több körzetben szünetelt az áramszolgáltatás.

Több mint 30 halottja van az árvizeknek és sárlavináknak Brazíliában

Több mint harmincan haltak meg és több mint 50 ezren kényszerültek otthonuk elhagyására decemberben a heves esőzések miatt Brazília délkeleti részén, Espírito Santo és Minais Gerais szövetségi államban.