rss      tw      fb
Keres

Egy hét alatt a harmadik űrsétát bonyolították le pénteken

Egy hét alatt a harmadik űrsétát bonyolította le pénteken a Nemzetközi Űrállomás legénysége, de két orosz kozmonauta a feladatokat csak részben tudta elvégezni - közölték az orosz űrközpontban.

Tőzsde - New York - Minimális elmozdulások

Az előző napi értékek közvetlen közelében zártak pénteken a Nasdaq kivételével a New York-i értéktőzsde főbb mutatói.

Pokolgép robbant a Kaukázushoz közeli Pjatyigorszkban, halottak

Személyautóba rejtett pokolgép robbant pénteken a Kaukázus északi lábánál található Pjatyigorszkban a közlekedésrendészet épületénél, az előzetes adatok szerint hárman meghaltak.

Összecsaptak a rendőrök és a tüntetők Isztambulban

Vízágyúkat, könnygázt és gumilövedékeket vetettek be rohamrendőrök pénteken a kormány körüli korrupciós botrány miatt tüntetőkkel szemben Isztambulban.

Tőzsde - Megtörni látszik a bizakodás New Yorkban

Hat egymást követő, a tőzsdeindex emelkedésével zárult kereskedési nap után megtörni látszik a bizakodó befektetői hangulat New Yorkban. Pár órával a pénteki zárás előtt a 30 vezető ipari vállalat Dow Jones indexe 0,03 százalékos emelkedésnél, az S&P 500-as mutató 0,05 százalékos csökkenésnél, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,27 százalékos gyengülésnél tartott.

Erősödéssel zártak a nyugat-európai tőzsdeindexek

Az ünnepi szünet után jelentős emelkedéssel zártak pénteken a fontosabb nyugat-európai tőzsdeindexek. Az elemzők szerint a tőzsdei kereskedők a kiesett napokat pótolták be, illetve az euró árfolyamának erősödése ösztönözte a jó piaci hangulatot, de a kereskedés volumene összességében alacsony volt.

Dél Szudán - A kormány elkötelezte magát a tűzszünet mellett

Elkötelezte magát az azonnali tűzszünet mellett a dél-szudáni kormány pénteken a hat kelet-afrikai országot tömörítő IGAD regionális szervezet bejelentése szerint, miközben hadserege visszafoglalta a felkelőktől az olajban gazdag Felső-Nílus szövetségi állam fővárosát, Malakalt.

A németek többsége bizakodva várja 2014-et

A német lakosság többsége bizakodva várja a következő évet, a derülátók aránya 2013 végére csaknem két évtizede a legnagyobbra emelkedett egy pénteken ismertetett felmérés szerint.

Közel másfél millió autót hív vissza Kínában a GM

Közel másfél millió autót hív vissza Kínában a General Motors autógyártó és kínai partnere, a SAIC Motor. A kínai felügyeleti hatóságok szerint 1,46 millió Buick és Chevrolet autónál lehet probléma.

Az ukrán rendőrség szerint Klicsko bűnszervezettel működött együtt, a politikus perelni készül

Becsületsértés és hitelrontás miatt beperli az ukrán belügyminisztérium vizsgálati főosztályának vezetőjét Vitalij Klicsko, az ellenzéki Ütés (UDAR) párt elnöke, amiért a tisztségviselő pénteken azt állította, hogy ő és fivére együttműködött azzal a bűnszervezettel, amelynek egyik tagját egy újságírónő elleni brutális támadással gyanúsítják.

A Pussy Riot Hodorkovszkijt látná szívesen orosz államfőként

Mihail Hodorkovszkijt látnák szívesen az orosz államfői poszton a Pussy Riot tagjai - közölték az orosz punkegyüttes tavaly bebörtönzött, majd a héten szabadon engedett aktivistái pénteken moszkvai sajtóértekezletükön, ahol ismertették terveiket.

A szociáldemokraták nyernék az EP-választást Romániában egy felmérés szerint

A Szociáldemokrata Párt (PSD) nyerné a jövő évre tervezett európai parlamenti választásokat Romániában, az RMDSZ pedig a negyedik helyen végezne, ha most rendeznék meg a megmérettetést - derült ki a CSCI közvélemény-kutató intézet felméréséből.

Tőzsde - Emelkedés New Yorkban

Indexemelkedéssel indult a tőzsdei kereskedés pénteken New Yorkban az előző napi rekordzárás után.

Javult a lengyelek véleménye a gazdasági helyzetről

Javult valamelyest a lengyelek véleménye a gazdasági helyzetről, bár a lakosság többsége még mindig borúsan ítéli meg körülményeit - állapította meg a CBOS közvélemény kutató intézet legfrissebb felmérésében.

Javul a lengyel gazdaság helyzete

Javul a lengyel gazdaság helyzete a BIEC lengyel kutatóintézet legfrissebb adatai szerint. Az intézetnek a gazdaság jövőbeli aktivitását mérő WWK-indexe 2,7 pontos havi emelkedéssel 151,9 pontra nőtt 2013 decemberében.