rss      tw      fb
Keres

Az amerikai külügyminiszter ismét a Közel-Keletre utazik

John Kerry amerikai külügyminiszter a jövő héten ismét a Közel-Keletre utazik, hogy megpróbálja kimozdítani a holtpontról az izraeli-palesztin béketárgyalásokat.

Szíria - Zöldségpiacot ért légitámadás Aleppóban

A szíriai légierő újabb csapásokat mért szombaton az észak-szíriai Aleppóra, és ennek következtében a városban legalább huszonöt ember vesztette életét, köztük gyermekek és nők - közölte a londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű civilszervezet helyi aktivistákra hivatkozva.

Németországnak már 11 milliárd euróba került az afganisztáni misszió

Több mint 11 milliárd euróba került eddig a német államkincstárnak Németország részvétele az afganisztáni Nemzetközi Biztonsági Közreműködő Erő (ISAF) missziójában - olvasható a Rheinische Post napilap szombati internetes kiadásában.

Brit viharok - Politikai botránnyá kezd fajulni a szolgáltatások összeomlása

Politikai botránnyá kezd fajulni Nagy-Britanniában a lakossági szolgáltatások és a vasúti közlekedés szinte teljes összeomlása az elmúlt napok ismétlődő viharaitól sújtott országrészekben. Az ellenzék a magánkézben lévő lakossági energiaszolgáltatási rendszer felülvizsgálatát követeli.

Aggódik az Európai Unió a törökországi korrupciós botrány miatt

Aggodalmát fejezte ki az Európai Unió a török kormányra árnyékot vető, egyre mélyülő korrupciós botrány miatt, és sürgette az országot, hogy „átlátható és pártatlan módon” kezelje az ügyet.

Nagy-Britannia több mint 130 kerületét fenyegetik áradások

Nagy-Britannia több mint 130 kerületében áradások veszélye fenyeget amiatt, hogy az ország déli és nyugati részét napok óta heves esőzések és széllökések sújtják.

Iraki ellenzéki szunnita képviselőt tartóztattak le tűzharc után, halottak

Az iraki biztonsági erők fegyveresei szombaton letartóztatták az egyik ismert szunnita parlamenti képviselőt az Irak nyugati részén fekvő Anbár tartomány fővárosában, Ramádiban, miután a biztonságiak tűzharcba keveredtek a képviselő házánál annak testőreivel és néhány családtagjával, s megölték testvérét.

Bejrúti robbantás - A szíriai ellenzék az Aszad-rezsimet és szövetségeseit vádolja

A legfőbb szíriai ellenzéki csoport Bassár el-Aszad szíriai elnököt, valamint a vele szövetséges Iránt és a libanoni síita Hezbollah mozgalmat tette felelőssé a pénteki bejrúti merényletért, amelynek következtében életét vesztette Mohamed Satah, Szaad Haríri volt libanoni szunnita kormányfő közeli tanácsadója, egykori pénzügyminiszter is.

A kínai egyetemeket is elérte a kormány korrupcióellenes harca

Az elmúlt hetekben több magas rangú egyetemi alkalmazottat is őrizetbe vettek Kínában korrupció gyanújával, miután a kormány a felsőoktatásra is kiterjesztette átfogó, hivatali megítélést javító, korrupcióellenes kampányát.

Rálőttek Bangkokban a kormányellenes tüntetők táborára

Ismeretlenek rálőttek Bangkokban szombatra virradóra a kormányellenes tüntetők egyik táborára, amelyet a kormány épületének közelében állítottak fel, az akciónak egy halálos áldozata és három sebesültje van.

Elítélte a Külügyminisztérium a bejrúti merényletet

A magyar Külügyminisztérium elítélte a Bejrútban pénteken végrehajtott véres merényletet, amelyben életét vesztette mások mellett Mohamed Satah volt libanoni pénzügyminiszter.

Meglepetések nélküli évet zárnak idén a németek

Nagy meglepetések nélküli évet zárnak a németek, a politikától a gazdaságon át a labdarúgásig hosszú távú folyamatok haladtak tovább vagy értek be 2013-ban. Németország továbbra is Európa vezető gazdasági hatalma, az pedig az idén sem dőlt el, hogy a nemzetközi politikában vállalja-e a „jóindulatú hegemón” szerepét.

Kigyulladt egy éjszakai vonat Indiában, sok a halott

India déli részén kigyulladt az éjszakai órákban egy vonat; az első jelentések szerint 23-an meghaltak, és sok a sérült is - közölte a vasúti társaság.

Elfogadta az új költségvetést az ENSZ Közgyűlése

Az ENSZ Közgyűlése elfogadta a világszervezet általános tevékenységét fedező költségvetést, amely második alkalommal csökken az Egyesült Államok és a nyugati ipari hatalmak követelésére.

Líbiában letartóztattak négy amerikai katonát

A líbiai hatóságok letartóztattak négy amerikai katonát - jelentette be helyi idő szerint péntek este a washingtoni külügyminisztérium. Röviddel később állítólag elengedték őket.

Hamarosan a kínaiak is kipróbálhatják az űrutazást

Hamarosan a kínaiak is kipróbálhatják az űrutazást, egy pekingi iroda és a holland Space Expediciton Corporation (SXC) cég frissen aláírt megállapodása ugyanis 2014 végétől a távol-keleti ország lakosai számára is elérhetővé teszi a turizmusnak ezt az egyre nagyobb érdeklődést keltő formáját.

Dél-Szudán - Megérkezett az erősítés első csoportja

Megérkezett Dél-Szudán fővárosába az ENSZ békefenntartó missziójának (UNMISS) megerősítésére szánt 5500 kéksisakos első csoportja - közölte helyi idő szerint pénteken New Yorkban a világszervezet egyik szóvivője.