rss      tw      fb
Keres

Ellepi a szemét Lisszabont a kukássztrájk miatt

A lisszaboni köztisztasági vállalat dolgozóinak közel egy hete tartó sztrájkja miatt - az elégséges szolgáltatás kötelező biztosítása ellenére - szemét borítja a portugál főváros utcáit.

A szerb jegybank gyengítette a dinárt, IMF-küldöttség érkezik februárban

A szerb jegybank pénteken ismét eurót vásárolt, hogy gyengítse a dinár árfolyamát. Eközben bejelentették, hogy IMF-küldöttség érkezik Belgrádba február közepén egy elővigyázatossági hitelmegállapodás előkészítésére.

Libanoni rakétatámadásra Izrael tüzérségi tűzzel vágott vissza

Rakétákkal támadták Libanon területéről Izrael északi részét vasárnap, az izraeli tüzérség válaszcsapást mért azokra a helyekre, ahonnan a rakétákat indították - közölték izraeli és libanoni katonai illetékesek.

Euróövezet: 2013, avagy az eltűnt év

A gazdasági válság 2008-as kezdete óta az idei volt az első év, amikor szinte semmi nem történt az euróövezet „európai egyesült államokká” fejlődésében. Megállt-e a folyamat, vagy csak pihen, míg a résztvevők gondolkodnak a folytatáson?.

2013 - az év, amikor a világ rádöbbent, hogy megfigyelik

A 2013-as esztendő egyik legfontosabb nemzetközi történése egy amerikai informatikus, Edward Snowden nevéhez kötődik: a férfi olyan dokumentumokat hozott nyilvánosságra, amelyek azt bizonyították, hogy az amerikai titkosszolgálatok jóformán az egész világot megfigyelik. Márpedig ez tápot adott azoknak a félelmeknek, miszerint egy olyan „Nagy Testvér” van kialakulóban, amely mindenre képes, s amivel szemben semmi, még a magánélet sem maradhat titokban.

A rendőrségi borsspray-vel vetekszik a világ legerősebb paprikája

2013. december 29., vasárnap (MTI/AP) - A rendőrségi paprikaspray erejével vetekszik a világ legcsípősebb paprikája, amellyel egy dél-karolinai termesztő büszkélkedhet a Guinness-világrekordok szerkesztősége szerint.

Izrael újabb 26 palesztin foglyot enged szabadon

Az izraeli kormány jóváhagyta, hogy kerüljön szabadlábra 26 további olyan palesztin fogoly, akit még az 1993-as oslói békemegállapodás előtt ítéltek el súlyos bűncselekményekért.

Kisebb tiltakozások zavarják Obamáék vakációját

2013. december 28., szombat (MTI/Reuters) - Kisebb tiltakozó megmozdulások zavarták meg kétszer is az amerikai elnök nyugalmát Hawaii Kailua nevű szigetén, ahol Barack Obama családjával házat bérelt két hétre - jelentette szombaton a brit hírügynökség.

A szíriai elnök külföldi beavatkozás nélkül akarja megoldani a konfliktust

Szíriának belső párbeszéd útján, külföldi beavatkozás nélkül kell megoldást találnia válságára - hangoztatta Bassár el-Aszad szíriai elnök Ferenc pápának küldött üzenetében, amelyet egy szíriai delegáció adott át a Vatikánban szombaton.

Ellentámadásba lendült a török miniszterelnök

A kormányát fenyegető súlyos korrupciós vádakkal szemben ellentámadásba lendült Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök, aki ismét az igazságszolgáltatást, vetélytársait és az utcán tüntetőket vádolta az ország elleni összeesküvéssel.

Megkezdődött a Taizéi Közösség 36. európai találkozója

Mintegy húszezer fiatal részvételével, egy nagy közös imával megkezdődött szombat este a taizéi ökumenikus vallási közösség 36. európai ifjúsági találkozója a kelet-franciaországi Strasbourgban.

Földrengés rázta meg Törökországot és Ciprust

Erős földrengés rázta meg szombat este Törökország déli és Ciprus keleti részét. Személyi sérülésről vagy anyagi károkról nem érkezett jelentés.

Ötévente tartanának választásokat Németországban a koalíciós pártok

Meghosszabbítanák egy évvel, öt évre a törvényhozási ciklust Németországban a nagykoalíciót alkotó pártok, de a kormányzásból kimaradt kisebb pártok csak azzal a feltétellel támogatnák ezt, ha egyidejűleg kibővítenék a közvetlen demokrácia intézményeit.