rss      tw      fb
Keres

Katonai tiszteletadás mellett temették el Mihail Kalasnyikovot

Katonai tiszteletadás mellett helyezték végső nyugalomra pénteken Mihail Kalasnyikovot az Oroszországi Föderáció katonai temetőjében, a Moszkva környéki Mityiscsi település közelében.

Külföldi gépkocsioszlop ellen követtek el öngyilkos merényletet az afgán fővárosban

Feltehetően öngyilkos merénylő támadt egy külföldieket szállító gépkocsioszlopra pénteken az afgán főváros, Kabul külterületén, a robbantásban három külföldi katona és hat afgán meghalt - közölte a helyi rendőrség és a NATO vezette nemzetközi biztonsági erők (ISAF).

Kétéves árfolyamcsúcson az euró

Több mint kétéves árfolyamcsúcsot ért el pénteken az euró, a forint egy ideig szerény mértékben erősödött.

Januárban alakul meg a Vajdaság statútumát átdolgozó munkacsoport

Januárban alakítják meg a vajdasági képviselőház keretein belül azt a munkacsoportot, amelynek feladata a tartomány alapdokumentumának számító statútumnak a szerb alkotmánnyal való összehangolása lesz. Erről döntött pénteken a tartományi parlament alkotmányügyi bizottsága Újvidéken.

Gigantikus modellfejlesztési programot indít az Audi

Óriás fejlesztési beruházásokkal kívánja biztosítani jövőbeni üzleti sikerét az Audi - közölte pénteken az ingolstadti autógyár.

Omlásveszély miatt bezárták a valenciai operaházat

Bezárták a kelet-spanyolországi Valencia kikötőváros ultramodern operaházát, miután kerámia díszítőelemek hullottak le a tetőről.

A német iparkamara 4 százalékos exportnövekedést vár jövőre

A német ipari és kereskedelmi kamarák szövetsége (DIHK) szerint jövőre ismét rekordot dönt a kivitel, a német vállalatok 1,45 ezer milliárd euró értékben exportálnak majd, ami 4 százalékos növekedés 2013-hoz képest - írta pénteken a Bild című lap.

Bejrúti robbantás - Erős robbanás rázta meg Bejrútot, halottak

Erős robbanás rázta meg péntek délelőtt a libanoni fővárost. A Bejrút központjában történt pokolgépes merényletben legalább öten életüket vesztették és több mint ötvenen megsebesültek.

A britek fele dühös a politikusokra

A brit választóknak csaknem a fele dühös a politikára és a politikusokra, kétharmaduk pedig szószegőnek tartja a politikai vezetőket a The Guardian által pénteken ismertetett legújabb felmérés szerint.

Irán új urándúsító centrifugákat fejleszt ki

Új urándúsító centrifugákat fejleszt ki Irán, de üzembe helyezésük előtt további próbákra van szükség - jelentette be Ali Akbar Szalehi, az iráni atomenergia-ügyi hivatal vezetője.

Öregszik az amerikai autóállomány

Öregszik az amerikai autóállomány, a korosodás gyorsulását segítette az elmúlt évek lassú gazdaságnövekedése.

Nőtt a japán járműgyártás és -export

Jelentősen nőtt Japán járműgyártása és -exportja novemberben éves összevetésben.

Elhagyta Oroszországot a Greenpeace szabadon engedett több tagja

Elhagyta Oroszországot a Greenpeace kilenc külföldi tagja, aki ellen megszüntették a büntetőeljárást - közölte a nemzetközi környezetvédő szervezet Szentpéterváron pénteken.